Koliko ste "zeleni". Struja, grijanje, topla voda itd

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Zeleni, Dec 8, 2014.

1. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Pa evo na Velesicima, na mojoj strani barem, nema vode od ponoci do 6 ujutro gotovo svaki dan, a voda bukvalno dvije godine otice iz cijevi na ulicu non-stop.

"– Polovina vode od 3.000 kubika koje se zahvate s izvorišta, propada. U razvijenim zemljama, kada su gubici od 10 do 15 posto, stanje je alarmantno, a kod nas je od 60 do 70 posto. Vodovodna mreža u KS mora se popraviti, a paralelno treba tražiti nova rješenja za snabdijevanje grada, za šta postoje i projekti, ali je problem novac – pojasnila je Jabučar."

I ja trebam 5min krace da se kupam...

2. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Pluš što svaki mjesec kad su noćne redukcije dođe 2x veći račun za vodu.

3. dino73n

dino73n Veteran foruma

Kad arapi pocnu stediti benzin i mi cemo vodu....

4. ColdFire

ColdFire Overclocker

I to sto kazes Pelikan .
    Tesko je biti zelen u BiH , jedino osim ako nemas neko svoje imanje il sta vec .
    TZ je zimi prljava . evo sad budala ajde malo da prosetam do supermarketa , isprljam cipele , dok sam ih oprao osafunjao se , pa se tusni baci oznojenu odjecu u masinu . Plus kad zasmrdi u zraku svaki dan puna masina :lol: Ne mozes prozor otvorit a moras malo izluftirati i provjetrit ... opet struja .

5. donjapa

donjapa Overclocker

Jel to ona: "Ako nece on, e necu ni ja!"?

Daleko je BiH od tog stepena osvjestenosti, pocesvi od same drzave i njene infrastrukture pa onda do samih potrosaca (stanovnika). Cisto sumnjam da bi neko nesto uradio a da nije dobro po dzep, a ne dobro po okolinu, polazim od sebe. Okolina te totalno sj...e da vise ne maris ni za sta, a siguran sam da bi se i stanovnici mijenjali kad bi se sama infrastruktura mijenjala (unapredjivala) i sredjivala. Kao i svaka druga prica uvijek se na kraju svede na vlast, da je bolja vlast... (A i jeste istina, da ima neko da te pukne po dzepu svaki put kad bacis smece, nebi ga vise bacao - samo sila, tako je u svim uredjenijim zemljama).

Kad pogledam u kakvoj okolini zivimo dobri smo mi ikako :D

6. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ma da se razumijemo, ja prilicno pazim na vodu. Kad vidim da onako bezveze tece, skrlet me ufati. Ili vidim neko dok pere zube, i sve vrijeme dok trlja, ono onako tece. Meni to nezamislivo. Ali kad vidim koliko se ne radi na nivou drzave, ispadne da ja sebi kvarim ceif ni za sta.

7. Ninja

Ninja Komšija

Voda cirkuliše u prirodi, neće se potrošit zato što se duže tuširaš.

8. dmr

dmr Veteran foruma

Re: Koliko ste "zeleni". Struja, grijanje, topla voda itd

Hahahaha nek si im reko ninja :D

9. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Poenta je u tome da nema dovoljno ciste vode da svi odvrnu cesmu kako hoce, a ne da ce vode nestati. Naravno, i to zavisi od mjesta do mjesta.

10. Zeleni

Zeleni Network Ninja

Bila je ona pjesmica,

Meti, meti, meti ispred svoga praga.
    Jer je, jer je, jer je i to dio svijeta.
    Ko to radi on je snaga ekološkoga pokreta,
    ko to radi on je snaga ekološkogaaaaa pokretaaa....

Razmisljaj o cijelom svijetu, djeluj u svojoj okolini :)

11. Mujka

Mujka Komšija

meni i otac i mati kazu da sam jos zelen
    znaci dobro je :D

12. ColdFire

ColdFire Overclocker

Pozelenim kad god prodjem kroz Bukinje :lol:

13. selvin

selvin Moderator

Nazalost druze zagadjenije je na Skveru nego u Bukinju :D

14. ColdFire

ColdFire Overclocker

ma zna se na tuzlu spustit pa bude svugdje uzas :D
    kod mene u skojevskoj nekad ne mozes disat :lol:

15. selvin

selvin Moderator

Ma ne truje samo TE, to hocu da kazem. A i gore bude u Zivinicama sto se tice smoga nego u Tz 5x. Kad se vracam iz Tz po noci pri ulasku u Zivinice moram ukljucit unutrasnju cirkulaciju zraka zbog hiljade privatnih kotlovnica :D Lukavac je isto gori od Tz.

16. ColdFire

ColdFire Overclocker

Lukavac je zlo uffff . Znam nekad navecer proci ne mozes disati .
    Znam i ja da nije samo TE . Ima jedan zeleni , hipik , voli grlit drveca a vozi staru opel fronteru i to dizel :lol:

17. dmr

dmr Veteran foruma

Pa Lukavac ubi koksara.

18. ColdFire

ColdFire Overclocker

i djubrivo tu neko mixaju

19. dmr

dmr Veteran foruma

i soda i cementara :D

20. Reznor

Reznor Overclocker

Ne zivite vi kraj pivare, pa jos pored svega toga sto je zagadjen zrak jos i oni puste onu paru, ubi :D