Re: Turska-BiH Spanija i Turska su bez ikakve sumnje veliki favoriti za prolaz, no ako pogledas kakve smo sanse (cak i iznenada) imali u protekla dva ciklusa kvalifikacija, namece se zakljucak da ne smijemo odustajati pa sve dok imaju i teoretske sanse.
Re: Turska-BiH Realno gledajuci (sto nije neizvodljivo) moramo dobit Estoniju i Armeniju u preostale 3 utakmice, Belgiji uzet barem 4 boda, pobijedit Turke kod kuce i dovoljno bi bilo sa Spancima nerijeseno, pod uslovom da Spanci pobijede sve do kraja, tj. da im ni Turci ni Belgijanci ne uzimaju bodove
Re: Turska-BiH Kod nas se na mnoge stvari gleda sivo pa i na fudbal i reprezentaciju. Zašto su drugi toliko bolji. Španija? Pa jedva nas je dobila 1:0 (europske veličine). Turska? Na opšti pritisak domaćih navijača, na fanatičnu galamu Terima i na naše nedovoljno iskustvo na te pritiske, da je bio domaći teren skor bi sigurno daleko više išao u našu korist nego što je njihov u Turskoj. Imamo igrački i trenerski potencijal to potvrđuje i trenerska veličina kao što je Delboske . Fabrika smo igrača koi igraju po evropskim klubovima, ako ništa imamo veću tradiciju u fudbalu od mnogih evropskih reprezentacija. Treba pustiti da neke stvari jednostavno nalegnu. Nastranu fudbalski savez i te relacije će se iskristalizirati vremenom. Naše je da ih bodrimo. :wink:
Re: Turska-BiH Stipu Del Bosquea, lopina obicna. Zna on kakvi smo mi i da ce se nasi igraci odmah ufurati cim kaze da smo mi favoriti :mrgreen:
Re: Turska-BiH Gledo sam prvo otjero Nadarevica zbog necega neznam tacno, valjda nije dolazio na treninge il sta vec, pa onda kad su nagrabusili rece da mu je trebo Nadarevic u odbrani, ma stari je to lisac :lol:
Re: Turska-BiH Spance, Turke, pa i Belgijance mozemo dobiti kod kuce...ali pod uslovom da ne budu sudije koje ce produzavati utakmicu po deset minuta, ili dijeliti crvene kartone pogresnim igracima, ili nesto trece
Re: Turska-BiH Ne znam samo ko je Ciri "sapnuo" da pozove Sedina Torlaka, za kojeg malo ko zna, i koji je btw odigrao 3/9 utakmica za Sarajevu u PL. Dobio je i jedan zuti, toliko da ovjeri svoje prisustvo na terenu :roll: Vasilic iz Zvijezde moze proci, licno sam ga gledao i ima zeljenu visinu, samim tim dobar skok a i zna s obje noge, kamo srece da je on bio na klupi protiv Turske. Radeljic je dobio 2. zuti i ne moze igrati protiv Armenije pa se od tri rezervna stopera ( Mravac , Vasilic , Torlak ) trazi jedan koji ce zauzeti mjesto u zadnjoj liniji sa Spahicem i Damjanovicem. Nadam se da ce Pjanic/Vladavic poceti umjesto Muratovica, a da cemo utakmicu poceti sa dva napadaca, Dzeko - Ibisevic, jer nam sa taktikom iz Turske predstoji patnja do zadnje minute. Ponavljam, ne smijemo sporo igrati, Armenija nije opasna, ali makar imaju brze igrace.
Re: Turska-BiH Tako nekako. Samo, bitan je raspored španaca tj. njihovih utakmica. Ako susrete sa Belgijom i Turskom igraju prvo u gostima, onda nam to ide u korist jer će oni španci tada ići na pobjedu radi što ranijeg osiguranja prvog mjesta. A ako su prve utakmice kod kuće i već tu naprave najvažniji dio posla, onda će u gostujućim protiv turske i belgije slati drugi sastav jer neće biti potrebe da troše ove iz prvog tima, što bi neke od ove dvije pomenute reprezentacije mogao iskoristiti i tako nam pobjeći za koji bod... Mah...mnogo je opcija u igri. Mi trebamo da igramo i da sami sebi stvaramo izgled, a ne da kao i svaki put, zavisimo od drugih...
Re: Turska-BiH Znam da mi "kasni prenos" ali.. preglupo svi igraci komentarisu kako je OK sto su izgubili od dvije najjace repretzentacije.. paaa.. ako ih ne planirate pobjediti.. koji klinac igrate.. I predpostavljam sutra da ce biti ono.. .. ako ih dobijemo lupat ce price kako smo sada bolji snazniji ovo ono.. a igramo protiv Ž ekipe ------------------------------- I samo ako moze da se tema preimenuje u nesto kao: Reprezentacije bih.. diskusije na bih sport i slicno.. da se ne otvara ono, nova utakmica, nova tema.
Nisi valjda opet 50€ ulozio? :mrgreen: Dobijamo ovu sa 3 razlike ako Ciro ne postavi svoj kvazi-bunker.