All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Sport, automobili, fitness' started by Juka, Feb 19, 2011.

 1. Vedo

  Vedo Moderator

  @Qler - jos da ga spustis koji cm bio bi bas beton 8)


  Ovo 4 komada sa gumama? BETON! Ako si u prilici - zaganjaj :) Al prvo u Photoshopu ih nalijepi na svog clia, cisto da znas kako ce to da izgleda :)

  Ne moram uzeti 17" il 18", moze i 16" al sa extra nisko-profilnim gumama, tj. da su jako 'tanke'. Kad neko nabaci fine felge i debelu gumu onda to meni izgleda isto traktor. Evo primjera kako moze lijepo stajati 16":

  [​IMG] [​IMG]

  Ovo sto sam nasao po piku, sa gumama bi me definitivno izaslo preko 2.000 KM, previse..
   
 2. Juka

  Juka Komšija

  ove mu ludo stoje
  [​IMG]
   
 3. Vedo

  Vedo Moderator

  Auu, mnogo lijep!! Jel velicina felgi & guma sto ovaj prodaje na Piku ista kao na ovoj slici?
   
 4. Qler

  Qler Veteran foruma

  Ja sam slicne imao na fiesti. 15'' sa clia sport OZ. Ma felge su 80% ljepote auta. Ja kako sam stavio ove 17'' drugo auto :) jos sad legle i nove gume, milina :)

  Jedino imam problem, izgleda da mi negdje, nekako, ispuhuje jedna prednja, u makbelu gdje sam kupio gume tri puta mi skidali i stavljali ponovo, mijenjali ventil, iglice u ventilima, ma nema sta nisu radili, potope u kadu, nista, po 5 minuta stoji potopljena felga sa gumom, nigdje baloncica, ali bar svako 5-6 dana spadne za oko 0.3 bar-a. Veze nemam sta da joj radim...
   
 5. Juka

  Juka Komšija

  da nije guma tjesna,pa kad ga valjas u okukama ne pusti sa spoja :mrgreen:
   
 6. Dog_Father

  Dog_Father Moderator

  Ja sam cuo da hoce guma ispustiti kad se auto ljulja u mjestu. :mrgreen:
   
 7. Juka

  Juka Komšija

  Pogotovo zadnje :mrgreen:
   
 8. Zeleni

  Zeleni Network Ninja

  Za sta vam hauba sluzi :)

  Dobre felge juki, te RC su pravo mocne :) Samo pazi da ti profil bude barem 45 :) Manje nije za naseg asfalta :)
   
 9. Juka

  Juka Komšija

  205\50
  hauba za savljanje PIVI :lol:
   
 10. Juka

  Juka Komšija

  Imal ko kakvih iskustava sa K&N High Performance Air Filterima?
   
 11. Qler

  Qler Veteran foruma

  Ja sam se nalozio na to pravo. Imam par jarana, svi u dijaspori, koji to imaju na autima, i odlicna je stvarka. 1 milion milja je interval zamjene, a cisti se svakih 15-20k km, samo se opere. Auto lakse "dise" pa samim time i ljepse ide, a potrosnja ako nije manja, nije veca garantovano. A zvuk je posebna prica :)
   
 12. Juka

  Juka Komšija

  Evo izgleda da su ljudi distributeri i da dilaju sa orginal proizvodom!
  http://www.caraudio.ba/

  Evo i cijene, stim da mozes na K&N stranici naci odgovorajuci kit za auto!!
  http://www.caraudio.ba/slike/KN_Cjenik.pdf

  EDIT: Evo kontaktirao sam ih, dakle set za mog Clia kao na slici
  [​IMG]
  kosta 347KM, isporuka krajem maja avans 50%!!!
   
 13. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

  Koje auto ? Mogu ti jeftinije nabaviti ;)
   
 14. nFare

  nFare Komšija

  Bas hoce da te opale po usima cuj 350 km, gljiva nije zdrava za motor jer usisava vreo zrak ispod haube, bolje gledaj da uzmes onaj zamjenski filter da ne mijenjas fabricke cijevi usisa.
   
 15. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  A sto li proizvodjac automobila ne stavi odmah na prvoj ugradnju K&N kad je tako dobar?? Mislim manja potrosnja bolje performanse,zar svaki proizvodjac ne bi zelio takvo nesto da ponudi u osnovnom modelu/opremi svojih automobila???

  Znaci samo kod sportskog nacina voznje gdje se motor stalno vrti u zadnje dvije hiljade obrtaja K&N filter odnosno highflow filteri daju neko poboljsanje a u svim ostalim rezimima voznje daju samo gubitke.Slabi odziv na gas u nizim obtajima i samim time i obrtni moment. :wink:
   
 16. NeTRa1der

  NeTRa1der Komšija

  Zakljucak: Vozacima poput mene takvi filteri sigurno nece trebati :)
   
 17. SamiRX-8

  SamiRX-8 Komšija

  Drug ima K&N 57i kit na Puntu 1.2, 2003 godina. Ko ne zna da je taj motor, pita da li je 1.8 HGT, i što se tiče zvuka je perverzija. Topao zrak prima samo ako se ne montira kako treba, a uz taj kit se i dobije sve da se to ne bi događalo. Druga je opcija staviti gljivu u kučište filtera, ali onda bih radije uzeo panelni i stavio.

  Sad viđoh da je Clio kod tebe, vjerovatno se može jeftinije nabaviti, jer i on uzima svoju proviziju normalno, a i Sarajevo skuplje u skoro svemu :)
   
 18. JaLa

  JaLa Komšija

  ma nidje veze da auto bolje ide a i mozda manje trosi.
  Ja sam imao neki filter na Alfa Romeo, koja sama od sebe ima extra zvuk, benzin naravno. Zvuk sa filterom iznad 3000 obrtaja je GRMIO, al potrosnja i to da auto bolje ide, suplja ;)
  Direktno za K&N ne znam, ovo je neki jeftiniji filter/gljiva bio
   
 19. dino73n

  dino73n Veteran foruma

  Ma pije vode ta da auto manje trose i bolje ide al posebno a ne zajedno,kroz takav filter protice vise zraka i samim time kod normalne voznje trosice nesto manje al i snaga je opala odnosno odziv na gas je nesto slabiji i opada obrtni moment dok kod voznje u viskoim obrtajima opet moze propustiti vise zraka sto ce rezultirati blagim povecanjem snage ali i povecanim zagrijavanjem motora jer smješa sa više zraka povecava temperaturu prilikom izgaranja goriva.

  Znaci highflow fiteri pomjeraju obrtni moment i maksmalnu snagu na vise obrtaje tako da auto u nizim obrtajima bude osjetno tromije nego je sa fabrickim.
   
 20. Zeleni

  Zeleni Network Ninja

  Imao sam ga ja na golfu trici. Auto se vishe dere. Izgleda cool, ne daje nikakav boost, neko kaze da dobijes par konja, ja barem nisam nista osjetio.