All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. zoi

zoi Veteran foruma

Tako je. Meni također došao vakat oba seta mijenjati i uzmem ove allcontact 2.

Haker likes this.
  2. dams82

dams82 Overclocker

Pa jesi tražio najjeftinije, ne možeš očekivat da budu dobre, ja nikad nisam čuo da je neko zadovoljan sa petlas gumama. Ja uvijek kad biram auto gledam koje gume idu na njega, ako je neka skupa dimenzija pomirim se da ću plaćat skuplje gume ili ne kupujem taj auto, platiš auto 15-20 hiljada , a nemaš milju za 4 spaćne gume i ujebeš mu performanse lošim gumama, što kaže moj brat ako možeš dat 2500KM za iPhone, onda case od 100KM uopće nije skup....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

ibran likes this.
  3. Mujka

Mujka Komšija

ja narucio mami i puncu hankook rs3 175 65 14 kemoimpex 860KM 8 guma
    a sebi sam narucio mišelin 195 65 15 137KM po gumi topguma

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kako kome izgleda. Kad bih ti rekao da su meni Michelinke klizale, ali to je bilo nakon mjeseci vrućina, kiša pala, ulica prljava a kod mene jos uzbrdica u ulici. Sad su mi Pirelli, i kod njih isto. Po suhom dobre, po kiši se moram paziti.

5. Reznor

Reznor Overclocker

Mogao sam nekad :D
    Odjava s ove teme definitivno.

dams82 and Reventon like this.
  6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Tako ti je na ovom forumu, uvijek dobiješ preporuku za skuplje :D

7. dams82

dams82 Overclocker

Nije tačno,dobio je osim preporuke za jeftinije i jaransku ponudu od Dine da mu nabavi po nabavnoj cijeni,ali eto nije mu odgovaralo.... Trebao je ganjat Sailun,najbolja kineska guma,a nije mnogo skupa...

aNaToMiC ! likes this.
  8. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Pa tražio je preporuku, forumsku, drugarsku.

Niko ovdje nije hajvan da mu preporuči smeće od gume nego bar bare minimum što ispunjava kriterije neke.

Ako ide na petlas, nek ide komotno i na protekt ili sailun ili nekog kineza još jeftinijeg da uštedi.

Politika "ako ne budu valjale mijenjaće se sljedeće godine je nikakva", jer gledaš da uštediš, a opet bi naredne godine uzimao nove gume ako se ove ne pokažu kako treba.

Ne postoji dzaba ona "nisam dovoljno bogat da kupujem nekvalitetno/skupo.

Ja bih uvijek prije godinu do dvije polovne michelin, conti, bridgestone, nego novu petlas ali eto.

Da ne bude crnjak, sretno kolegi, Petlas će ga ako ništa poslužiti ovu godinu dobro, ima pogon naprijed, vjerovatno zima neće biti strašna i neće voziti puno po sarajevskim uzbrdicama i mahalama.

9. Haker

Haker Veteran foruma

Ne treba bježati od polovnih guma, bolja je premium polovna u dobrom stanju od tog kineza.
    Ja svoje Pireli kupio sa alu felgama za cijenu sto bi platio samo gume. Bile stare mjesec dana, čovjek prodao auto ostale mu felge i gume. Uvijek se moze deal naći ako nisi u žurbi sa kupovinom.

Na cifre od preko 500km dodati još 200 za nesto bolje po meni nije strasno

10. nivla

nivla Komšija

meni je nek minumum sava, a vozio sam na svacemu i definitivno mi je najnize na sta bih isao sava u varijantama s3/hp2/uhp2
    s3 plus vozao 5 zima, poklonio ih sa 5.5mm sare, osobi kod koje su bile iste gume al na 2.5-3mm i to vozene tako 4-5 godina bez skidanja rotiranja bilo cega
    ja kupio continental ts870 za 450km 4 gume 195/65/15 i ovo ce im biti druga zima

11. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Meni je auto proklizalo u drugu traku sa Sava S3 Eskimo na +12 stepeni, suha cesta godinu dana stare.
    Ko se o mlijeko opece i u jogurt puse.

12. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ma S3 je i "poznata" bila da nije cemu na "mjesovitom" vremenu, po kisi i sl.

Guma samo za snijega dobrog i to je to.

Sa UHP2 je druga prica.

13. Haker

Haker Veteran foruma

Ja imam tu uhp2 vozio sam je po svemu nikad proklizala ili nesto slično. A da na suhom predje u drugu traku vala naučna fantastika.

14. dmr

dmr Veteran foruma

Sad nasuo sredstvo da malo ocisti turbo pa vozio u drugoj pola sata na 3000 obrtaja i potrosnja 6,8 litara. Ne znam kako vi nabijate te ogromne potrosnje na dizelima :D

15. nivla

nivla Komšija

sa intensa hp2 na suhom sam jednom kod naglog kocenja klizao nekih 30-40metara, poslije tog incidenta nije se vise desavalo pa sam pripisao mogucnost da je ipak bilo nesto posuto sto nisam vidio
    sto se tigra tice gori mi je bio od protekta marke “profil”, kriza nad krizama, nikad nisi znao sta da ocekujes

16. dams82

dams82 Overclocker

Ljetni tigar je uvijek bio plastika.

17. zoi

zoi Veteran foruma

Ima i toga, ali ako na autu ne treba na nečemu štediti, ne treba na gumama a svi na tome štede. Džaba sav ovjes, kočnice, potrošnja od 2 fildžana, ubrzanje od 3 sekunde kad su gume smeće. Mogu služiti 50 000 kilometara ali mogu izdat u 20 metara i to je belaj. Ne trebaju tu čak ni neke brzine, na 50 kmh po gradu, nek pola metra ranije stanu može puno značiti.

18. Qler

Qler Veteran foruma

Ja nisam u glavnim nikad lošije od trackmaxx vozio... Mogu dati ruke kad je baš lijepo vrijeme, topao asfalt... Al Jel malo kiše ili hladnije, haos. Samo guzica pleše...

19. Reventon

Reventon Veteran foruma

Odvucem auto na redovan servis (Inter Auto) naspu mi 5W40 ulje, neko VW Special G 502.00. Kao to je po novim specifikacijama VW-a. Do sada Nipex sipao 0W30. Niti je trosio ulje, niti je bilo problema do sada. Jebo lud zbunjenog. :)

20. selvin

selvin Moderator

Koje ti ono auto imas, koji motor? Imao si nekad davno leona mislim, ali znam da si kupovao u medjuvremenu.