Prije bih rekao da mu je takvo iskustvo jer je imao dodira vecinom sa VW. Kakav god te zapadne, neki problem
Nije loša ona praona prije tunela prema Srebreniku, odmah gdje su doneri na desnu stranu. Svratio nakon autoputa makar da one mušice odmah skinem, i bolja mi je nego ovih par u TZ, tu kod Omege još nisam isprobao.
Nego raja, ima li ko kakvu dobru preporuku za zastitu od leda? (prenosivu) Najvjerovatnije uzimam vozilo s panorama krovom, pa gledam kakvu bi mogao nabaviti zastitu protiv leda a da se moze nositu u autu. Vidim imaju neke cerade, ali ne znam kakve su. (da ne nosam dusek pa svaki put kad vidim da bi moglo biti leda, napusi i postavi na krov.hhh)
Kasko na stakla ti je najbolja zastita kod staklene panorame A za komplet auto nema neko univerzalno rjesenje, deke, cerade, kartoni. Sta ti nije mrsko nositi u autu.
Ma lim kad strese, moze makar vozat tako, kod panorama je druga prica. Zezam se, uzet dusek i elektricni kompresor, i kad krene kisa, dusek na krov i lagano.hhh (samo ga zavezati)
Jel isao neko za HR preko granicnog prelaza Osoje/ Gornji Vinjani na izlazu iz Posušja? Jesu li guzve inace?
Isao sam ja jedno 5-6 puta i iskustvo je šareno. Jedno tri puta nigdje nikog dva puta onako i sad ove godine za prvi maj red je bio preko kilometra. Prosle godine sam isao krajem Avgusta al s motorom i bilo je 20-30 auta al sam ih zaobisao i direkt na šalter. Kad budes na kupresu baci pogled na kamere pa odluci. Ako nije guzva skreni u Šujici za Posusje a ako jest nastavi za Livno pa na Aržano ili Kamensko pa na Cista Provo i izadjes u Brela. A onako na Vinjane kroz Imotski pa kroz tunel izadješ u Baski vodu. Nije neka spektakularna razlika. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ja sam preko Kamenskog x puta u sred sezone nikad gužve nije bilo. Jednom sam samo čekao 40min Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Mislim da je ovo najbolje imati ili trk na vrijeme u neku garažu, ne bih se previše pouzdao u osiguranja. https://olx.ba/artikal/62610338
Eh to, za Basku Vodu idem za par dana. Naslusah se svakakvih prica za put od Jablanice preko Blidnja, loš i kruvudav put, čuke, nigdje zive duse, medvjedi po putu Ili na Metković ili taj preko Kupresa. Jest da je na Metković 2 sata duze.
Nije to neka razlika ako izadjes na Brela pa dole jadranskom magistralom do Baske vode. To ti je ispod 10 km A samo ti iz TZ na Doboj pa Zenica pa Vitez pa Novi Travnik preko Rostova na Bugojno pa na Kupres i kad se spustis niz Kupres onda ide odluka,dal u Šujici lijevo na Tomislavgrad i Posusje i Vinjani pa u Basku vodu ili pravo za Livno pa Arzano ili Kamensko pa Cistra provo i Brela. Na Metkovice se ide kad ce se u Dubrovnik ili u Gradac u vrh glave Zaostrog. Ovaj sjeverni dio makarske rivijere preko Kupresa. Naravno za nas iz sjevernih djelova bosne. Nece sarajlija na kupres. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ma najbolje je radnim danima, izbjegavati vikende ako se moze. Ja sam po svoje otišao u sred dana bilo 40 stepeni, ali zato nije ni bilo gužve Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Tuzla olovo SA Konjic OK,al metkovic nikako. Em je uvijek guzva dole jer ko god nije vičan snalazenju ide na Metkovic,em silazis previse juzno da bi isao sjeverno. Capljina pa vrgorac pa na autoput ili zitomislici pa Ljubuski pa orah ili crveni grm,a najbolje na Blidinje al eto zale se na put,nisam tu isao nikad pa ne mogu reci, Gracanica Baska Voda preko Imotskog kroz tunel je jedva 300km a Tuzla gracanica 40km znaci 340 je na kupres. Moze se skratiti jos 13 ako se ide na Zenica Vitez preko Vjetrenice al nije vrijedno.Tu se vozi brdski reli,znaci krivina na krivini. Tuzla Olovo SA MEtkovic BAska voda je sigurno preko 340km