Enise, koliko ovo otprilike traje. Cudno mi je jer kad sam otisao na status>my folding>unitinfo.txt kaze da je 2%. Zar ne bi trebalo to brze Evo ima 1h otkako mi je ovo ukljuceno.
Zavisi od velicine radne jedinice i konfiguracije. Na PS3 nekad treba i 30h da se obradi jedna, velika jedinica.
I meni je taj 150 broj. To je valjda WU. Radi na CPU. Koristi jednu jezgru 100%, drugu nikako.Da li je moj broj uporediv sa monchovih 15000? Mislim da li on uradi toliko više od mene?
Ne, to su ti velecine WU ( work unit). Kod mene radi 25000, dok kod tebe radi 150, valjda skuzi s kakvim hardwerom client raspolaze pa mu da i prikladnu WU.
Imas negdje opciju vezano za to da li zelis da koristis samo jednu ili vise jezgri. Za napredak je najbolje koristiti log - desni na ikonu u trayu pa status i log file.
Moncho, da li ti u trayu piše da radiš x/25000 ili u logu? U mene u trayu piše 66/150, a u logu 66000/150000. Meni se čini da daju manje WU GPU nego CPU klijentima, ali da GPU uradi puno više manjih.
Samo da jos pitam: da bi se dospjelo na top listu, ovaj proces nakon zavrsetka treba obaviti jos par puta? P.S. Sad sam nasao opciju i odvrnuo CPU do daske i ide dosta brze. Trenutno 16/150.
Pa cim zavrsis obradu jedne WU, ako si konektovan na Internet, rezultati ce biti poslani na server te ces se i ti naci na listi nakon updatea rezultata. Po zavrsetu obrade trenutne WU, downloadovati ce se nova WU.
i u sysu i u log fajlu mi pise da radim ovu od 25000. Naravno nije isto da li radis WU od 150 ili od 25000, prema slozenosti WU-ova dobijes i bodove, sto se moze zgodno skuziti iz nase liste gdje Enis ima oko 40 WU odradnjenih a ja imam nekih 11 i a razliga u bodovima je daleko manja. Skidam Enisa jos danas sa liste :mrgreen: , nadam se da nece ovo utjecat na moj account na HWB-u
Trenutna situacija: 1 EnisDonKing 11115 45 2 tommytdl 6240 13 3 artemis 1920 4 4 Mujka 234 1 5 GW 15 1 Syss, sta je s tim Pentiumom? Kao sto sam vec negdje napisao, ja sam prvih 30WU odradio prije par godina kada su se WU radile po 2 dana, drugacije se bodovalo i sl. Bez obzira na to, GTX 280 je strasna za foldinga.
Sad ide rasprava o grafickim karticama i koja je bolja na foldingu :lol: btw jeli ovo nastavi bez problema kad se pauzira rad i nakon gasenja kompa?