Prvo odvuci ili nazovi elektricara,mozda je neki sitni kvar. Kod mene nedavno,brava od gepeka,u voznji se sama otkljucava/zakljucava i ovamo na bordu mi pokazuje da je gepek otvoren,iako nije . Odvukao elektricaru,napravio za 10 minuta...masa nije bila dobro spojena. Neko je cackao prije mene nesto i usrao.
Ja do Budimpešte danas, od Doboja do smještaja malo jače od četvrtine rezervoara. Po BC 6.1 meni se čini prosječna. Ali vala sam ga i peglao. Magistrala skoro sve 80km/h a autoput tempomat 140 konstantno.
Jes ali realno koliko će mi majstor uzet, ova brava kineska je 30KM, vjerojatno je mogu i sam ugradit
Pa pitas odmah i za cijenu...pa ako ti je skupo,kupis kinesku i ugradis sam...nadjes na yt kako se radi. Samo ne znam hoce li ti raditi daljinsko otkljucavanje i da li se mora sta uparivati sa kodovima.
Ja bih majstoru odvukao da vidi u cemu je kvar, a onda ako je do brave naci polovnu na otpadu. Bolje nego kinesku.
To si trebao prodati cim je Chevrolet otisao iz Evrope, a prije toga uvalio ta svoja americka opel hibrid sranja.
Ovo je auto sve sto mogu priuštiti. Kad sam ga kupovao bio je oko 4.800 dok je prosječan golf bio oko 13000 i više. Čak se i smeće vozila poput Fiat Punta i dacia sandero nisu mogla naći ispod 7-8000. Jedini problem koji sam imao u zadnje dvije i po godine je senzor brzine i regulaciomi ventil tako da auto uopšte nije loše za ove pare.
Bolja ispadnu ta neka neobicna auta,nego ova navikana i na cijeni. Ja sam Fiat Bravu vozao godinama bez ikakvog kvara,sipaj i vozi. A ovamo na papiru auto smece a mene sluzio godinama.
Ma slabo ko gazi ta vozila. Zato se vecinom ljudi i "namire". Na chevroletima nerijetko ces naci i manju kilometrazu cak i na starijim. I to realnu, a ne onu 180k (bio 5 ili 15 ili 25 star).
To je generalno slučaj sa benzincima bez plina. Dizel i plin se uzimaju da se prelaze ogromne kilometraže jer malo troše, pa su takva auta često demolirana, pa se vraćaju kilometraže i prodaju se u katastrofalnom stanju. Zato je najbolje uzet čistog benzinca, i po potrebi ugradit plin, osim ako nemaš para baš da uzmeš nešto što je novo ili skoro novo.
Plus održavanje je jako zahvalno, atmo benz ne noze jednostavnija mašina Ja na astri u pet godina zamjenio gumice hladnjaka ulja i to je od kvarova. Sve odgajam da je prodam kontam je zadržati da imam i pouzdan auto Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Na vozilu kod majke je jutros propalo kvacilo. Ovako kao na videu. Kvacilo samo propadne do kraja i moze se vratiti rukom ponovno gore. Ne moze se napumpati. Moze li biti do sajle ili je ipak cilindar kvacila otisao? Mora li se kompletan mjenjac skidati ili je ipak blaza terapija? Golf 6 https://youtube.com/shorts/fWMImlQq7K4?si=pyCQnInkLlnC39cg
Ma znam, to je auto jednostavno, kolega imao Cruze 1.6 dizel do prije par godina, cim je vani -10 smrzne mu nešto na dovodu goriva ne može upaliti. Prodao ga kad je morao čekati nekakav plovak u rezervoaru goriva iz USA 5 mjeseci jer mu nije razinu goriva ispravno govorio.
Nidje veze, eno na olxu milion Cruzova u dijelovima. To ga je možda majstor nasamario da mu naplati više
Ma pusti taleta, sve osim pezoa treba zaobići, možda bi te pohvalio da si octaviu uzeo. Sto se tice problema to ti ovdje niko ne moze pomoći. Idi na otpad vidi moze li na tvoj, ako ti se ne plaća majstor googlaj how to i to je to Sent from my SM-S911B using Tapatalk