Izbor CPU Coolera

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by r4z0r, May 22, 2011.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Eto vidis da si budala sto si uzeo sa RGB.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. p4ja

p4ja Komšija

i bolje nego da ti svijetli ko jelka, ne diraj nista :)

4. selvin

selvin Moderator

5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Thermalright Peerless Assassin 120 ili neki 240/280 AIO. Nema ga u Imelu, gledaj preko olx-a.

6. selvin

selvin Moderator

Ma znam za taj Thermalright da je dobar ali ga nema kod nas. Za firmu nabavljamo pa olx nije opcija. Od AIO smo odustali davno. Ipak ce opet biti dark rock pro 5, samo valja cekat. Na stanju nemaju nista u sta se smijem pouzdati. Mozda bi mogao onaj freezer 34 duo, ali ne bih rizikovao.

7. Elubrylla

Elubrylla Novi član

Deepcool AK620 ako ima kod nas u radnjama. Ne bih isao sa freezerom na takav procesor. Imam freezer 36 na ryzen 5 7600x pa se bori da ga drzi pod kontrolom.

8. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Pogledaj testove na hardwarecanucks, oni su radioi puno testiranja zracnih hladnjaka i to specificno za AMD.

Sent from my iPhone using Tapatalk

9. Picoooka

Picoooka Komšija

Nema vam druge opcije jer je stanje ocajno sa air coolerima 250W + TDP u nasim veleprodajama.

selvin likes this.
  10. selvin

selvin Moderator

Ovaj hardwarecanuks ga je fino popljuvao. Doduse i razumijem. Cijena mu ne opravdava performanse. Hajd to, nego ima dosta jeftinijih koji ga jos i deru, ali sta mi znaci kad ih ne mozemo nabavit. Rekao sam im da naruce, pa cemo cekat. Kućište ono sto smo tamo pisali na drugoj temi imaju vec, pa samo cekamo cooler sad.

11. Picoooka

Picoooka Komšija

Sta je sa genelecom i noctua coolerima ? Uvijek sam kod njih godinama kupovao noctua paste i coolere,a u zadnje vrijeme nemaju nista.

12. Sebirad

Sebirad Aktivista

Posjedovao sam Lian li Galahad II LCd novo vodeno sa SL infinity fanovima ( boljim nego stock fanovi) i najnovije vodeno je 360 mm ..
    Ryzen 9 7950x3d u iddle 45-55 stepeni ( sa offsetom -30 , limitiran na 1.2 V )
    Nzxt Z73 vrhunsko vodeno 40-55 stepeni
    Asus rog Ruyin III 35-55 stepena
    Brate moj nabavi Arctic frezzer III 360 ili 280 mm. Najmanje 5 godina ce te sluziti, najbolje temp sigurno jer ono gore sto sam ti nabrojao su hajmo reci neka best buy AIO od 600 do 1000 km i po meni iddle temp je fuj ..
    Sa vazdusnim hladenjem ocekuj 50 non stop ..
    Pazi u gamingu su oni izmedu 50-60 stepeni al ono sto ti govorim je iddle temp kad se nista ne radi grije se po meni previse ...
    Arctic 280mm jeftino dobro hladenje i drzat ce iddle 35 stepeni...
    Btw ryzen 7 7700x i ryzen 9 7950x su vreliji prpcesori od 3d ovih ... u load ocekuj puno vise

13. selvin

selvin Moderator

Ma AIO smo odustali, ne nabavljamo ga više za racunare za projekte koji se ne gase nikad. Idemo na ove zračne, pa šta u tom trenutku bude najbolje a dobavljivo u razumnom roku. Prošli put smo uzeli 6x dark pro 5 pa smo se i ovaj put odlucili za isti iako ide sad još jači cpu...

14. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ima dosta veze koji je cpu u pitanju. Ja imam 5800x i dark rock pro 4 u jednom kompu i ne moze da ga drzi u normali. A ne zato sto je dark rock slab nego sto je 5800x vruc i slabo odvodi temp na hladnjak. U full loadu kad pipnes hladnjak on je hladan ko led a tempe u crvenom.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

15. Sebirad

Sebirad Aktivista

Dark rock pro 5 je top bez daljneg , mozfa i najbolji zracni , al temp su bas jebene od ryzen 7 7700x i ryzen 9 7950x , jako cudno se bezveze griju

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

To je ono kad AMD na papiru stavi da je R9 7950x 170W procesor a temp kao u Intela od 300W+ pa se nemas po cemu orjentisat. R9 Ide lagano na 95C, ali 16 jezgri sa boostom na 5.7Ghz tako da je normala.
    Ventovi ce biti na 100% cijelo vrijeme.

Edit: ako jos niste uzeli procesore, sacekajte Ryzen 9000 seriju koja uskoro izlazi.