Imam onaj obicni OBD ELM 327 od 8 dolara. I neki dan skinem OBDocker app na play store. Radi sve. sjebo sam se kako dobro app radi. Placa se, nije bas najjeftinija, subscription je. Ali radi kao one od po 400KM...
u glavnom sjebo sam sam sebe i naplatilo mi je 89KM ovu app iako sam cancel subscription izgleda da cim sam upalio trial da je i skinuo pare nekako... Pa eto ako nekom treba da se odradi dijagnostika, nek se javi. Imam dobru app na dosta auta moze paliti i gasiti neke dodatne opcije. kao npr AMG menu na novijim mercedesima..
Ja cim vidim da trazi unos kartice a kao FREE je odredjen period odustane od toga. (razmiljam uzet dodatnu karticu u nekoj drugoj banci, postavit na nju 10-20KM i nju upisivati)
Ma nisam nikad bio povezao ovu dopunjivu, sad jesam. Nije app trazila unos kartice neko je sve preko app store islo. Google pay..
Kako znam to ne moze preko OBD, on je samo za iscitavanje greske. U vecini slucajeva tu ide elektronika vani da se upise. (dosta vozila ne podrzava upisivanje bilo cega u ECU preko porta)
Jaran uzeo obdeleven nextgen pa smo se malo igrali kod obojice je vw. Ima dosta korisnih opcija a ako hoces nesto a da ne kopas po code listi treba ti krediti a skupo je to, recimo odometar ako hoces iz zafrkancije da stavis na 320kmh traze 30 eur lol a nadjes listu kodova i za cas sam promijenis djaba. Kod mene smo ubacili GTI odometar i par opcija recimo old skul tempomat bez acc, prikaz koliko litara stane u tank, recimo dsg temperatura ali ne radi kod mene pa smo iskljucili vjerovatno nema senzor. Za ocitavanje je dobra stvar, reset servisa i sl. ima opcija da se recimo moze uraditi kalibracija tempomata na vw a to se placa ne znam ali nije skupo puno dok to isto u ovlastenom kosta preko 350KM. Bila je i opcija da se iskljuci start stop ali je prilikom paljenja auta stajala greska start stop pa smo iskljucili.
Znaci sve sto mi treba moze, i retroviziri da se sastave kad zakljucas, i start stop, i najjace od svega pojas da ne svira kad je kakva kratka relacija jebo mu ja mamu
Kakav katastrofa dizajn: https://www.autoevolution.com/news/...s-the-most-aerodynamic-avant-ever-247946.html
Pa bolje je sigurno od E klase, Merc wagon uvijek ko mrtvacka kola... Audi 6 je najljepsi od njemackih premium karavana.