BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. Moncho

Moncho Komšija

a u procesu su gasenja i news grupa... jer su ubili performanse servera na kojim se vrti news server. Upload je nemoguc tako da je sadrzaja sve manje i manje. :S

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Lako bih ja prezalio news grupe kad bi mi dali flat po ovoj cijeni, no...

Ovako je gore nego prije pojeftinjenja/povecanja brzina.

3. monK

monK Komšija

Ja se prijavio 1. februara (predao potpisan ugovor) o prebacivanju sa 3g na 9g...

Nije se ništa desilo još uvijek...Da zovem??? Malo mater, malo tetku, amidžinicu, dajnicu i tako to????

4. ReNNo

ReNNo Overclocker

Mene su odmah nakon potpisanog ugovora prebacili na 9G...što je žalosno, morao sam i za taj mjesec platiti 9G pretplatu (2 dana prije novog mjeseca) :smt003 i plus pređeni limit sa 3G....
    Na sve načine pokušavaju da pokradu ljude.

Neznam koliko su uopšte postali isplatljivi....ukinuše 5G paket koji je bio idealan, niti malo , niti puno.
    U mom gradu tek postaju popularni kablovski provajderi a usluge im uopšte nisu loše.
    5GB, 512/512, 1TB Free zone, svega i svačega... i to sve za 27KM.
    Latencije sa našim i stranim serverima trunku veci nego na bihnetu.

Dođe mi da se prebacim sa ovog bitchneta.

5. Amash

Amash Aktivista

Server je bio taman po mjeri: nove serije, HD sadrzaj, nove igrice... fakat steta sto ga ne mozemo vise korisiti :(

U zadnja dva dana sam uplodovao nekih 1GB+ muzike bez ikakvih problema, svi partovi su kompletni(barem ih ja tako vidim preko GrabIt-a). Brzina i nije nesto, ali up ide bez problema. Izgleda da up najbolje radi u jutarnjim satima. Sinoc kad sam krenuo da spavam up ide nekih dvadesetak KBps, jutros prije nego sam krenuo na posao(oko 6h) pogledam kakva je situacija, kad up pici 40+ KBps :)

Zar nisi zvao? Dosadjuj im, ako vec nisi. Meni se to dva puta isplatilo.
    Pozdrav

6. VR6

VR6 Komšija

imam sad adsl 9g , al gora konekcija od 5g :S ne kontam sto , skida mi 400-500 kbps , al ping u igrama je kritican , cak i na freezoni :S

7. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Svi se zale na ping.

Ja ne jer se ne igram, barem ne MP. :D

8. VR6

VR6 Komšija

ev nazvao sam ih , nesto je onaj cackao tamo i sad je kao ok :D

9. monK

monK Komšija

Slatka, hav'ri...

Soul Seek here I come :p

10. Loki

Loki Komšija

Valja li taj Soulseek šta?

11. ming

ming Veteran foruma

Sve zavisi šta slušaš.

12. Loki

Loki Komšija

Nova Britney? :smt007

Evo instalirah i skontah da je ipak Limewire zakon. :D

13. ming

ming Veteran foruma

14. Amash

Amash Aktivista

U toku proslog mjeseca sam se prebacio sa 3G na 9G i dosao mi je ovaj nejasni racun. Da li se neko susretao s necim ovakvim ranije. Na jednom drugom forumu mi je receno da je bilo ovakvih slucajeva prilikom prebacivanja s paketa na paket pa ti obracunaju jednu pretplatu viska :?
    Hvala unaprijed
    Pozz

15. Loki

Loki Komšija

Gore u nekom postu piše ako si u toku prvog mjeseca prešao na novi paket i taj ti mjesec naplaćuju po novoj cijeni makar to bilo u zadnja 2 dana tog mjeseca.

16. ReNNo

ReNNo Overclocker

Samo si platio mjesec unaprijed....znaci za januar i za februar jer si se vjerovatno prijavio krajem januara.

Sto je najgore meni naplatili i limit pređen iz 3G paketa, a taj isti mjesec prešao na 9G....
    Uglavnom zoveš support i kaže ti da se naplačuje pređeni limit koji se pređe u tom mjesecu bez obzira da li mi promjenuli paket u istom tom mjesecu.
    Ali što je najgore ja nigdje nisam našao taj članak koji govori o tome...jel se taj support zafrkava sa ljudima ili šta?

Morao platiti danas...šta ces... :smt003

17. monK

monK Komšija

Ja sam takvu spletku naslutio čitajući ugovor (nejasno je definisano skroz), pa sačekao prvi februar da bih predao ugovor...Evo, prije 2 večeri prebačen na 9g...

Januar došao OK, po 3G standardu...

18. BoLa

BoLa Aktivista

Sta se desava sa pingom na ADSLu???

19. 3125

3125 Komšija

Code:
    Pinging google.com [64.233.167.99] with 32 bytes of data:

Reply from 64.233.167.99: bytes=32 time=428ms TTL=240
    Request timed out.
    Reply from 64.233.167.99: bytes=32 time=194ms TTL=240
    Reply from 64.233.167.99: bytes=32 time=264ms TTL=240