AMD Radeon HD 5800 Series [Evergreen DX11 GPU]

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Esh, Jun 3, 2009.

1. X-Factor

X-Factor Komšija

ARMA kao i crysis je katastrofa optimizacija, cisto sumnjam da ce fluidnije (50+ FPS) ici i na novoj 5870. Ako se nekom zbog par naslova isplati uzeti karticu skuplju za 350-400KM bujrum. Mislio sam da je samo za show of ako vec neko posjeduje 4890/GTX275/280/285, 1920x1200 i 4850 nikad nije islo, 4850 crossfire vec moze :)

2. ReNNo

ReNNo Overclocker

Sta to pricas :D
    Sve igre idu perfektno na 1920x1200 na HD4850 :D
    Vecina ide na High.

Osim Crysis,FarCry i tako tih igara.
    Tu se vec moraju smanjiti detalji.

3. dmr

dmr Veteran foruma

Da, nista spektakularno. Moze se komotno preskociti ova serija i sacekati slijedeca :mrgreen:

4. Vedo

Vedo Moderator

ako ko naleti na benchmarke u 3D modeling aplikacijama (tipa Max, Maya i sl.) molio bi da postavi link, bas me zanimaju performanse u njima.

5. Esh

Esh HWB

Dva zanimljiva dijagrama:

Dobra vijest je sto Sapphire Vapor-X modeli dolazi vec za par sedmica ;)

6. Tamiya

Tamiya Novi član

oj Bože zar već...

7. Pasha

Pasha Komšija

8. Haker

Haker Veteran foruma

Kad je tek 4xxx serija izašla sve se moglo i na 3xxx seriji. Kartica je još nova, vidjet ćemo za pola godine :wink:

9. X-Factor

X-Factor Komšija

Pa to i hocu da kazem, kroz pola godine kad bude i konkurencija imala odgovor, budemo imali dx11 naslova, tj. kad cijene padnu mozemo pricati o kupovini :wink:

10. dmr

dmr Veteran foruma

Sudeci po svim do sada prvim modelima, predstavnicima novog direct x-a, ova kartica tada nece imati snage za dx11 igre. Vec ce doci neke nove, jace kartice.

11. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

mislim da se to ne moze reci za najjace modele, tj. high end klasu. moja 2600XT je bila DX10, ali nije mogla pera odbiti 8800 seriji koja je u to vrijeme bez problema gurala DX10 igre (gura i danas). tek kasnije ce se pojaviti slabiji modeli (kao su 4670 4770..., za seriju 4000) koji nece moci gurati DX11 igre tako dobro.

12. Encor3

Encor3 Aktivista

13. dmr

dmr Veteran foruma

Da ali dx10 i nije bas neka nadogradnja na dx9. Ako tako bude i sa dx11 onda se slazem, ali onda ce i sadasnji dx10.1 modeli kartica biti vrlo upotrebljivi :). Vise sam mislio na dx8 i dx9 vremena :)

14. nFare

nFare Overclocker

Prica oko dx pada u vodu sve dok ne dodju next gen konzole, vecina novina dx11 jest poboljsanje iskoristenosti multicore procesora koliko sam ja skontao a 5xxx serija ce i dalje prikazivati isprane teksture, samo u nesto vise frejmova :d

15. mobsterc

mobsterc Overclocker

16. Esh

Esh HWB

Izgleda je kod grafickih kartica sve po planu. Bit ce zanimljivo vidjeti i sta ce napraviti u segmentu od 100 dolara.

17. mobsterc

mobsterc Overclocker

Meni je mnogo zanimljiv slajd sa ovog linka... Obratiti paznju na challenges :)

edit opet:

Ja sam otisao na to da spominju 4 chipa na 1 pcb-u :roll:

18. Esh

Esh HWB

Ma izazov je bio neopisiv :)

19. GW

GW Moderator

20. dmr

dmr Veteran foruma

Treba izrezat kuciste da ovo stane, taman da izadje vent van kucista i usisava svjez zrak :mrgreen: