1. p4ja

p4ja Komšija

znaci nema sanse da ce biti 800 eura kod nas

2. mobsterc

mobsterc Overclocker

Na pocetku nece, ali ja mislim da kasnije hoce, za nekih mjesec. Mislim da ce oni imati bolji stock, imaju puno manje troskova.

3. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Da AMD ima multifrejm generation razmislio bih :D

Stevie_Ray likes this.
  4. Picoooka

Picoooka Komšija

5. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ovo je trebala bit RDNA3. Fin korak naprijed. Nazalost i dalje losa efikasnost. Vrlo upitne prave cijene, jebes MSRP.

Sent from my iPad using Tapatalk

6. Picoooka

Picoooka Komšija

7. zoi

zoi Veteran foruma

S obzirom da je 7900 xtx jeftinija od toga a ima daleko veći msrp, meni je to daleko od dobre ponude.

8. igor.g

igor.g Komšija

9070XT Prime OC nekim čudom nije 630USD model zbog OC biosa nego je lafo 750 samo zato što ima dodatni treći 8pin LOL. Jedini bazni MSRP modeli su pulse, swift, reaper i steel legend. Ostali mogu odjebat u skokovima sa pricingom pogotovo Asus gdje im je isto Tuf model 850usd a ništa bolji od Pulse/steel legend koji su 600. Skuplji TUF nego Red devil ili Nitro+, koji kretenizam.

Prime OC sa 17% pdv je nekih 1600-1650km direktna konverzija. Znaci dodatnih 300km skuplje na piku na već samo po sebi direktno AIB skalpovanje.

Last edited: Mar 5, 2025
  9. zoi

zoi Veteran foruma

Nema na olx.ba Prime OC modela, makar ih ja nisam našao. U svakom slučaju, nema smisla kod nas kupovati po ovim cijenama. Od budget karte cjenovno dobili high end kartu.

Digital Foundry review

https://www.eurogamer.net/digitalfoundry-2025-amd-radeon-rx-9070-9070-xt-review

10. Picoooka

Picoooka Komšija

Objavio je Miki jucer Prime OC i ovo su ocekivane cijene kod nas s obzirom na sulude cijene 5070 Ti .. ako nekim slucajem padnu cijene za 5070 i 5070 Ti tek onda mozemo ocekivati nize i za 9070 XT.

https://olx.ba/artikal/66864821

Btw cijene XFX u Austriji :

11. Stevie_Ray

Ocekivano skroz.

Makar je FSR4 veliki napredak.

12. zoi

zoi Veteran foruma

Sreća pa nisam u potrazi za novim gpu trenutno :)

Zanimljivo je da su u UK dobili karte po msrp, oko 560 funti sa uključenim PDV. To je super cijena a ne ovo kod nas.

13. igor.g

igor.g Komšija

OCUK je ustvari CaseKing, veoma poznati skalperi u DE kao i retailer Alternate(Scalpernate). Zacudo da ima ista po MSRP kod njih na launch :D

14. mobsterc

mobsterc Overclocker

Hardware Unboxed: If you see 9070 XT's sold out shortly after release, it will mean retailers will have sold more 9070 XT's than all GeForce 50 series GPUs combined. (this includes RTX 5070 stock)

bome sold out :D

15. Stevie_Ray

LOL, pa nije ni cudo kad skontas koliko je Nvidia kartica u opticaju.

Eno skalperi obaraju cijenu 5090 na po 3k EUR.

Sent from my iPhone using Tapatalk

16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Bestbuy je negdje napisao da kao nece biti problema, imaju preko 1000 kartica po brendu, za pola sata nema nista xD

17. Picoooka

Picoooka Komšija

18. igor.g

igor.g Komšija

Isti clusterfuck od releasa ništa drugacije

19. zoi

zoi Veteran foruma

Na newegg izašao sapphire pulse 9070 XT za 600 USD, ja dok sam otvorio link već sold out...

20. Picoooka

Picoooka Komšija

zoi likes this.