Ako ti motor ne traži 98 nećeš je niti primjetiti samo bacaš pare Sent from my SM-S911B using Tapatalk
100% Ne moze motor to iskoristiti, a i ecu se zbuni, vjerovatno ce bolje rasiti sa 95 nego 98 ili 100. Bolje dodas malo agde od baklave u rezervoar
A koji to trazi 98? Ne znam da ijedan zahtjeva 98. Mozda Lambo, Ferrari i kompanija. Na cepu BMW M5 pise 91min pa sipaj sta hoces. Zato i pitam anatomica, jer kaze da sipa samo 98.
Pa m5 je baš 98 za evropsko tržište ja mislim. To 91 i 93 je za americko, kod njih je 93 ekvivalent kod nas 98. A anatomic baca para Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Posto mi je kolega skrenuo paznju, da napomenem moje iskustvo je limitirano na atmosferce, ne znam kako se turbob ponasaju u odnosu 95/98 i sa koje pumpe
Ja sam sipao na mnogim tim privatnim i manjim benzinskim pumpama,slabo se na benzinu osjeti u voznji. Moze se osjetiti drugaciji rad motora u leru. Plin je osjetljiv,on se itekkao osjeti gdje je dobar a gdje ne. Recimo na Gazpromu mi je najbolji plin a takodjer je dobar i na Belamionix pumpama po TK. Bingo plin najgori u zivotu,pa Hifa,pa Gilje gas na ulazu u Tz . Dizel ne znam,nemam nijednu alatku u vlasnistvu da radi na dizel
Da li je neko na forumu bio u udesu gdje je druga strana kriva da može podijeliti malo iskustva? Buraza udarila djevojka SLO tablice. Pomjerena mu šasija kažu za otpada samo. Nude mu 6000 KM za Passata B6 2012 godište. Uvezen iz Swe prije par godina. Uzeo je nekog advokata da se nagađa tamo sa osiguranjem pa ćemo vidjeti gdje završi.
Kolegu s posla udario neko u vrata gepeka. Procijenili mu štetu na 10k KM. VW Sharan 2010 ili 2012 godište. To je baš malo.
Cega 10 hiljada KM, za vrata gepeka? @donjapa nemas potrebe odmah za advokata. Prvo dobijes od njih procjenu, onda ide zalba ako nisi zadovoljan. Napises im zalbu navedes iznos koji ocekujes. Imas pravo poslati auto u ovlasteni servis da procjene popravku. I to se plati, ovisi od servisa. Realno osiguranje ti plati 70% od toga. Ako i dalje budes nezadovoljan onda ides na sud, al to je petljanija i traje predugo. Ako je totalna steta onda osiguranje uzima vrijednost auta iz slobodne prodaje, ala olx al najjeftiniji model sa najslabijom opremom. I to dobijes 50% ili 70% od toga, nemoj me drzati za rijec, nisam skroz siguran. Oni ce naravno uvijek traziti nacin da se ne ide na totalnu stetu.
Ma cijena polovnih auta je otišla gore u zadnjih par godina, ne samo u BiH nego gdje god okreneš. U Swe moj golf se prodaje za 110.000 SEK a ja ga prije 6 godina prodao za 115.000 SEK sad prešao duplo vise. Ludnica pravo… Oni navodno gledaju katalošku vrijednost auta i nude nekakav postotak. Ovo 6000 KM je otpad davao za auto, a osiguranje se još nije oglasilo. Buraz se savjetovao sa ovim advokatom ne znam da li ga je već zadužio ili ne. On uzima 10% od “dobitka”
Osiguranje odmah uplati iznos na racun, bez pitanja. I onda se ti zalis ako ti ne odgovara. Eh taj dio zna potrajati i mjesec. Sad kako ce advokat odraditi, to ne znam
Ja znam advokata iz Doboja koji samo radi te stete i uzima tako 10% od dobijene stete. Osiguranja inace zavlace na svemu. Ljudi ih masovno angazuju,jer znaju cake i ljudi budu zadovoljni. Ja sam samo jednom u zivotu imao tih zavrzlama oko naplate stete,brata udario covjek pa se ja sa njima ganjao. Oni ponudili neki iznos,ja trazio duplo vise i na kraju dobio malo ispod tog iznosa i pristao na taj iznos. Doduse,davno je to bilo...ima 7-8 godina
Ocigledno da mnogi ne razumiju sta je totalna steta. Nije to samo kad je auto smrskano i uopste nije za vozit, to je tehnicka totalna steta kad se "ne moze popravit". A ekonomska totalna šteta je kad vrijednost popravke prelazi vrijednost auta umanjenu za ostatak auta koji nije ostecen. Tj. Ti kao vlasnik moras dobiti procjenu ostatka vrijednosti vozila, npr. 6000 @donjapa sto kaze, a ostalo do trzisne vrijednosti ti doplacuje osiguranje. I obavezno advokat.