Kad su u pitanju benzinci traži nešto tipa Kia ceed ili Hyundai i30, nisu skupi za održavanje, mogu se naći sa malo kilometara, a njihovi atmosferci su super. A što se pežoa i citroena tiče iz te generacije samo 1.6 hdi sa 68kw, taj je odličan, ostali nisu neka sreća... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Slažem se sa tobom, zato bi ja uzeo najprije ovaj C4, prvi vlasnik u BiH, ispolirao i sredio, tako sam ja kupio Octaviu prvi vlasnik BiH, evo je sa 384k na satu, radi ko sat. Što se tiče dizni, nije jednostavno kad rikne dizna na autoputu kod Zagreba. A imas ove motore sa 68 kw, solenoid Bosch, gdje dizne nikad ne stradaju za razliku od piezo conti dizna na 82 kw, gdje dizna zna riknut iznenada.
Mom prijatelju crkla dizna na 3008 84kw kod Trebinja, krenuo u cg. Ostavio tu auto, platio divlji rentacar 500 za 7 dana, poslije još 500 za novu diznu i ugradnju, ode milja više za godišnji... Čak su mu na iznajmljenom autu strugale disk pločice do cg i nazad Sent from my SM-S911B using Tapatalk
To mi je sve malo, dvije sjedalice u autu, navikao u Scenicu na prostor i sirinu. Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Istina, kod nas je jako teško naći benzimca, ako je veći od 1.4 ima plin u 90% slucajeva Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Dajdza mi vozi mitsubishi outlander isto dvoje male djece, benzinac je ali ti je malo iznad budzeta Imas Subaru Forester nemam pojma kakav je, interesovao sam se za taj auto, ali ovo sto vidim kod nas sve su dizeli Od monovolumena imas i VW Touran, znam jos za Mazdu 5, Peugeot 807, Citroen C8, Fiat Ulysee ali to su sve stara auta, medjutim imaju klizna vrata Od karavana ima dosta Octavia 2010-2011 godina, i ovi sto spominjes Citroen, Renault su tu s godistem i cijenom Evo jedna Octavia benzin sto nadjoh, stavio sam filter u OLX cijena 9000-11000, monovolumen, karavan, kombi, terenac, SUV https://olx.ba/artikal/62526274 touran https://olx.ba/artikal/60398214 C8 https://olx.ba/artikal/54014016 outlander https://olx.ba/artikal/60583775 forester https://olx.ba/artikal/58390809
Ova octavia prevara cista, ispade presla kao kod mene Peugeot iz 2019 godine 180k, a da bude jos gore, bolje izgleda auto sa 380k od 180k. Posebono se vidi po volanu i rucici mjenjaca ofucanom, ispade volan bolji na 380k nego na 180k. store pics online
I kod mene je 2013. octa i presla 208k, jos ova benzinjara one uvijek manje predju A tvoj pezo je preso pofino za to godiste 36k godisnje, ja prelazim 12-13 k godisnje.
Izvini druže, ali počeo si priču sa pežo 308,dao sam ti auta iste klase u razmatranje. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Dizeli iz uvoza generalno prelaze 30-40k godisnje, ima ih koji preleze i više a rijetko manje, zato ja ne gledam sat vec tako racunam kilometrazu, i trazio sam sto mlađe auto kako bi imao manje nabijenih km. Recimo,ja sam octaviu kupio od prvog vlasnika, kupljena nova u BiH, prelazila u prosjeku 30-35k godisnje, 90% voznje je bilo BL-ZG. Da je handrio po gradu sa ovom kilometrazom bi vjerujem bila znatno lošija.
Kako god, ne mozes onda tako porediti po godistu. Ja kad sam kupovao samo sam gledao da nije bila taksi, a bila je gotovo svaka
Ja kad sam focusa uzeo bilo 171 hiljada na satu, falilo mu 3 mjeseca da napuni 4 godine. I opet sumnjam da je bar malo vraćen, bar 20ak hiljada... Ljudi kupe auto da se vozi, a ne da stoji i ako se prodaje mlado iz uvoza ili je havarisano ili je prešlo. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma da, jedino sto mozemo provjeriti je da slucajno nije bilo taksi, jer to su onda opasne cifre i to u gradskom rezimu
Pa eto i ja sam uzeo na 171k . Ali vidi se kad je auto stvarno prešlo tu kilometrazu. Bio sam kad su skidali dijelove, sve bilo prva ugradnja. Kako god, nadam se da neće praviti probleme. Sve ostalo se da rijesiti.
Neki dan sam palio na kablove w212 karavan, Facelift je, ali ne znam godište. Piše oko 160k na satu, iz Doboja , divlji rentacar, kad ja pogleda retrovizor, ono bio taxi iz njemačke, kod njega je sve fabrički integrisano za taxi, nema šanse da je prešao tako malo, jedino ako ga neko ukrao prve godine i čuvao do danas u garaži. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja kad sam kupovao octu sjetim se da na tehnickom pregledu mogu provjeriti prijasnje registracije na autima. Sve su bile iz BiH i bilo je jedno 15tak octi sve bile na taksi registracijama a kasnije prebacene na obicne i prodaja Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Izvinjenje prihvaceno druze poceo sam pricu sa 308 SW. Kako god zeznuto naci za ovaj budzet a da nije ispod 2010. godista. Hvala na savjetima, nisam znao za ovaj HDi da je 68kW najbolji, sve sam kontao da je 2.0 nepoderiv, bez obzira na snagu. Ne bih razmisljao dalje od i30 da mi odgovara velicinom. Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Pa jeste 2.0 je vrh, ali je uvijek skuplji par hiljada, zato se preporucuje ovaj 1.6 HDi, 68 kw. 308 sw nudi dosta prostora. Ja sam razmisljao nekad o 308/C4 i na kraju otisao na octaviu sa kojom sa prezadovoljan. Sad se opet vratio na puga, otac recimo ima Golfa 5, nije ga ostavio na putu, ali zna cesto zezati ABS/ESP senzor, mijenjao je na njemu pragove. I tako, okej auto za svoje godine. Kako te potrefi. Megan SW je fino auto sa 1.5 Dci naravno od 2010 godine. Imaš dosta octavia sa 2.0 TDi, 81 kw, 1.6 je sranje isto jer crkavaju dizne.
Što se tiče snage uvijek je 2.0 bolja opcija, ali osim što su rijetki i troše više goriva, registracija skuplja. A za porodičnog čovjeka je taj 1.6 mjera... Sent from my SM-S911B using Tapatalk