Istina, vozio se nazad u b8, komotniji golf4. Ali bas mislim suprotno. A4 jest za porodicno auto jer u porodici najcesce imas djecu A realno, mjesto za noge koje imas u passatu, superbu a i u octaviji u tom slucaju ti nista ne znace. A4 nije za potrebe gdje vozis nazad odrasle osobe.
Djeca vrlo brzo dobiju dimenzije odraslih osoba. Moji su vec "odrasli" a nisu ostarili Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ti vjerovatno imaš malu djecu, ali ima nas čija su djeca veća, i kod mene Focusu nije neka sreća što se prostora tiče pozadi pa djeca već kukaju, jedno 14 i drugo skoro 17 godina imaju, porasli preko noći. A vidim da kvaju nije neko ko često mjenja auta, vjerovatno sad planira kupiti za duži niz godina i ako su djeca manja vrlo brzo će porasti.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pa dobro, ima i tog svakako, kod vas su dvojice vec momci i cure Svako bira spram potreba. Ali vjerujem kad prerastu A4 sve se manje voze s roditeljima
Meni sad kćerka govori, bilo je više mjesta u fordu hajde reko šuti I trpi eto dokle je došlo Evo me u Beču, prekosutra za Zagreb, I onda zatvaramo krug u četvrtak u Sarajevo Na auto putu iz Budimpešte do Bratislave nasuo do čepa Shell V Power da vidim ima li razlike. Do Beča potrošnja 6.6, al ne znam je li subjektivni, ali fakat kao da motor ljepše radi, uglađenije nekako drugačije... Ili je to do toliko km u cugu na autoputu...
Kvaliteta goriva van BiH je jedno 3 klase iznad. Naspem B95 na Hifi, Energopetrolu i Ini, auto stuca na paljenju, u leru. Naspem B98 ili B100 u EU, motor miran i na -5. Ajmo reci kod nas je i dizel i benzin na Euro 3 normi
Evo ne znam, ja sipao dizel i vani i kod nas nikakve razlike nisam primjetio.... Za benzin ne znam.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Isto, to samo tvoj imenjak moze primijetiti i njegov bff tale, od pumpe do pumpe razliku u snazi i potrosnji.
Ja sipam na petrolu i zadovoljan sam pa probaj. Ponekad sipam ep, ali uvijek samo sa premostim. Hifu zaboravi da postoji a sipaj i kod nas 98, ne samo u EU
Ma iskreno, i prije sam pisao ovdje, ni ja nikad nisam osjetio razliku na pumpama. Zato sam gore i napisao možda je subjektivno, al eto nasuo sam kao najbolje što ima. Koliko sam vidio ovaj v power je top gorivo.
Ima razlike u novcaniku Bas sam gledao negdje klip na YT, mislim Die Autodoktoren.de, u njemackoj covjek imao kvar na motoru, VW ili Ford benzinac, klasika kod danasnjih motora sa direktnim ubrizgavanjem, nakupljanje karbona na ventilima. Prvi vlasnik, sipao Shell V power, najskuplje gorivo, sve po ps-u i isti problem na kraju kao i kod ostalih sto su sipali 95-icu.
Može li mi neko objasniti šta je to euro 3, 4, 5, 6 gorivo? Ja mislio to se odnosi na eko norme motora
V-Power i ostala aditivirana premium goriva (aral, bp...) su druga prica i tu ima razlike, ali slican efekat za pet puta manju cijenu ces postici sa npr. liqui moly super diesel aditivom (pakovanje od litru na 300L goriva). Jedino sto ne mozes sam aditivom postici je nizi udio bio dizela, njega u ovim ultimatima ima puno manje nego u obicnim, ili cak nikako u aralovom.
Nisam nesto puno eksperimentisao nakon petrola, ali hifin benzin je los, i primjetim razliku. Naravno, ako izgubis 5% zbog goriva, na 100ks neces osjetiti, ali na 400 hoces. I mogu jos podijeliti iskustvo druga koji ima ćuniran gti 7.5, kaze da mu sa svim gorivima izbaci check engine, zaboravio sam tacno gresku, osim ina i petrol.
Toga se i držim.... Zadnje dvije godine isključivo Bingo BP, kako ja tako i ovi moji brat, otac, a i mušterija većina sipa na Bingo pumpama. Ranije gazprom zbog loyalty kartice, ali na kraju nema tu neke uštede kad drže visočije cijene.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja sam svuda sipao sve, nikad nisam skontao razliku. Kući sipam na Petrolu i to.je to. Da vozim dizela sipao bih aditiv malo češće i eto ti super mega shell V Sent from my SM-S911B using Tapatalk