Ma ovo je nesto staro ostalo ja mislim kod mene u domodu je 450 mada je i to ok Valjda je to taj model Jet 65? Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ostala im stara cijena, i toliko je bilo regularno, samo ti nazovi prije nego odes da vidis imaju li na stanju. Jos je taj Pet, dobije dodatnu cetku.
I ja bih narucio online pa nek se oni zajebaju inventurom. Ako je to u konjicu domod, zamolis da ti ostave do sutra poslijepodne, do tada ces vidjeti hoce li ovi poslati
Zato ja volim ekupi, ista cijena uvijek i na rate i za keš. Jer realno ako meni moja banka daje pogodnost za rate, onda je to plus, a ne minus gledajući politiku trgovina. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pa ne daje ti banka pogodnost, to samo tako reklamiraju. Ima dobra kamata na to, koju placa prodavac. Ekupi je napravio deal da im ta kamata bude manja zbog veceg prometa.
Zavisi koje vrste rata, nije isto na shopping karticu, na kreditnu ili na debitnu obicnu koja podrzava rate. Mada slabo sta ima povoljno. Kod sparkasse je bila shopping kartica na rate na 12 mjeseci bez kamata a placas istu cijenu kao i da je obicna debitna gdje se full iznos skida odmah. Ali su cijene najcesce toliko vece na rate u radnjama da je 5x isplativije kredit uzet i placat gotovinom sve. Jos gore je ulaziti u minus sa kreditnom (kamate 20%+ kao u mikrokreditnim) a jos i placas svakako vecu cijenu.
Sparkasse shopnfun shopping kartica do 6 rata bez kamate, preko kamata. Za 95% komitenata limit 1000, a do 6 rata 250KM I sta ces kupit za 250 Kada vide da imas dobra primanja mogu povecati rizik, svako kreditiranje bez pokrica je rizik, i onda ako tebi na racun legne 5k, mogu ‘odobriti’ rizik od 2k i napraviti za tebe da to bude 12 rata bez kamate. Ako imas kredit, onda postji izlozenost riziku i drugacije se odobrava. Ovako na papiru svima isto a bankarski informacioni sistem je poprilicno granularan.
Meni daje. Moja banka ima ugovor s trgovcima i ja kupujem na rate isto kao i jednokratno samo što banka meni izreže iznos i skida mjesečno bez kamata. Naravno da proviziju plaća trgovac, ali oni se to interno dogovore. Jedino što cijena treba da stoji jedna, a ako ima popust za gotovinsko da se naznači, a ne stave najnižu moguću, npr bijelu tehniku ljudi najviše kupuju na rate pa kad dođeš ono skuplje. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja kad sam neki dan bio u Beku kažu preko unicredit shopping kartice dobiješ onu akcijsku cijenu na rate. Ne znam pozadinu toga jer nemam tu karticu ali eto ima i to.
To se banke i kartice reklamiraju tako, stat će to jednog dana, nego kod nas se još uvijek slijepo vjeruje u gotovinu pa moraju na neki način privući ljude. Ja sam jednom kupovao beko, black Friday bio, na kraju za keš bilo najjeftinije, na karticu 20,za keš 25% rabata. Skoro je zeka komerc davao na nlb 15% kad je bio black Friday, sve sniženo I još 15%,banka daje od sebe da se reklamira.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Evo naručio sam, dodje jos i popust. Ne nogu da vjerujem da je ova cijena u domodu. @selvin istina, ali za parket i ne čupave tepiha mahniti nabrzaka su praktičniji sto puta. Onako ustekaj u dnevnoj pa motaj kabal za hodnik, pa motaj za sobe, goni. A tek balkon, njega mi najmrze usisavati Sent from my SM-S911B using Tapatalk
A jbg, bar se češće usisa. Onako niko neće da razvlači kablove dok se posve na zaprlja. Ovako mi nije mrsko za svaku sitnicu ga uzet. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
I ja se nagledam, ali uvijek se nađe neka mana tako. Kad si već gledao ima li automatska kontrola snage u zavisnosti od podloge, kod mene ovaj čim krene po tepihu pojača, siđeš na laminat on smanji snagu.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk