All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. dams82

dams82 Overclocker

Nema prave garancije,samo nek ide roba, male marže jer nemaju trgovinu, sa skladišta šalju poštom i to je to. Kupi ti gore ako ganjaš cijenu, još ako imaš rodbine da ti kupe možda neće tražit ni novac, možda kupe od sebe... Usput ganjaš kamiondžiju da ti poveze odozgo, daš mu za pivo, tvojoj sreći nema kraja....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

3. nivla

nivla Komšija

ja sam u nuicevom katalogu za 17km mogao kupiti comline prednje disk plocice za golfa 5, iste su tad u prodaji po radnjama bile oko 50 km tj cijena bila slicna kao za trw, textar itd
    set kvacila sa zamajcem sachs bio 380 a luk 450
    i to bez popusta za promet od 10%
    ovi preprodavaci tj radnje su iste setove prodavali po cijenama od 550-1200km
    sad su te marze manje, ali i dalje se sve odrzava na cudnovatim popustima za majstore gdje na otpremnici bude cijena 800km za dijelove a onda majstor u ovisnosti od radnje s kojom saradjuje to isto plati ali uz popust 10-20-30-40-50%, evo za motorex znam da je popust ovom jednom majstoru 30% sto znaci da faktura(ne fiskalni) umjesto 800 bude placena 560km

4. Reznor

Reznor Overclocker

Poznaje li neko dobrog autolakirera/limara po mogucnosti u Sarajevu, ali moze i u Tuzli, mislim da bih morao cijeli auto izlakirati. Ima dosta nekih manjih ostecenja, a na jednom mjestu gdje je branik zamijenjen ima malo veca tacka gdje je boja spala tokom pranja (branik je bio lakiran, onaj udes na parkingu sto me komsinica udarila).
    Dakle, bitno mi je da se uradi kvalitetno bez obzira na cijenu.

5. Qler

Qler Veteran foruma

Imam ja rodjaka, meni je go to lakirer. I na Mercedesu mi je sad neke stvari sređivao. Na Kromolju gore, iznad golf terena je. Ako hoces javi se na PM da ti dam broj.

Reznor likes this.
  6. Mujka

Mujka Komšija

Preporuka za firmu ReAlcompany preko pika
    Mobil ulja
    Mann filteri
    Pristupacne cijeve
    Sad imaju akciju uz kupovinu mobil ulja mann filter ulja gratis

7. Haker

Haker Veteran foruma

Ja sam njih ovdje preporučio barem deset puta.
    Plus ovlašteni zastupnik za Mobil ulja

Mujka likes this.
  8. Mujka

Mujka Komšija

Samo nek nije motorex haha

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

U Tuzli imas na Krojcici lakirera.
    Sad nisam siguran za cijenu, komplet auto lakirati je pofina suma, mozda dvije-tri hiljade. Zaboravio sam koje ono auto bi kod tebe?

Reznor likes this.
  10. Reznor

Reznor Overclocker

A4 B8 Avant (karavan), znam ali eto narod stoka, izubijali su ga gdje su stigli.
    Hvala.

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Dobar, isplati se srediti ga. :)

Reznor likes this.
  12. Tensai

Tensai Komšija

Apsolutno nema veze sa chevroletom, pogledaj im cijene ulja, antifriza i svega ostalog. Ja u motorexu kupio sijalice za instrument tqblu platio ih 4.5KM neka žlj marka pregorile mi nakon mjesec dana.
    U autostilu nadjem osramove sijalice za 2KM. Isto sam uzo kod njih glicerin za keder 3.5KM a u marsu nasao isti za 2KM.
    Zato sam i pitao ima li neka kompanija da prodaje autodjelove a da nije 400% marza, zasad ostajem na autokinetic

13. Reznor

Reznor Overclocker

A dosta njih dovlaci s arizone pa preprodaje

14. Reznor

Reznor Overclocker

Nego ja vec neko vrijeme razmisljam o ovome: https://olx.ba/artikal/48401624

Ili to ili Karoq :D
    Ali to ce biti za koju godinu vjerovatno ako bude i tad neka akcija.
    Ima nekih mana npr zvucna izolacija i kvalitet interijera, ali dodje solidno opreme za novo auto i mislim da je najpovoljniji AWD/4x4 barem ga tako reklamiraju :D
    Plus, kazu da je ovaj 1.4 Hybrid ekonomican prilicno.
    Samo ne znam kako ide ova testna voznja, je li imaju neki posebni uslovi da se auto moze probati?

15. dino73n

dino73n Veteran foruma

Suzuki je uvijek bio jad i bjeda sto se kvalitete tice. Poput ovih korejaca kad su se tek pojavili. Unutra plastikešina teska a lim tanji od opela koji hrđa na suncu.

Medjutim pouzdanost nikad nije bila losa a i dosta je vremena proslo od kad su na nasem trzistu pa su neke stvari napredovale same od sebe.

Ima moj komsija tog novog suzukija pa cu ga bas pitat kako su zadovoljni s njim. Imaju pored njega i dva nova Evoque-a i jos nekih auta.Firmaši su u pitanju. Svega su se navozali pa da je taj suzuki bas posve odron vjerujem da ga ne bi ni kupili.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Qler and Reznor like this.
  16. dams82

dams82 Overclocker

Mislim da je kod komše S-cross ovaj novi, a vitare su imali dvije prije evoque... Ali nemoj me za riječ držat.

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

@Reznor
    Suzuki je meni unutra kao Dacia. Mislim da ti nece leci poslije Audia.

18. Reznor

Reznor Overclocker

@dino73n i @dams82 Hvala ako moze bilo kakva informacija, dobro bi dosla.
    @dino73n Sve si u pravu, auto je prilicno sirotinjski iznutra, izvana izgleda fino, posebno sad ovi novi modeli redizajnirani (mislim da su od 2019 krenuli ovi refinement modeli).
    Sa 1.0 i 1.6 citam bilo je problema, ali ovi novi 1.4 Boosterjet su pravo zivahni i navodno su ok.
    Sjedio sam pozadi, dvoje kolega ima Vitare mislim da sam spominjao, obje kupljene nove, jedna 2021, a druga mislim da je jos novija, na jednoj pise Hybrid na drugoj AllGrip (AWD ja mislim).
    Kolegica se jedino zalila na Lenovo tablet koji su ubacili u vrijeme korone radi ustede, nece dosta puta da se spoji CarPlay.
    Ono sto sam ja uocio na putu od Sarajeva do Bihaca je da je jako tvrda, od sjedista do plastike. Gume se cuju ko ves masina na centrifugi vec na 80 km/h, zvucna izolacija je prilicno losa, motor sam po sebi nije bucan i ok je za tu karoseriju, nas 4 je moglo povuci, prostora u gepeku ima solidno za 4 kofera i jos par ruksaka.
    Ali sto ti @Reventon kazes sva je unutrasnjost ko u onih prvih Dacia Logan/Duster, cak i oni otvori za hladjenje imaju isti dizajn :D
    Veci problem bi bio ako me razocara kako je poslije prodati, jer ovaj A4 je stvarno dobar i tesko mu je naci neku zamjerku osim sto ima godina.
    Ne znam je li Karoq tu kvalitetom sta bolji, ali svi ovi mali SUV-ovi djeluju unutra jeftino i neudobno, jedino mozda Q3, ali za te pare ne mozes naci 2019 i novije godiste. Q5 je isti ko A4, ne bih nista dobio s njim, a i ne moze uci u garazu zbog visine, Q3 moze. A meni je cejf uzeti neki SUV, pa makar i ovi "lazni" urbani modeli.

Last edited: Jul 13, 2024
  19. Haker

Haker Veteran foruma

Pa japanska auta nikad nisu bila šminka. Njih zvučna izolacija i kvaliteta plastike ne zanima. Mada se to polako mjenja i oni sada prave bolju unutrašnjost mada je daleko to od svaba npr

20. zoi

zoi Veteran foruma

Sa Q5 ne bi ništa dobio ali bi dobio sa q3 i sa Suzuki plastikanerom? Tebi je haman baš prahnulo da je SUV pa makar bio kočija.