All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

@Qler jel ima neki dobar a besplatan VIN decoder za Ford? Ili ako neko drugi zna. Sestra gleda jednu finu Fiestu Mk6, a meni da je vidjet sta tacno ima od opreme.

2. Qler

Qler Veteran foruma

Uff, bio je neki, ali mislim da vise nema, meni je kum to zadnji put izvukao, on radi u Motorex i imaju pristup tim podacima.

A mozes otici u Power ili u Ford sa brojem sasije, pa nek ti izlistaju, mislim da bi trebali bez problema....

3. Stevie_Ray

Nije presudno za kupovinu, ali eto zanimalo me. Znao sam za jednu dobru stranicu za Opela, ali nemam s Fordom iskustva...

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Besplatan nema, ali bih trebao da imam na CarVertical jedan besplatan pregled pa posalji vin. Kada sam gledao za svoje auto nije bilo rezultata pa mi rekose da mogu ponovo neko drugo auto. Valjda je jos validno.

Stevie_Ray likes this.
  5. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Vratite nam Euro 4 1.9 tdi :D

7. nFare

nFare Overclocker

Ne znaju bil kenjali ili pišali, realno kinezi su sad što dizajnom što tehnikom generaciju ispred, do 2030 će biti jedno tri ispred, bruka brendova će jednostavno nestati

8. Haker

Haker Veteran foruma

Radio servis u ovlaštenom prije šest godina, hajde rekoh vakat je opet. Kaze majstor samo novi remen stavili, spaner i sve ostalo originalna ugradnja.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

9. Reznor

Reznor Overclocker

Pa nek nestane, doći će neko drugi :)

10. nFare

nFare Overclocker

Zli jezici bi rekli, eto vidiš da se mora sve mijenjati :D
    Nego kako su to utvrdili, jesu li očitali serijski broj, godinu proizvodnje? imaš li ti račun od tadašnje zamjene?

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Vodena pumpa nikad nije mijenjana? Ono bi Astra H? :)

12. nivla

nivla Komšija

nista cudno imas masu ljudi koji i sad tako rade, majstor skine zupcasti, provjeri rolere, eventualno da ne curi pumpa i metne novi zupcasti i tako vozaju ljudi novih 80-100k km
    jaran kad je audi A3 kupio, navodno sve uradjeno prije 20k km, tamo vodena pumpa uveliko curi i nije nista zamijenjeno ko zna otkad, sreca pa nije povjerovao racunima i "garanciji"

13. Haker

Haker Veteran foruma

Nije mi tu da uslikam. Piše set zupčasti, valjda se zna sta ide pod set.
    Vodena ide preko pk kaiša na ovom motoru odmah sam skontao da nisu mjenjali i naknadno zamjenim. A majstor je odmah skontao dok jos nije ništa radio kaze ovaj spaner i mikro remen nisu mjenjani. I danas pokazuje djelove, vidiš tačno org samo remen zabb koji brend.

A još sam jednom u boras išao svjećice da kupim, kaze 60km, ja imam 100 i 50, kaze ma daj 50 nema veze. Ugl Boras Mostar, jadnici da ne mogu veci.

14. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ja u Bihacu imam majstora gdje mogu sjesti na klupu pored ili na sprat i pijuckati kafu i gledati direktno u auto i sta na njemu rade.

Sad nedavno kad sam bio, dosao jedan sa Touaregom ova zadnja generacija, kaze mi treba mu preko 8 litara ulja :D

15. Reznor

Reznor Overclocker

16. AggressoR

AggressoR Komšija

Vecina ovlastenih servisa tako i radi.

Davno nekad jaran imao Boru 1.9 TDI. Prije puta odradi veliki servis u Nipex-u. Na povratku s puta pukne mikro remen (nismo presli 600km), kola na labudicu i nazad u nipex da kroz pricu sami priznali da nisu uradili mikro remene i rolnu i ako se nalazi na racunu.
    Guma M, mali servis - filteri + filter goriva, 7 dana poslje toga momak dolazi do majstora gdje ja sredujem kola, ne sjecam se problem koji je imao. Ja onako bacim pogled vidim kartica do servisa, sve cekirano na njoj, pogledam malo bolje, filter goriva samo obrisan s prednje strane, s zadnje strane (od kabine) vec korozija se pocela stvarati.

Meni prije 3 godne veliki servis, sve zamjenjeno kao, kroz 3-4 mjeseca se cuje nesto, reklamacija i frajer govori remenica alternatora, pa reko mjenjana prije 3 mjeseca, skide frajer i pokazuje da nije a na racunu pise da jest.

Tako da se ne moras cuditi za to, standardna stvar. Filter ulja ako je ulozak rijetko zamjene ako vide da si manje od 15 000 presao, filter klime, ako je pristupacan moze, ako je malo zavucen nista od toga.

17. nFare

nFare Overclocker

Izgleda moraš sve sam, najmanje što možeš uraditi je da tražiš da ti ostave stare dijelove da vidiš stanje istrošenosti, jednom kad me je začuđeno pitao zašto, rekoh da sam mašinski inženjer :D

zoi likes this.
  18. dino73n

dino73n Veteran foruma

Red je da se predstavi novi ljubimac.

Hyundai ix20

Juce mi sam dođe. Lokalni opticar imao vozilo u višku. I rece mi da bi ga prodao. Nisam mogao propustiti priliku. Kupljen nov. Garaziran. Nije pokisnuo nikad. Nemaju zimske gume uopste. Na njemu trenutno GY EGP2 s kraja proslog ljeta.
    Novo auto pa hajd.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

NeTRa1der, p4ja, ECeh and 14 others like this.
  19. Stevie_Ray

Sestra nedavno gledala da se ponovi i tako bio auto od nekog poznatog, prva ruka iz BiH, 80k presao i navodno redovno odrzavan, kad ono bio udaren i to nije dobro ni sanirano, auto u losem stanju.

20. Haker

Haker Veteran foruma

Sretno dino, nov auto. Vjerujem da je gospođa odusevljena bojom

dino73n likes this.