Meni preko jarana, filter klime i zraka (2 komada dođu) 175KM. Ulje i filter ulja u StarLine oko 280KM ja mislim... Kazu Petronas ulje sipaju. Nisam provjeravao... Dogovorio da donesem svoje ove filtere a njihovo ulje i filter ulja, i upisu u servisnu redovni servis. MANN sam uzeo ove filtere.
Sto bih lagao Nego cemu taj polen filter, mislim sta ces kad izadjes iz auta, opet polen, moras i masku za polen onda nositi
280KM je novi reparirani turbo kada im pošalješ svoj. Auto se preporodi. https://olx.ba/artikal/33968182 A filter kabine ti preporucujem da mijenjas zbog sebe i svog zdravlja.
Pa ovo malo ocisti lopatice na turbu od garezi, ovo ide preventivno. A mijenjam filter ali cemu taj polen (taj skupi)? Kontam ko je alergican valjda na polen, al valja ti malo otvorit prozor ili izac iz auta, opet polen
To ti je super cijena. Moj filter zraka je oko 120, a klime gotov 160KM kod njih. Ulje i filter ulja je 300KM. Meni na racunu pise da ovo sipaju: https://mercedesdijelovi.ba/proizvod/ulje-motora-5w30-229-52-1-1/ samo iz 200L bacve
Pa imas li opciju da kupis sam filter jeftiniji neki? Ne kontam zasto placate toliko ovlastenim servisima? Nidje veze da je cijena filtera i ulja gotov ista.
Ja mislim da mobil 1 dostavlja ulje Mercedesu. Ebte 500km za zamjenu ulja i filtera. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Orginalni turbo koji je dosao uz novo auto i ovaj od 280 km su razlika kao nekad ping pong napojna sto dodje uz kuciste i highend seasonic corsair i sl. Zato bolje redovno odrzavati orginalni turbo pa cak ga i skidati ako je potrebno i nositi u turbo servis na ciscenje i kalibraciju nego zavrsiti na tom zamjenskom kinezu. Cak i ako nije kinez nije to ni blizu OEM turba. Prava turbina od renomiranog proizvaodjaca je cijena obavezno cetverocifreni broj.
Polen filter je filter kabine na njemačkom i taj se izraz koristi kod nas isto kao i kuplung, deklo, kiler (kuhler) itd. Samo što postoji više vrsta kao npr obični papir ili sa dodacima, sa aktivnim ugljem ili sa dodacima srebrnih jona.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Mijenja se svake 2 godine filter klime. Mislim da je mannov ovakav 115KM, pa za 40KM razlike u dvije godine i nije neka cifra. A za zrak sam mijenjao prije 2 godine i nisu mi ni sad rekli da treba... Da se mijenjaju cesce, mozda bih trazio neki deal kao Qler da mi oni mijenjaju ulje i to a da donosim filtere, ali...
Ha ha ha Garett na slici je samo kuciste. Zato i traze da im posaljes svoju. Da iskoriste usisnu i izduvnu stranu kucista i varijabilu i da u to utaknu kinesko srce turbine. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Kojim nacinom ovo cudo moze cistit turbo? Pogledao sam vidio i nisam se cak mogoa ni NASMIJATI kako su objasnili proces ciscenja turba.
Joj na šta vi ljudi bacate pare, filter Kabine sa aktivnim ugljem od 20-30 KM za tvoj auto, kakve ba stotine se daju za to, zamjeniš sam sebi svake godine i rahat... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Tako što spaljuje garež na nižim temperaturama od inače potrebnih da se spali. Dobra stvar, meni je pomoglo prije par godina, počela da mi zaglavljuje geometrija kad sam golfa imao, i očistim s ovim i nikad više nije. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja sam na njima vozio 6 zima i nikakvih problema. Malo osjetim proklizavanje u krivinama kad je temperatura preko 10 stepeni i ako je vlazna cesta (manja kisa) ali u svemu dobra guma.