Google Android - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Mar 1, 2008.

1. Reznor

Reznor Overclocker

Na bateriju nema, ali kad mi postane spor i manuelno pobijem sve aplikacije dođe sebi. Ali to je baš kad se nabere puno aplikacija.
    Za notifikacije da to je to, treba uhvatiti desni ćošak, a da ne povučeš previše prema dolje. Koristim onaj screen record pa nekad kad hoću da stopiram u tom momentu izleti player.
    Za non-pro se slažem, bacanje para, meni na 11ci nikad nije sjeo taj manjak telephoto kamere i lošiji display pa pređoh odmah na 13 Pro, eh to je bio upgrade značajan. A 15 Pro je svakako solidan telefon, no evo meni s 14 Pro na 15 Pro ili 16 Pro nema nekog smisla prelaziti osim AI i USB-C, oboje mi nisu toliko potrebni. Također vidim da je 16 Pro "porastao" s 6.1" na 6.3" :D

2. mobsterc

mobsterc Overclocker

Meni i jeste breaking point bio usbc, kada su to konacno uveli. Tebi koji si navikao nema nekog smisla tako da nemas potrebe, cekaj 17.
    6.3 je meni mjera, zato predjoh na 16, na 6.1 mi je nekako malo falilo :D
    Ovaj camera button je cool, pojednostavljuje zumiranje, ali nisam bas zadovoljan placementon, par puta sam upalio kameru bez da sam to htio.

Reznor likes this.
  3. Qler

Qler Veteran foruma

Ne znam, kod mene u raji, u zadnje vrijeme je vecina iPhone-a i mene nagovaraju, ali ja se ne dam. Meni se iOS ne svidja nikako, a build quality iskreno, na S24 nije sekunde losiji od iPhone 15/16... znaci dnevno ih imam u rukama... ne vidim nesto bolje na iPhone...

4. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kako ne vidis, eto si morao display mijenjati :D
    Pa jbt neces opiljke nalaziti od metala, kako bi to da primjetis neku razliku kako kazes :D nema ni na xiamomi, huawei i ostalima na oko vidljive razlike, metal i staklo..

Last edited: Jan 24, 2025
  5. Haker

Haker Veteran foruma

Tačno si postao hipster
    Bolan pola foruma na samsung S niko nema neki problem. Kuleru se desio, svakom se to moze desiti.
    Staklo metal kakva kvaliteta, Iphone je glomazniji nekakav i lošije lezi u ruci i daje utisak robuznosti ali isti K

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

6. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa ja i govorim da se tu ne moze vidjeti razlika, staklo metal svuda isto. Ali moze u qc, i ne nije samo qler, jos dva nova samsunga u mom okruzenju su zrtva loseg qc, pisao sam o tome.

Last edited: Jan 24, 2025
  7. Qler

Qler Veteran foruma

desi se svakome, jaran je u garanciji dva iPhone 14 ili 13 ne sjecam se, vracao. Kamere im nisu radile. Znaci uzeo jedan, kamera jarane ko na iPhone 4... ode zamijene mu, za par mjeseci isto mu se desi... i opet zamijene, i taj mu je trajao.

Tako da svega ima, nema vise Nokie :D

8. Haker

Haker Veteran foruma

Ovo isto jedan moj jaran sto je auto kupovao šest godina, koji god model spomeneš kaze nevalja taj zna on nekog kome se kvario :D

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

9. mobsterc

mobsterc Overclocker

10. Qler

Qler Veteran foruma

Ovo se desilo mom kumu, jebi ga, haman iz prve ruke Info... Evo i ti sad znaš mene da su mi display na S24 ultra mijenjali :) svega ima.

11. Reznor

Reznor Overclocker

Ne ureklo se, ali ja od X-a s 11kom pa nadalje nijednog problema nisam imao, sve su novi telefoni uzimani od 3rd party prodavača s OLX radnji.
    X sam napopravljao da mi se smučio, ali je i uzet bio kratko korišten, i to sam izvalio ako se sjećam 1100-1200 KM dok je bio aktuelan model. Imao je oznaku F znači bio je refurbished.
    11ka jedino sad ima problem što je tih zvučnik, čini mi se da je poznat problem, kod sestre 13 Pro radi top, kod mene 14 Pro nikakav problem, a imao sam još 7icu prije toga isto sve ok bilo.
    Sa Note 8 sam imao burn-in, evo isto i sa S7 Edge koji je još živ kod člana porodice, pored toga drugih problema nije bilo.
    I sad mi je malo žao što sam zamijenio tada Note 8 za nov Xiaomi Mi 9, ona olovka mi je na faxu poslužila da pišem bilješke s predavanja :D
    Mada zaista čuvam telefone koliko mogu, kad sam 13 Pro i 14 Pro uzeo odmah je išla maska i zaštita za ekran čim je izašao iz kutije.

12. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Nije nista konkretno rekao. Spomenuo neke prednosti, ali nista sto ukazuje da je iPhone 16 pro max konkretno bolji u nekim stvarima od Galaxy S24 Ultra. Ova dva telefona navodim kao primjer.

i opet, volio bih cuti, sta je to toliko lose kod samsunga da te natjera da predjes na jabuku i da kazes, eh sad sam rahat i nemam tih problema?

evo ti qlera, ako neki forumas iznosi detalje o svojim igrackama na forumu to je on. ne znam da li se nesto previse zalio na svoj galaxy s24 da mu smeta, ne radi, ne funkcionise, do te mjere da predje na jabuku?

da se razumijemo, apple pravi fantastican hardware, ne ulazim u to niti poricem. samo mi je malo iskreno zasmetalo ovo, jer je ispalo kao da je 2010ta godina.

13. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

u mom sirem drustvu ih je dosta preslo sa samsung i xiaomi midrange uredjaja na iphone. i onda ide prica kad upitam otkud sad iphone, kazu iphone beton kako radi. a jedna prijateljica mi je jednostavno priznala da je i ona kupila iphone jer joj kolege u firmi takodjer nosaju iphone.

ali zato dvojica najboljih kolega sto nosaju iphone 14 pro max, odusevili se kad su isprobali moj pixel 7 pro, sto im lijepo lezi u ruci i kako je lijep telefon :D iphone 14 pro max sam probao drzati bez maske i znaci reze dlazove kako su ostri krajevi.

14. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa sta ti ima smetati, valjda je stvar preferencije. Svako odvaze sta mu je bitno i napravi odluku. Tako mozes reci sta to ima samsung a nema xiaomi, na papiru apsolutno nista.
    Eto od bitnijih stvari koje samsung (bilo koji android) nema su security(taj nivo) i apple care. Tebi je to nebitno, meni kako lezi u ruci, ja kupim jedno a ti drugo, svi sretni. Ja ga sigurno nisam kupio jer ga svi ‘nosaju’.
    Ja mogu sebi priustiti(jer vise ne ulazem u pc :D ), i zelim da imam, latest and greatest, a trenutno od malih telefona, uzevsi u obzir sve aspekte, 16pro nema konkurenciju (za mene).

Last edited: Jan 25, 2025
    aNaToMiC ! likes this.
  15. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Ma klasika prica vec vidjena vec citano. Ljudi opravdavaju sto su izvalili dobre pare za telefon. Ne kontam hw izrada sta to drugi prave telefon od papira? Ionako vecina koristi maske. Security ne znam da neko nije imao problem pa i apple sjecam se one afere sa cloudom kad su izlazile one golotinje. Svaka cast neka kupi ko sta hoce i sta hoce neko pare baca na ovo neko na ono postujem. Ja licno nema vise teoretske sanse da bi izvalio suhi kes za neki flagship jedino preko pretplate da mi se isplati. Vecina sto nosi Apple sto ih ja znam veze nemaju o HW, ja pitam kako mozes izvaliti milju za telefon sa 60Hz u 2024. recimo, samo znaju da je premium i da su cool imaju para i sto da ne idu na sigurno i uzmu ukljucujuci i mog brata, postujem.
    Samo tusite bezveze ko sto ste nekad davno tusili sa windows i nokiom kasnije sa xiaomi pa samsung sad apple itd. Ovo me podsjeca na ono nvidia vs amd nekad davno :D

@EL NINO CFC svaka tebi cast evo kod mene pixel 7 pro preko 2 god nikad duze telefon nisam imao. Pravo mi je drag ne vjerujem da cu ga dugo jos mjenjati ali da u ruci stoji ona glossy plastika uzas ispadne ti iz ruke za sekund sreca sa spigenom maskom dobar grip.

Haker and zoi like this.
  16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa eto dobro si rekao, ne kontas, postujes, i ja postujem, mi svi postujemo :D

aNaToMiC ! likes this.
  17. kvaju

kvaju Komšija

Pixel 8 kao zadnji android telefon koji sam imao, btw nakon pixel 2xl najbolji pixel koji sam imao, kamera, vibracija, zvuk, baterija, ekran, sve mi je bas super.

Zašto sam opet prešao na iPhone?
    Jer me živcira android, tj Camera api, sto aplikacije za skeniranje dokumenata rade mnogo mnogo lošije nego na iPhone.
    Probao sam bas dosta tih aplikacija, i nije do njih, jednostavno na iphoneu čim uperim u list papira kameru, odmah nađe rubove, i ruka nemora biti mirna kao na androidu da ti pdf liče na nešto.
    Sami skenovi su mnogo mnogo bolji na iPhone .

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

18. zoi

zoi Veteran foruma

Ne znam za te scanove, neku noć supruzi na iphone neće da očita qr code od wifi a svima na android bez problema očita.

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa to je security, nece da se spoji na nesigurnu mrezu :D:D:D

20. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ja ću samo reći da apsolutno dijelim isto mišljenje kao dams.

Ne mijenjam često, P20 Pro mi je najbolji mobitel koji sam ikad imao, pisao sam već što me u jednu ruku malo razočarao S23. Nisam jabuka fanboy, dugo godina sam ih mrzio, ali jebi ga, if you cant beat them, join them. Imao sam nekad davno iPhone 4 kao zamjenski fon, kao i 5s, kojeg sam kupio i imao je fabričku grešku, bio sjeban i vratio ga nakon mjesec dana.

Kad se već daje određeni iznos hajmo reći u kojem je serija S od samsunga, ili Pro od iPhonea, imho, prije cu opet izvaliti za jabuk. Imao sam u jednoj ruci 12 Pro kao i 14 Pro, i u drugoj S23, jednostavno osjećaj u ruci je baš drugačiji. Ovi iz jabuke su to super napravili. Kad se već daje lova, daj da je premium osjećaj, a ne da mi je svejedno imao u ruci S23 ili A34, isti klinac. Spletom okolnosti sam dobio neki apple watch, medjutim ne moze se upariti s androidom i mrzim ih zbog toga, a s druge strane jedva čekam da uvežem sa jabukom nekad. Airpods sam imao priliku koristiti(obične, ne pro) i kad sam vidio koliko odgovaraju mojim ušima(a rijetko koje odgovaraju), sam ih kupio. Mogu se koristiti na S23, ali nije još full to sve, lijepo je imati i onaj find my device, find my iphone, airpods, sva uvezanost sa ciri i sl.

zoi likes this.