Koji Wi-Fi router?

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by SpookyMoO, May 8, 2009.

1. DSA

DSA Aktivista

Ako ne trebaju router mogućnosti, ako je fokus na kvalitetan wifi, bolje uzeti dobar AP tipa Grandstream ili Ubiquiti

2. mobsterc

mobsterc Overclocker

Meni ubuquiti usg crkla 3 komada u periodu od 5g, jebes to :D

3. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ja imam u mrezi 60 ak Ubiquity uredjaja i nikad nista nije bilo s njima.
    Po meni bolje rijesenje od Meraki uredjaja

4. mfa_secure

mfa_secure Novi član

Samo Cisco, Fortinet, Aruba, Ubiquity.... :D

Tako su Ameri zadovoljni, a vuci siti. Samo ovcama novčanik tanji :D

zoi likes this.
  5. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Najveći problem kod Wi-Fi signala nije u tome koliko router može "dobaciti" nego koliko uređaji mogu. Ne očekujte čuda ni od jednog rutera što se tiče "prodornosti" i pokrivenosti signalom.

Ove druge nisam probao, ali imam četiri lokacije gdje sam instalirao Ubiquiti (routeri, switchevi, apovi) i dobar je. Jedino mi je onaj CloudKey generacije jedan pravio bezbroj problema.

6. bojler

bojler Aktivista

Da pohvalim ove iz plus.ba na ljubaznosti, ljudi su perfekcija. Naručio sam ruter koji ste mi ovdje preporučili da je ok za moje potrebe TP-Link Archer AX23 AX1800, ja platio preko weba u okviru Bajramske akcije, pa je cijena bila povoljna. Maloprije me nazvao čovjek i izvinio se što nemaju taj model na stanju iako sam platio, ali su mi ponudili bolji skuplji model, bez ikakve doplate. Ja se u to ne razumijem baš najbolje i nisam brz u donošenju odluka, pa sam rekao da ste mi ovdje na hardwarebaseu preporučili ovaj Archer AX23. Čovjek me uvjeravao da želi poslati još bolji ruter, isti samo AX53 (AX3000 serija), koji je još kvalitetniji. Pristao sam na to da mi pošalju taj :D

7. zoi

zoi Veteran foruma

Trebao sam naručiti 4060 da mi pošalju 5070 :D

Tyger, Picoooka and bojler like this.
  8. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Moze li kakva budget friendly preporuka za 4G router. Do nekih 100KM. Gledao nesto na netu, ali debelo preko 100 dolara.

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

10. EL NINO CFC

Ovaj c80 se uklapa u budzet, ali ne nalazim bas da pise da podrzava 4g i sim podrsku?

11. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

12. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

Ja kupio neki dan mi stigao neki Kinez sa temua, meni super radi. Izašao me 50KM

Sent from my galaxy s23

13. EL NINO CFC

baci link ako ti nije mrsko.

14. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jel to ok, uzeti kineski no name router? Mislim zbog sigurnosti.

15. SpookyMoO

SpookyMoO Komšija

https://share.temu.com/nOgN0v5zkdA
    Sad je 74KM ja platio 53.4KM. Pretraži možda nadješ za manje kod dr prodavača.

@Reventon jbg ja to koristim svakako povremeno za posao u dezuri, da gledam serije i filmove, ne koristim ga sad za neki svakodnevni rad.

Sent from my galaxy s23

EL NINO CFC likes this.