Octavia kreće od 43 hiljade KM, a golf od 50 hiljada KM. Kaže što se škode više proda https://konfigurator.skoda.ba/cc-ba/bs_BA_SKODA23/C/reference-models/670 https://konfigurator.volkswagen.ba/cc-ba/bs_BA_VW22/V/models
Jedino sto je ostalo od tog Fiata je taj Punto Grande. Pa usporedi sa Passatom 4 i Golfom 4 koji se i danas vozajy, gdje su oni Fiati Brava i Bravo, te Punto MK1, bilo ih je dosta na cesti. Kolegi na Puntu istruho broj sasije, svake godine popravljao servo elektro motor i mijenjao dihtung glave motora.
Ja na golf 4 vec 4 puta mjenjam brave (na oba), na oba zadnja vrata (gepeka) truhla, na oba prednji blatobrani - pragovi su gotovi itd itd, na oba mjenjana crijeva serva jer istruhnu itd itd. Da ne pricamo koliko sam samo puta zamjenio do sad zadnja kociona kljesta, u prosjeku svake dvije godine riknu i onda s sobom povuku i nove diskove i disk-plocice. Ako cemo nabrajati. (iste te problema ima i oktavia iz te generacije). Garantujem da vise truhne golf 4 - octavia iz tog vremena nego i jedan Fiat (bez ZASTAVE koju zovu Fiat) Opet se povezi na broj prodanog jednog vozila i na broj drugog, i na region. Bosnjo nije uspio u zivotu ako ne vozi njemacko vozilo, pogotovo GOLF ili passat. Naravno da ce biti vise na cesti kad ih je prodano 5 puta vise (mozda i vise) Mene na kraju bude vise SRAMOTA nazvat sjediste firme i reci da se nesto pokvarilo na golfu. (motor - mjenjac, svaka cast, ostatak vozila je katastrofa, ali bosnji je vazno samo da ide, to sto gori pola lampica nije vazno, to se ne smatra kvarom)
Ne proda se sto je jeftina već traẓ̌ena, po tome su jeftiniji Dacia, Hyundai, ali Octavija je Best buy.
Dakle ustanovili smo da je Škoda jeftinija od golfa za cijelih 7 hiljada, a ne da su iste cijene kako ti tvrdiš. Sad treba ustanoviti da je tražena jer je jeftinija. Ne znam kakve veze ima Dacia i Hyundai kad pričamo o Octavia vs Golf.
Tale do juče kukao kako nema da ode do Sarajeva na izlet danas njih dvoje u porodici dva auta se voze, ali ne pati od luksuza Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Nisi ti ništa ustanovio. Ja gledam cijene novih auta na OLX (ako su oba sa istom opremom), i cijene su generalno tu u koju hiljadu. Poredis par Golfova PA koji su jedini u ponudi svi sa DSG mjenjacima, sa Skodom bez DSG-a i manuelnim mjenjacima.
Kazem ti generalno. Ja se ne sjećam da sam vidio Fiata Bravo ili Bravu iz 2000-te godine na cesti, a bilo ih je mnogo, Golfa viđam svaki dan kao i prije 10 godina.
Poredim najjeftiniji golf i najjeftiniju Octaviu kod ovlaštenog, tu se kupuju nova auta za firme, a ti udri po piku.
Prije 10 godina je bilo 50 golfova na jednog bravo - brava, tako je i danas. 50 golf 8 na mozda jednog fiat 500. 10000 ili vise passata 8 na 1 Alfa giulia. I za 10 godina ce biti vise passata 8 na cesti nego alfi, ista stvar za golfa.
Ja bi vise volio da je to sve tvoj TRUD i ZNANJE a ne glupa lutrija. (malo sale, drago mi je da ti se zivot tako poslozio)
Ma nakon 10 godina rada u propaloj domaćoj kompaniji smo se prebacili da radimo za strane investitore (uslov je bio napustiti zonu konfora), stranci makar plaćaju pravu vrijednost rada, (nama je ranije najveci problem bio sto supruga vise od 6 godina nije mogla naći posao 2014-2020), tad smo fokus stavili na stvaranje porodice. Sad smo zadovoljni, generalno imamo dosta ponuda da radimo i vani u Evropi, a obzirom da nas to ne privlači a dodatni novac nam neće stvoriti sreću, mi smo odliučili ostati ovdje.
To jeste, ali kaẓ̌em ti, šta fali Alfi 159, auto napravljeno na premium Fiat/GM platformi, bolje od bilo kog raspalog Passata B6. Dobro je da ta auta nisu precijenjena kao Passat B6. Isto tako i ovi noviji Francuzi kao polovnjaci su pristupačni naŝim uslovima. Sta fali Opelu recimo?
Ma Tale, sve je relativno. Dana sutra će opet nešto ti se svidjeti i imaš pare kupiš. 3008 ti je bio nezamisliv prije cca 5 godina, sad ga imaš... Za 5 godina možda kupiš I auto poslije škode i pežoa
Ma znam, ali realno nisam morao kupovati, glupo bi bilo da sam se zavalio u kredit da kupim 3008, i onda steži kajševe na ostalo, što govori da nismo svi isti, meni je drago da vidim da imamo nekoga na forumu ko ima egzotiku kao ti (to poštujem) i ti si to kupio iskreno radi svog gušta a ne radi drugih ili dokazivanja statusa.
Joj al gdje god dođem kontaju evo para, svi gledaju kako da zavrnu sa cijenom sve. Poslije Forda fakat me šokiralo kako te ljudi gledaju. Al baš osjetno te drugačije gledaju i ponašaju se...
To jeste, isto se desava i nama, eto to ti je ogledalo našeg društva. Zato i je smo tu gdje je jesmo. Na ẓ̌alost ovdje su uvjereni da si to garant nekim kriminalom stekao. Zato mi je drago da ljudi idu vani i rade, pa kupe nov auto i nov stan ovdje sto je na zapadu nesto normalno za srednju klasu ljudi. Ljudi sa izvana nam se čude, ono zar je moguće da neko isplati platu u koverti ili da ne isplati nikako u zakonskom roku. Kakvi smo mi mazohisti, da su sad obicni ljudi i radnici uvjereni protiv odluke o minimalnoj plati. Kao da je to loše za njih.