All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. dino73n

dino73n Veteran foruma

99% dizne. Mada je mozda i pumpa vec vrisnula pa pokvarila dizne. Taj 2.0 81kw prve verzije su imale problem s pumpama bez obzira sto je bosch sistem.

A ako dizne vec radjene i 100% ispravne a opet treska hladan onda bi dekarbonizacija mogla pomoc.

Reznor likes this.
  2. Reznor

Reznor Overclocker

Hvala puno, već su kako mi je rečeno rađene, treska i dalje, ali ne previše da se gasi, zagušuje već možda na milimetar se pomjeri kazaljka i kao da sporije radi motor, nakon kraće vožnje nema više toga, samo prvi hladan start. Predložiću dekarbonizaciju i pumpa da se provjeri.

3. nivla

nivla Komšija

delphi

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Mozda se sav zacepio kao Yeti. :)
    Gledao sam par klipova ovog majstora i djeluje mi da je sposoban i detaljan u radu.

5. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sta je ovo sunce ti kalajisano ?
    Odakle ovolike cadje...ovo kao kod mene sporet na ugalj,kada otvorim da ga ocistim hahaha
    Strasno koliko je auto bilo zacepljeno i zacadjeno. Ovo nema sanse da je 240 000 km...barem je duplo vise predjenih km.

6. XTRage

XTRage Veteran foruma

Euro 6 za 100 hiljada moze zacepiti.

7. nivla

nivla Komšija

ja bih ga izbjegavao, al eto probaj mu se javiti za termin, i javi koliko te opalio po usima, nije jedini koji zna ovo uraditi, znam da je kad je jarani trebao termin poceo da mu prica da ne moze primiti jer trazi motor koji nema niko u bosni koji je 20000 eur i kako nece nista primiti dok to ne rijesi, kad mu je receno da nije frka i da se moze sacekati rekao da ga zovne za 10ak dana a onda se vise nije htio javiti
    ovo sto je uradio na yeti ce ti uraditi svaki bolji ali i losiji servis u sarajevu, nikakva posebna pamet

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Moguce, ja ga znam preko YT :D Nego, koji je to motor od 20 hiljada eura? V8 AMG ili M?

9. nivla

nivla Komšija

suplja prica da pokaze kako je dobar pa i takve motore zna ugraditi, klijentela mu je onaj veki ili kako sto je vozao onog fluerescentnog bmwa pa se zabio na mojmilu na kruznom toku

10. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Mozda probat aditiv za gorivo?

11. Reznor

Reznor Overclocker

Ima u Neškoviću u I.Sarajevu Dekarbonizacija, može se tu probati i s nekim aditivom možda Liqui Moly i sl., danas kako je bilo +16C upalio sve normalno.

Odmah blizu kuće ima neki Auto Servis Džafko (Borovac), stalno se mijenjaju automehaničari, ali su na Polu detektovali tada neispravnu turbinu i riješili problem, slali na reparaciju u Užice, korektni su bili. Džafko tj gazda je priča za sebe, ali srećom on sad samo izdaje lokal.

Last edited: Mar 24, 2025
  12. nivla

nivla Komšija

dobio ponudu za skodu octaviu sportline karavan 2021,86000km presla, 1.5 tsi kaze 150kw manuelac, head up display, neka specijalna sajba, razmisljam o kupovini ali ne vidim referentnu cijenu za ovo po piku, ponuda je cca 35k km do registracije, privatna prodaja

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  13. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Top, jos ako je limuzina.

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Brat takvu sluzbenu vozio 2 godine...nije lose auto. Vozio sam se i ja vise puta...ono nije sada nista luksuzno ali nije ni lose. Multimedija mu je imala neku fabricku gresku,znam da je govorio i da se ne moze popraviti ali sam zaboravio sta tacno. Dizajn tog modela je jako lijep. Kod njega je bila 2.0 turbo dizel sa 150 KS i DSG mjenjac...DSG je top mjenjac,posebno kada pretices,samo pritisnes do daske i on odmah u nizu i ispali te.
    Sada vozi Passat B8,isto 2.0 turbo dizel i kaze da je passat osjetno udobniji i primjeti se da je visa klasa. Ja se u passatu tom nisam jos vozio.
    Sto se cijene tice,ne znam je li realna ali njegova nova je u koroni bila ja mislim 62000 KM i cekalo se na auto skoro godinu dana.

nivla likes this.
  15. nivla

nivla Komšija

karavan je u pitanju a najvise me odbija sto je manuelac i sto je crne boje
    opet kontam da nije ni cijena neka pljacka za 4 godine staro auto

16. Qler

Qler Veteran foruma

Zbog te greške na multimediji moj jaran vratio Formentora. Nema popravke. Zabaguje ekran i ne možeš ništa.

17. nivla

nivla Komšija

sto se tice udobnosti sjedista su kozna, nije bas osnovna oprema, mada da se primjetiti po ovim skodama i seatima sto sam vozao u osnovnoj opremi da su losija sjedista nego npr na golfu i pasatu, nije golf neka mjera ali ne bih sad sa comfortline sjedista sa masazerima i grijacima na nesto losije, navikne se covjek brzo na bolje

za multimediju ne znam, al veliki problem bi mi bio da baguje ko kinez

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

I kod brata je bila karavan...firma samo karavane kupuje.
    A multimedija je brza,touch radi dobro ali ima neki bug,da zablokira i ne mozes nista.

Jeste,sada sam se sjetio...ekran zablokira i moras je valjda ugasiti i ponovo upaliti da proradi. Tako nesto je spominjao...vozio u servis ovlasteni,rekli mu da nema popravke,da je neka fabricka greska.
    Nisam znao da to jos nisu rijesili i da je taj problem prisutan u cijeloj grupaciji.

19. Reznor

Reznor Overclocker

U ovom golfu 6 je android neka multimedija, a kod kolege jednog u 5ici ista samo veći ekran, random se zvuk pojača kad se upali radio, senzori naprijed neće proraditi moraš u rikverc pa u prvu, koliko god mi se sviđa ta multimedija, izludila bi me nakon nekog vremena.

Gledam sad taj Formentor, i moj jedan bivši kolega bio uzeo pa mislim da je isto prodao, krenuo ga bio posao, pa mu se moglo tad :D
    Baš očajno izgleda vidjeti onaj freeze na carplay.

kolegica na vitari se isto žalila na Lenovo multimediju koja je 2021 radi rezanja troškova zamijenila boschovu, carplay isto, treba više puta da ušteka iphone da proradi, upali/ugasi itd.
    Da ne kažem da isto ovako zna zastati, ali ne freeza skroz.

Iskreno mi se više sviđaju ta jednostavnija vozila sa manje tih tableta i bling bling efekata koji samo odvlače pažnju u vožnji, S-Cross i Vitara su mi nekako najbliži tome.

20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pisali smo ovdje o tim ogromnim televizorima sada u autu...meni se isto ne svidja. Ja kada vozim,iskljucivo se fokusiram na put i okolinu ispred sebe a ne da cackam po ekranu. Sreca kod mene imaju fizicke tipke za sve a imaju i na volanu,pa i ne moram gledati u ekrancic.
    A skroz druga stvar je kada ta multimedija ne radi dobro i kada je spora. Tu radi ustede,ubace bas slab hardware.
    Neki dan sam prvi put na nekoj recenziji auta cuo da su u mulitmediju ubacili haman flagship Snapdragon...ne znam koji tacno model ali mislim da ga je Juraj Sabalj nedavno testirao i spominje. U Hrvatskoj su sada IN kineski auti,svaki dan neki novi test kineskih modela.