Flat Rate & Bosna [Ultimate Bitchin' Thread]

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Triforce, Jun 12, 2008.

1. selvin

selvin Moderator

Re: Flat Rate & Bosna

Naruci probnu verziju i isprobaj, ne moras ga skidat da ga isprobas :wink: Eto ima posebna tema o Win Server 2008, i ima link..

2. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Ne moze se vise narucivati Hero pack :(

3. edin26

edin26 Novi član

Elob fakat nema u ugovoru ovaj fair use, ja imam ovaj njihov najjaci paket 756 / 256 kbps i torrenti idu ( 15 dana vec 60 giga skinuto ) oko 60-80 kbs, ali je surf gotovo nemoguć jer je ping ogroman.
    Zato sam za surf uzeo ADSL 3g, tako da po noci idu torrenti, a po danu ADSL, i sve za 60 km.
    Mislim da je ovo kod nas trenutno najbolje sto se moze za ove pare dobiti.

4. Piroman

Piroman Komšija

A u kojem si dijelu šehera, kontao sam se i ja prebacit na elob, ali traze da uvedes njihovu kablovsku, sto je glupost, dig.satelitska rulezz!!!
    PS. Sto se tice internet ponude, a takodjer i flat rate, evo logosoft poceo aktivno uvoditi ovaj svoj xdsl, novi paketi-nove cijene:
    https://www.lol.ba/ISP/InternetPristup.aspx?docid=77
    Ovo me i nije toliko iznenadilo dok nisam pogledao cijene!!!!

5. Shenron

Shenron Komšija

Ne znam zasto bi im problem bio da stave limit barem 10GB mjesecno, kad dodjem doma u BiH ubi me 4GB limit :(

Evo sad slucajno odem na stranicu od HT-a i sta me doceka
    Od 1.7.2008. god. povećavamo brzine svih HT::ADSL paketa :smt005

6. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Da, da, samo da mozes brze potrosit i da moras platit vise "penala". :)

7. edin26

edin26 Novi član

Vogošća je u pitanju, a i ta dig.sat. je u upotrebi, dreambox i CS, sve fercera.

8. Konjislav

Konjislav Komšija

evo xDSL Gamma je 4mbbit/512kbit, limit 12 GB, kosta 52.65KM sa PDV-om, dok ADSL 9G je 4mbit/384kbit, limit 9 GB, kosta 57.33
    steta kod mene se ne moze uvesti LOL paketi, tek od prije mjesec (i po) uveo ADSL

9. artemis

artemis Komšija

Wow,razlika čak 3 gige,s tim da je Lol dostupan u nekoliko ulica :lol:

10. Esh

Esh HWB

Mozda ce vam clanak ispod dati nesto drugaciju perspektivu na citavu temu:

11. Konjislav

Konjislav Komšija

Razlika je u 1/3 limita, u 1/3 upload brzine i mala razlika u cijeni (pored svega). A to sto kazes malo ulica, ocito nisi vidio ovo "tek od prije mjesec (i po) uveo ADSL", tako da i ADSL nije puno bolji glede rasprostranjenosti. Na ADSL sam ceko 4 godine da dodje do mog mjesta, da bih ga uveo cim dodje (jer je jako dobar). Sad nam (mi :)) preostaje da vidim koliko ce trebati LOL-u.

12. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

@Enis: Mora da je tih 5% izbjeglice iz balkanskih zemalja... :mrgreen:

13. Konjislav

Konjislav Komšija

To sam vec vidio. Ne zaboravi da su to americke gnjide (AT&T). Ta vijest se ne odnosi na Teliu, Deutsche Telecom, T-Com, O2 itd. I jos jedna stvar sto se tice toga, buraz mi nedavno rece da je Japan skroz preso na optiku (zamjenili sve bakarne kablove) i njihov glavni covjek kaze: "Znam da je tranzicija skupa, ali ovo rjesenje ce trajati bar 10-20 god).

14. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Zasto je Japan danas ovako razvijen? Fazon je u tome sto su oni nakon WWII preko 50% svog nacionalnog dohotka ulagali u edukaciju mladih ljudi. Eto ih danas tehnoloski najjaca drzava na svijetu, nista bez njih ne moze.

15. Konjislav

Konjislav Komšija

Ovo ode malo u off, ali nema veze. Enisov post upravo dokazuje ono sto sam vec reko, bosanac, ne bosanac, flat i postoji/se uzima da se abjuza, te da to nije stvar naseg mentaliteta.

16. artemis

artemis Komšija

Nemaju svi vremena da non-stop skidaju.Ali dobro bi bilo da imam veći limit, pa kupim nešto preko npr. steama i sl.

17. GW

GW Moderator

Evo mog rješenja za internet probleme:
    1.ukinuti flat rate
    2.Minimalna naplata je 10 km za sve oblike broadband interneta (10 GB prometa)
    3. Svakih sljedećih 10 GB je 10 km.

Sasvim razumno za korisnike jer bi većini bilo dosta 20-30 km mjesečno. U isto vrijeme ISP friendly jer nema više orgijanja po netu dan i noć. ISP-ovi dobivaju tonu mušterija jer je broadband za cenera dobar deal. Internet se širi. And everyone lives happily ever after.

18. Piroman

Piroman Komšija

FLAT FOR EVERiBODY, at ANY Time and EveRYWHEre!! :smt003 :smt003

19. Shenron

Shenron Komšija

Da se na glavu nasadim nemogu ispod 20GB prometa mjesecno napravit. A danas ISP-ovima ne bi trebao biti problem da velikom broju korisnika moze ponuditi barem 1Mbit flat.
    A pogle samo cime se HT Mostar "hvali" na svojoj stranici:
    A recimo Metronet (preko njih idem na net) je nedavno pustio u pogon 400Gbit link prema Becu (i sad mi je ping prema servera u Austriji jako mal :mrgreen: ).
    Ne znam ima li u BiH neki "internet excange" kao u ostalim zemljama, pa da smanje troskove jer podaci ne moraju ici iz BiH preko HR pa u SLO sve do Beca pa nazad istim putem da bi netko iz Mostara i netko iz Sarajeva razmjenili 2 rijeci preko nekog foruma koji je hostan na serveru u BiH.

Ali razumijem stanje u BiH, dosta mal postotak ljudi uopce koristi komp, a jos manji internet. :|

20. artemis

artemis Komšija

Većina tinejđera/omladine net koristi samo radi dvije stvari:derneka i msn-a :lol:
    Flat im ne treba,a malo ih zna šta je to uopšte.