All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Qler

Qler Veteran foruma

Na leru radi na malo preko 500rpm, na 140km/h je na tacno 2k rpm...

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ma sta ce mu vise, to je 3.0 V6 a snage svakako najvise ispod 4k rpm. Plus koliko brzina, 7?

3. Qler

Qler Veteran foruma

Da 7G Tronic je.

4. XTRage

XTRage Veteran foruma

To je fuel-cutoff na 4100, jeste za sestake uobicajeno da je nesto nize nego sa 4 klipa ali opet je 4500-4700 normala.

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Hud, moj zakuca na 8k :D

6. Haker

Haker Veteran foruma

Zato do 3-4k mrtav konj :D
    Sve ima prednosti i mane ali realno u većini normalne vožnje dizlo je upotrebljiviji zbog nižeg raspona snage

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

7. mobsterc

mobsterc Overclocker

Cuj to :D 130 i 180ks je izmedju 3 i 4k, torque na 90% prije 2.5k

Nije za poredjenje, ja sam vise kao zajebanciju mislio, znamo svi da je dizel upotrebljiviji. Bar za nase uslove, da smo negdje gdje je gorivo dodzaba pa hajde, ovako on potrosi 6.5 a ja bi 15.

Last edited: Dec 20, 2024
    Haker likes this.
  8. Reznor

Reznor Overclocker

Jesu li svi ovdje dobro i na sigurnom, gledam ove vijesti o snijegu, pazite na putu i ne krećite ako baš ne morate.

dams82, Qler and zoi like this.
  9. Qler

Qler Veteran foruma

meni se potrefilo juce nisam isao sa autom na posao i imao obaveza poslije, bilo mi mrsko ganjati parking i isao komercijalom. Jer sam morao se motati po gradu vise sati i nisam imao zivaca za guzve i trazenje parkinga... danas i sutra radi od kuce :) tako da ga od juce nisam pomjerio :)

Reznor likes this.
  10. Reventon

Reventon Veteran foruma

Kod mene auto u garazi na suhom, a ja tabanam. Ako naleti taksi na putu do posla dobro i jest. :) Ocekivao sam da ce biti belaja, najavljivali su 5 dana prije.

11. Mujka

Mujka Komšija

jaran iz njemacke kaze jučer u 17:30 bio u srebreniku
    jutros piše u 5:15 stigao u tuzlu....

u razgovoru sa zeninim dajdjom kaze kamioni najveci problem naprave nemaju lance i onda belaj

12. dams82

dams82 Overclocker

Ja prekjuče došao kući oko 16h,nisam mogao se popeti u dvorište, ostavio auto niže kuće, ima fin opštinski plac pa komšiluk tu parkira, nakon dva sata izašao do trgovine (pješke naravno), već auto zatrpan, i nisam ga ni dirao, idem dva dana pješke na posao, 20ak minuta prošetam, zdravije je
    Kad prestane padat valja očistit snijeg da se može izaći, ionako je sve blokirano, parkinga slabo ima....

13. Haker

Haker Veteran foruma

Kod nas 2cm :D

zoi and dams82 like this.
  14. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Kod mojih u krajini je pravo losa situacija. Snijega napadalo haos. Sreca pa ima struje.

15. selvin

selvin Moderator

Po Tuzli je ocisceno dobro, glavne magistrale i vecina sporednih ulica, nije bilo odmah, ali vrlo brzo su se aktivirali. Ali gdje god malo skrenes haos. Ali voza se, mora se :)

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ma druze meni od kuce do centra grada 10 min pjesice. Al sam morao uzeti godisnji da ocistim snijeg. Danas sam dio, ako zavrsim za iduca 2 dana bit ce dobro. Sad zamisli koliko je napadalo. :D
    Najavili su minuse, jos gora situacija ce bit ako ulice polede.

17. Qler

Qler Veteran foruma

Moju ulicu tek danas grtalica obišla. A snijeg sam sinoć malo skinuo sa auta, meni se čini da ako se strpim još par dana :) sam će se očistiti. :)

18. Haker

Haker Veteran foruma

Na stranu gdje je pao metar, ali ovi portali obožavaju dizati paniku da se što više klika. Gledam kaze nije jos gotovo ha hu, onaj cvikati najavljuje apokalipsu, snijeg padao dva dana kao sto je svaka ova prognoza najavljivala i sunce poslje.

Kako se događa da struje nestaje čim snijeg padne Pa prije 20god je bila najnormalnija zima sa po 30cm snijega i to padao svako malo. [​IMG]

19. Reventon

Reventon Veteran foruma

Prije 20 godina je ex yu infrastruktura jos bila u dobrom stanju. Obzirom da je niko nije pipnuo toliko vremena a broj potrosaca se povecao, nije ni cudno sta se desava.

zoi likes this.
  20. zippoo

zippoo Veteran foruma

U Gracanici situacija katastrofalna sto se tice mjesnih zajednica,struje nema vec 3 dana i mnogi su zatrpani,jer je snijeg 50+ cm.
    Evo par slika kako je snijeg polomio bandere i unistio struju.
    Evo trenutno i ja imam problem,u kuci mi ne radi jedna faza,pola kuce nema napon a pola ima a nije do mene nista,vjerovatno su ovi iz EP nesto iskljucili. Provjeravao sam sve osigurace,a na panceru mi jedan osigurac nema napon ,ostala dva imaju.
    Glavni putevi su ocisceni,centar grada su sinoc sa bagerima i kamionima ocistili snijeg i odvukli ga ,kao i parking glavni. Sreca je da se u gradu snijeg topi...evo vec ga je istopljeno vise od pola...trenutno je visina nekih 25cm a ako ne smrzne,otici ce i to za 2-3 dana.

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] windows 7 spacebar not working