BH Telecom ADSL, Moja TV i Mobile - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by VR6, Dec 27, 2007.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Da...stvarno top ponuda.
    Ovo nema nigdje u EU...tamo je minimalno 20 eura,za nesto sa 20+ GB.

dams82 likes this.
  2. Haker

Haker Veteran foruma

100%
    Ja ću prvi preci boli me dupe koji je operater. Telefoni, tv i interent daleko najveći izdatak

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. dams82

dams82 Overclocker

U Hr trenutno najbolja ponuda za mjesec dana telemach kartica sa 50gb podataka, 1000 minuta i 1000 SMS.
    6,5 eura
    Ali jednokratno, kad istekne nema te tarife za obnovu nego baci pa kupi opet....

4. zippoo

zippoo Veteran foruma

To je nesto novo,nije bilo prosle godine. To je isto odlicna ponuda ali i ova A1 kartica je top,ko je malo u zabacenijim dijelovima i ne ide stalno u urbana mjesta.
    Odlicnu turist ponudu ima A1 sa karticom od 60GB koja traje 3 mjeseca i kosta 20 eura i ima 5G brzine :D

dams82 likes this.
  5. zoi

zoi Veteran foruma

Nije prozvakana tema kad nemam signala. Pročitaj šta se piše. Koristi čitava porodica novotel već godinu dana, nema potrebe da nam neko sa strane govori šta i kako. Signala jednostavno nema tamo gdje BHT ima i to je tako. Na nekim mjestima oko Zenice, na putu za Banja Luku preko Vlašića, na putu za more preko Aržana itd. Znači išao sam na razne krajeve. Napisao sam da u urbanim sredinama nema problema sa signalom. Tj ima i tu tipa odem u Bingo ili Konzum veći nema signala a BHT ima. Da je dobar, jest, da bih ga koristio kao solo SIM ne bih da mi daju džaba. To je moje iskustvo, kome je drugačije neka uživa.

BTW mi koristimo prepaid, za 10 km top ponuda.

aNaToMiC ! likes this.
  6. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma sve ok...ja nisam isao po planinama a prije dok sam isao sa biciklom po planinama,nije ni BHT imao signala svugdje po tim zabitima...ali ne vozim zadnjih godina pa nisam ni testirao. Ovo sto sam isao magistralom po BiH,signala i neta svugdje ima. I kod mene je Novotel primarna kartica i nemam duple...tacnije imam par SIM kartica ali mi sluze u druge svrhe i nisu mi u telefonu uopste ubacene,samo Novotel.

7. dams82

dams82 Overclocker

Mi smo globalno se navukli da moramo biti Online 24/7,a znamo da ne moramo.... Ako odem u prirodu nekad nedjeljom možda i bolje da signal nije odličan, možda ću kvalitetnije provest dan..... Meni je bitno da na cesti ima dovoljno signala, a vidim da ima.... Ako gdje i zapne povremeno nije problem, zapinjalo je i na BHT....

8. Qler

Qler Veteran foruma

Meni je kcerka sad u Makarskoj sa klubom, i citav put do granice nam je pisala, a kad se vrati bas cu je pitati jel imala problema sa signalom, ona je na novotel... ona prepaid, mreza10 joj punim...

p4ja and dams82 like this.
  9. zoi

zoi Veteran foruma

Ma nije meni proglema što nema interneta, nego nema signala uopšte, ne mogu nikog dobiti niko može mene iko. Roditelje kad ne mogu dobiti znam da su na vikendici jer nema novotel signala i onda ih zovem na BHT, a vikendica nije u šumi nego na selu 15tak kilometara od Zenice.

10. dams82

dams82 Overclocker

To ja ne znam da sam doživio ni na jednoj mreži da nema nikako signala, uglavnom varira pa nema 4g,a radi zvanje.... Eh sad ima tih uvala gdje se to može desit. Moj punac ima vikendicu među šumama i pola godine bude gore, ima BHT broj i varira signal kao i novotel, a sad je priključio msat paket od mtel, antena za tv i 4g modem - ruter za internet i radi sve fino(modem bolje hvata signal nego mob) iako nema kuća blizu, struju doveli tek prije par godina, kad su ponešena dva zahtjeva za priključak poredali bandere....

11. Haker

Haker Veteran foruma

Ovaj novatel ima samo esim? Kod starog je xiaomi note 10 pro mislim da on Nema esim?

12. dams82

dams82 Overclocker

Ma jok,ima fizičku karticu kao i ostali,esim je samo pogodnost da možeš kupiti bilo gdje i bilo kad bez hodanja. Ako ćeš pripejd imaš na kiosku inovine za 5KM brojeve.

Haker likes this.
  13. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Evo i sa moje strane jedan savjet. Ako idete u EU, treba vam net, a necete da vas oguli BHT roaming, na https://maya.net/ mozete kupiti eSIM prepaid, platiti putem paypala i aktivirati za 2 minute.
    Imate razlicite ponude za razlicite EU zemlje, isto tako mozete kupiti eSIM npr za Italiju a da vam radi u Austriji, Svicarskoj itd.
    Mene je spasilo vise puta.

zippoo and zoi like this.
  14. Haker

Haker Veteran foruma

Evo kupio sam starom ovu karticu pa ću testirati. Ako radilo ok ima svi da predjemo :)

dams82 likes this.
  15. dams82

dams82 Overclocker

Ja imam hrvatski prepaid t mobile već godinama, u Hr ima flat tarife, a npr kad putujem u eu van Hrvatske ima limit, ali npr tjedni flat koji košta 5 eura ima 12.4gb u eu zemljama što je sasvim dovoljno. Esim je odličan za te stvari, ali još uvijek malo uređaja podržava esim tako da ta opcija otpada....

16. Haker

Haker Veteran foruma

Evo stavio sam starom ovu karticu. Svoj i njegov telefon stavim jedan pored drugog na njegovom brzi jet :D telecom 15mbt ovaj 29 :D

17. zippoo

zippoo Veteran foruma

Na toj relaciji je signal i net odlican...4G i 4G+ na vecini dionice. Ja idem do Splita,preko Tomislavgrada i sve super. Jedino gdje malo uspori brzina neta je penjanje na Kupres kroz one sume i nedodjiju a ostalo sve top.

18. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

preporuka od mene i za BNE esim aplikaciju. Ja nisam imao nikakvih problema u Italiji i Spaniji. Cijene su dobre, a bio sam nasao i na klix forumu neki coupon code koji mi je sad slagacu prepolovio cijenu za prvo koristenje. Mada s vremena na vrijeme i oni znaju davati od sebe.

I da spomenem, pri mojem drugom odlasku u Italiju, morao sam kontaktirati support, bili su bas brzi i uspjesno mi pomogli oko problema kojeg sam imao.

19. dams82

dams82 Overclocker

Italija ima očajan signal svih mreža, a ima 4 mreže i dok putuješ lokalnim putevima cijelo vrijeme imaš prekide. Mi u BiH nemamo šta da se žalimo na signal....

zippoo likes this.
  20. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Meni je sjeverna Italija bila ok, nikakvih problema nisam imao