All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. AggressoR

AggressoR Aktivista

Ili pri paljenju ili gasenju ako zatrese auto i ako je kvacilo stisnuto, zamajac.

Nedavno frajer dosao da mu se iscupa dpf jer stvara kontra pritisak, na pitanje kako zna, kaze puklo kuciste filtera goriva pa mu rekao majstor da je zbog dpf-a . Kuciste plasticno i nije moglo izdrzati toliki pritisak kojeg pravi "zacepljen dpf".

2. zoi

zoi Veteran foruma

Zamijenjen akumulator, pali odlično sad, nikakvih problema. Hvala svima na pomoći :)

Reventon, ibran and Qler like this.
  3. Qler

Qler Veteran foruma

U glavnom da se i ovdje ispovijedim :)

Ne radi mi blind spot na Mercedesu, i konačno, u Mercedesu naručim instalacije nove, radare po oem broju mi Neso nas sa foruma iz USA pošalje, i to sve mi ugradi Željko, odličan majstor za Mercedes u Vojkovićima. I sve to postavi, i senzori ne rade. Kaže jebi ga, moraš u STARline da ih programiraju, da ih u čitaju u valjda ecu ili gdje..

Danas odem dole, ostavim auto, 3h kasnije zovu, kažu ne radi... Kaže nemaju pojma što, trebao bi u četvrtak ostaviti auto čitav dan, da raskopusaju sve da vide gdje je problem... U glavnom, nikako mi se neda da ih osposobim..

Sad kontam jedino da ovi radari ne rade jer nisu original nego neki drugi proizvođač... A u Mercedesu original bezobrazno skupi, a ne znam da li sa otpada da kupujem, koliko je sigurno da neće crći brzo...

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

A sta bi sa egr-a i dpf-a? Jel majstor vratio nazad ispravne dijelove? :D

5. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Jbg Qleru Mercedes je to mora biti skupo

Što se akumulatora tiče meni je davno na nisanu 1.6dci izbacivalo start stop grešku. Par mehaničara obišao svak svoju filozofiju ima a niko ništa da rjesi pa završim na ovlaštenom na Vogosci dodju do zaključka treba kompjuter zamijeniti koja tome upravlja a košta sigurno hiljade km. Gugl veli najčešći problem los akumulator opadne voltaza pa baca grešku sta li. Ubacim novi akumulator i nakon 1000km greška se sama očisti i proradi start stop auto do dana današnjeg radi normala. Eto nekad gugl bolje zna nego mehaničari

zoi likes this.
  6. zoi

zoi Veteran foruma

Nisam ih ni dirao kad sam vidio da akumulator zeza. Ne bi on to ni vadio nego bi probušio, nakon toga nema nazad :) Pratit ću dalje situaciju, ako bude zezalo onda ćemo dirati.

Reventon likes this.
  7. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Jaran upravo prodaje Mercedesa kojeg je platio 45k euri jer je svaki kvar kosta kao jedno manje auto :D najlakse je kupiti, a realno sta ce ti i taj senzor, dzaba pare bacas.

zoi likes this.
  8. Qler

Qler Veteran foruma

Ma znam da mi ne treba, ali me nervira sto imam, a ne radi. Da nema to, jednostavno ne bi razmisljao o tome i to je to. Ovako me pojede...

9. ibran

ibran Aktivista

Pozdrav drugari! Da li je netko radio dekarbonizaciju na autu imali smisla iz iskustva, vidim po netu neki su za drugi protiv čak šta više ima loš učinak na motor.

10. Haker

Haker Veteran foruma

Pa zato uvijek sam ispitas i skontas sta je, pa kad skontas odeš majstoru ako može jer većina je evo ovako, ulože dvije minute u dijagnosticiranje kvara.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

11. nivla

nivla Komšija

ako radi nista ne diraj

12. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Hoću da pogledam neko auto, ali belaj što je odjavljeno zbog ne korištenja i u drugom je to kantonu odjavljeno, a nalazi se u trećem kantonu. Mogu li uopšte probne da izvadim ako se odlučim, nemam pojma da li je ovaj preveo auto na sebe ili šta je fazon.

13. Qler

Qler Veteran foruma

Mozda slepa do servisa?

14. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

U voznom je stanju auto, ali eto, izgleda da mi je najbolje nazvati mup gdje je trenutno auto i pitati :)

15. Reznor

Reznor Overclocker

Imaju valjda probne TT table, tako je bilo u mom slučaju, otac uzeo auto negdje kod Jelaha i onda kad je dovezao u Sarajevo, otišli u osiguranje, prevelo se na mene i registrovano regularno.

SamiRX-8 likes this.
  16. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Zvao danas, kaže teta sve super, imaju jedne TT, i to rezervisane. Odoh pogledati kako god :)

Reznor likes this.
  17. Reznor

Reznor Overclocker

Evo i ja ovog svog pijačara/lubeničara podigao :D

Ne mogu da vjerujem da je prag vraćen na fabričke postavke, čak da i bolje izgleda :)

https://imgur.com/a/DHuL5qs

Reventon and Qler like this.
  18. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Evo potrosnja za loko voznju jopet.

19. dmr

dmr Veteran foruma

Nije ti to tacno, mjeri kad sipas gorivo :D

20. Qler

Qler Veteran foruma

Ovih dana neka guzva po gradu :) po BC se vrti oko 13l :D

Ajdin87 and Reznor like this.