Došlo vrijeme gledanja auta i kupovine uskoro. Danas sam gledao Passat b7 2011 god, 2.0, highline oprema. https://photos.app.goo.gl/QF9tQ4JR7T3KueRY7 220k prešao, lik kažu da je pouzdan, više ljudi ga preporučilo u uzimali kod njega. Veliki servis odrađen prije mjesec dana, gume nove na njemu. Traži 21k km. Ima li tko iskustva s ovim autom? Koja je najveća neka mana ovog auta, ima li neka preporuka na šta obratiti pažnju? Meni se auto svidjelo na prvu, doduše sve će mi se 'novije' svidjeti poslje mog 2004 fokusa, pa se nebi na prvu zalećao. Meni bi ćeif bio najviše da uzmem c220 w204, automatika, ali majstori ovi seru previše na taj om651 motor, pa se mislim uopće jeli pametna kupovina čekati fin primjerak ovog auta. Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Rasterecen motor, nema naprezanja nikakvih. U vecini slucajeva cilindar, sto bi rekli slave ili master.
Raspitaj se malo za oznaku motora, znam da odredjeni motori 2.0 TDI su skroz losi, karike i lezajevi dosta nastradaju. (po oznakama se moze znati)
@kvaju om651 vazi za dobar motor koliko ja znam. Možda majstori seru na primjerke koji imaju debelo preko 500k Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma iskreno nisam pametan, podjeljena mišljenja na netu, a ovi moji majstori, jedan ga voza, drugi zuga na njega. Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
ma meni je ovo nekako puno love za 13 a uskoro i 14 godina staro auto, i opasno se priblizilo cijeni B8 limuzine, da ne kazem ako karavan nije smetnja da se za iste pare mozda dobije i koju godinu mladje auto znam da jesu na cijeni, ali opet nekako mnogo
Passat 7 ide do max 15000 KM...sve preko je pljacka. Ostarilo opasno ali eto, VW pa na cijeni kod nas. A imam prijatelje koji su imali passat 7 par godina...jedino sto kazu je da im je to najneudobnije auto ikada. Ja se nisam ni vozio u sedmici,tako da ne mogu nista licno reci.
Prodaje moj brat C250CDI 4matic karavan. Odradio veliki servis prije dva mjeseca, ima tema na oglasima. Fakat auto beton, ako hoćeš
21 hiljada je previse za ovaj auto. da li je bas highline oprema ili su ovi supci iz vw stedili u tu sa halogenim sijalicama. zasto ne insignia facelift ovi modeli od 2014-2016. https://olx.ba/artikal/64275198# npr ovaj.
Druže, ja sam škodu sa kraja 2010 vozio, prvi vlasnik u BiH, 380k prešla. Sada sam kupio auto sa kraja 2019-te, ima 180k na satu za 27k. Taj passat ako nema preko 400k ja ruku dam. Oprema i motor djeluju okej, ali je stvarno preskupo. I ne vrijedi više od 14k. Evo recimo B8 iz 2019 sa dobrom opremom. https://olx.ba/artikal/64561768#
To je neocarinjeno vozilo. Gore se B8 može pristojan za 15 - 16k KM uzeti. Dok ga uvezeš opet jeftinije od tog B7.
Ma kulometrazu ne treba niti gledati, kupiš ako je u dobrom stanju pa kako bude. Ako imaš vremena i živaca moze se auto naći sa provjerenom kilometrazom Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Raja se previse optereti kilometrazom. Bolji je neki od 250 000 km koji je redovno odrzavan i vozen normalno, nego neki od 100 000km koji je vec ubijen sto voznjom sto losim odrzavanjem. (znas kako kazu, auto se prodaje izmedju 160 000 - 200 000, jer ta sve dolazi na zamjenu) Nedavno kod majstora dodje grande punto, na satu kao 160 000km 1.3 85ks, dizne lose, turbo los , pusta ulje na dihtungu-poklopcu od lanca dpf mora napolje (zbog dizni i turba otisao) ubijen skroz, placen oko 7000km. Isto toj osobi ja preporucio od prijatelja punta, isti motor, sve isto (jos uvijek i dpf na njemu, lanac uradje, auto TOP stanje) ali na satu 280 000km za iste pare i ovaj nece, kao puno presao. Sad uze govno za iste pare i morat ce ulozit sigurno preko 1000 km jos i hoce li sve srediti, ali vazno je da moze reci da je presao 160 000km.
Slazem se. Kilometraza nije toliko bitna ako je auto odrzavano. Sve zavisi i ko je vozio i kako je vozio. Imas ljudi pajsera,koji uniste unutrasnjost auta do 100 000 km,izgled akao da je presao 700000 ,meni se to gadi. Spale sjedista cigarom,poderu vrh volana prljavim rukama,mjenjac ogule kao da su misevi jeli,itd itd Motor moze izdrzati punu puno km,samo da se servisira redovno i brojka nije bitna uopste. Ali nas narod ave sto kupuje,kupuje "da vidi komsija" a ne da sebe skuci a tako se najlakse zahebes. Koa s alijepom zenom...spolja lijepa a iznutra prazna
Ja nisam vidio auto da je prešlo 100k a da loše izgleda. Postoje samo auta koja su vraćena 200-300k na 100k. Dakako da je bitna kilometraža, osim standardnog održavanja, ode tu svašta, dizne se potroše, ubrizagavanje, turbine stradaju. Sve je to posljedica velikih kilometraža. Boga mi sad sa ovim downsizingom, nisam siguran da će motori prelaziti 1 milion kao nekada 1.9 tdi. Do 500k vjerujem da hoće. Ne vjerujem ja u tu kilometražu sa tim problemima koliko god da je neko mangup. Evo kupio sam auto na 173k uradio veliki servis prvi put, vidi se da šarafi nisu nikad odvrnuti na motoru, nigdje ni kapi ulja da bali ili nešto sl. Prosjek za dizele je 30k vožnje godišnje, za auto 2011 godište, kilometraža je između 350 i 450k u prosjeku za dizela 90% auta. Ko misli drugačije, vara se uz to kada se doda loše održavanje, onda problemi..
ja sam vidio bruku onih dacia sto su se kod nas prodavale, na oko 50k km su izgledale i zvucale ko da su presle 300k km