Igre 2025

Discussion in 'Igre i konzole' started by Haker, Feb 25, 2025.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Ja i dalje najvise igram Civ5, ni 6ca mi nije bas nesto legla... Bas sam sad za vikend bacio jednu partiju po dana potrosio :)

Iskreno, sto rece Pelikan, pored djece i obaveza slabo imam vremena za sebe i svoje cejfove. I ovaj PC sto sad imam, je vise cejf, ne iskoristi se ni 40% onoga sto moze. Evo i danas sebe za rodjendan pocastio uzeo G915 tastaturu, jer bukvalno mi cejf, sad imam G9xx set, mis, slusalice i tastatura. A ne igram :)

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Sretan rodjendan. :) imat ce se djeca cemu radovati. Moja sa 11 god vec uveliko igra Roblox i Minecraft na pc-u.

3. Qler

Qler Veteran foruma

Moj mali sa 9 godina eno igra Roblox, Al pokušavam mu objasniti da ima boljih igri :) a kćerka od 14 godina slabo igra, al super se snalazi na laptopu. Oboje imaju svoje laptope :) da mene ne peglaju na mom desktopu.

4. Haker

Haker Veteran foruma

Ovo je vec selvin rasprava

Hajde ukucaj na google best games of 2014 ili 2015 pa ukucaj best of 2024 pa uporedi i javi mi koje godine su izašle bolje igre :)

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

5. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Te od prije 10 godina si zapravo igrao, a ove nisi ni probao.

6. Haker

Haker Veteran foruma

Pa igrao sam jer su mi dobre bile. Ove godine Alan wake 2, princa i vjerovatno još nesto, eto koliko je dobra ne mogu se sjetiti. Ako je indiana jones danas mjerilo neke top igre onda aferim.

Odigrao sam 4-5 igara ja switchu samo nisu iz ove i prošle godine. Ja imam vremena odigrati dobru igru.

7. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Cak i kada sam imao vise vremena, nisam toliko igrao, cak vise sad igram nego prije 10 godina.

8. Haker

Haker Veteran foruma

Pa.pogledaj ps4 eru i sta je samo sony izbacio i pogledaj ps5 i sve je jasno. Xbox je još gori. Svelo se na remakeiranje starih igara

9. zoi

zoi Veteran foruma

Čuj selvin rasprava. Prvo pričaš da nema u 2025 ništa od igara i da je prije 10 godina bilo bolje pa kad ti se dokaze da nije tako ideš na 2024 čitavu i 2014.

Evo može i to. Kažeš sad se sve svelo na remastere.

2014 top metacritic games

https://www.metacritic.com/browse/game/all/all/2014/

Na prva dva mjesta dva remastera. Nemoj dalje živ bio.

Evo i 2024.

https://www.metacritic.com/browse/g...xbox-series-x&platform=nintendo-switch&page=1

Nista lošija od 2014. Ako imaš još goalposts da pomjeriš pomjeraju, meni dalje nema smisla.

Sony je ovu generaciju zeznuo jer su se fokusirali na live service igre, ali svejedno, i na ps4 su tek zadnjih nekoliko godina izbacili top igara prije toga je sve bilo tanko.

Xbox je daleko bolji a ne lošiji jer prošlu generaciju nije ništa izdao, dok ove imaju igara pofino a tek im većina treba izaći. Jedino što su odustali od ekskluziva.

10. Haker

Haker Veteran foruma

Pa poredim cijelu godinu, po mjesecima nije relevantno. 2024 i 2014 kvaliteta nebo i zemlja ali ok, all good.

11. selvin

selvin Moderator

Pa jest selvin rasprava, udaris ga argumentima, a on pocne pricat o nostalgiji kad je imao dobre igre, cure, kosu i bio mlad. Sad kad su tu samo dobre igre, nije isti cejf.

Zezam se ba, ne pratim igre ni sad ni prije 10 godina, samo volim sto Haker ne moze bez mene.

12. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Astro, Metaphor, Rebirth, Infinite Wealth sve top igre, nista losije od tih iz 2014.

13. zoi

zoi Veteran foruma

Ti si prvo pričao o ovoj godini, koja ne traje ni 2 puna mjeseca. Normalno da ću to porediti sa 2 mjeseca 2015 godine.

Medutim, eto stavio sam ti i cijelu godinu i to 2014. Dvije najbolje igre u 2014.remasteri godinu dana starih igara i ti pričaš kako se sad sve svelo na remastere a kako je tad sve bilo bajno i krasno. Po čemu te top 10 pa i top 20 iz 14 bolje od 24?

Ti ohladio od igara, nikakav problem, samo priča da je sve bilo bajno i krasno a sad raspad sistema ne pije vode.

14. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Ja neki dan iz frustracije CoD MP-om instaliram Witcher 1:Enhanced Edition i počnem igrati, nekada davno kupio, jednom pokrenuo, nije mi se svidio način borbe i ostavio.
    Nisam mogao prestati igrati koliko mi je bio interesantan početak. Priča, razvoj likova, mehanika igre, skillovi.
    Od prvog pokučaja prošlo haman pa 8 godina. Sada sam ostario pa drugačije gledam na sigle player igre. Prezasitio sam se live service igara koje nemaju kraja a i nemam vremena za njih.

Sve više se vraćam starim single player naslovima koje nisam završio nego što očekujem ove nove naslove.

Čekam Playstation 6 i Chrono Trigger Remake.... (po uzoru na Final Fantasy VII Remake) pa onda izlazak za PC. Biće to dobra 2027 godina ....

Peacemaker likes this.
  15. Reznor

Reznor Overclocker

U zadnje vrijeme ne igram ništa osim Starcraft 2 Co-op, i to ponekad s jednom osobom s kojom igram na laganom difficulty tj Casual i Normal. To je koji sat igranja pred spavanje, izlevelujem commandera i dovoljno mi bude. Naučih usput i nove trikove s hotkeys da skoro i ne moram skrolati po mapi, ono lazy stil igranja i baš opusti.

16. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Ja derem Marvel Rivals ranked sa braticem. Stigli smo do Plat ranka u 40 partija.

Nista jos me nije privuklo u 2025 od igrica. Kontam mozda uzet Monster Hunter novi, ali sve ovisi hoce li iko od raje uzimat.

U narednih par mjeseci vjerovatno cu uzeti AC: Shadows kad prekucam SW Jedi: Survivor. Killing Floor 3 me isto privlaci jer sam 2ce se naigrao pravo.

Last edited: Feb 28, 2025
  17. zoi

zoi Veteran foruma

Ja Rivals odigrao jednu partiju i to je to. Sta znam, nije mi to to, previše je casual. Overwatch mi puno bolje sjeda.

18. Reznor

Reznor Overclocker

Ima li overwatch sad campaign/solo/singleplayer?
    Nekako mi nije community zadnji put prije godinu i nesto legao, prebrzo sve i niko nema strpljenja za nove igrace, pa bih radije solo i ako ima neki story kao u prvom overwatchu.

19. Patton2410

Igrao sam i ja Overwatch godinama, ali mi Marvel vise sjeda. Rekao bi da su obje iste po pitanju skill gap, ali sto mi se u Marvelu R. vise svidja je sto je 6v6 (vise sam preferirao Ow1 koji je bio 6v6, nego sad Ow2 koji je 5v5) plus MR ima open Q, gdje ne moras select klasu prije nego udjes u partiju, nego kad si unutra mozes mjenjati izmedju healera, dpsa i tenka kad hoce po potrebi. Mozes npr. imati 3 healera i dps... to mi se svidja sto mozes mix and match da counter puno lakse nego u Ow. Isto tako u ranked MR ima hero bans, gdje obje ekipe banaju po 2 karaktera prije pocetka partije, tako da nema previse 1 trick ponija, nego te igra gura da treniras razlicite likove i klase. Ja sam npr. healer main, jer bratic voli dps igrat, ali ako u timu imamo druge igrace koji hoce da heal, ja onda mogu popuniti dps ili tank poziciju, po potrebi sve.

20. Patton2410

Nema. To su bili obecali prine izlaska Ow2, ali onda u pola developmenta otkazali.

Reznor likes this.