Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. Haker

Haker Veteran foruma

E.ne znam to, dok nema u spec onda nema :D

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

dams82 likes this.
  2. bhd

bhd Veteran foruma

kako mislis dugotrajni ?

3. mobsterc

mobsterc Overclocker

Mogu 5-10min na max :D

4. irhadkul

irhadkul Komšija

dams82 likes this.
  5. dams82

dams82 Overclocker

Na max ako baš treba da nešto usisa teže, inače u normalnom modu usisava ok. A tako može do pola sata, a mislim ko usisava duže od 10minuta ako se održava neka normalna higijene podova u stanu.... Možda je Selvo mislio da ne traju dugo ko sloboda Čačak, i sad ih ima po kućama

6. Haker

Haker Veteran foruma

A nek traje pet godina dobar, a eto daju garanciju na motor 10 god mada baterija traje 4-5 max.

7. selvin

selvin Moderator

Nisam mislio da kratko mogu usisavat, pola sata je ok. Mislio sam da je cest slucaj da baterije odu i da onda drze po par minuta ili nikako. Kolega kupio skoro, ponio ga na vikendicu ili gdje vec, ugrijao mu se u autu i baterija stradala. Zamjenska preskupa.

8. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja sam kupio neki hisense top model. 550km bio prije dvije god. Vec je prno. Moze usisavat na low i normal. Cim upalis max par sekundi i kraj.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

selvin likes this.
  9. nivla

nivla Komšija

ja sam bosch i kupio zbog dobavljivosti baterija, noje mi bilo prihvatljivo kupiti nesto s integrisanom baterijom

Last edited: Jan 26, 2025
  10. bhd

bhd Veteran foruma

Ma ja, kablo tito.
    Sta uzet sa kablom da je top

11. dams82

dams82 Overclocker

Pa nije integrisana baterija, sve su izmjenjive kao i na alatima.

12. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Miele C3

13. zoi

zoi Veteran foruma

Karcher se nama odlično pokazao, mislim da je wd3.

14. Haker

Haker Veteran foruma

Jel bio non stop na pucnjacu?
    Baterija ko baterija, non stop pražnjenje do kraja i stajanje na punjacu joj dohaka.
    Zato nisam išao na vise od 500km ne vrijedi.

15. selvin

selvin Moderator

Ja imam ovaj, uzeo na akciji oko 350KM. Inace su 500+ mislim. Ovo je usisavac. Samsung, bosch, philips, turci i kinezi su igracke za ovo.

16. selvin

selvin Moderator

Kako rekoh gore za iskustvo kolege (a i ako potrazis na forumima), kao sto i @dino73n rece, to je max do 2 godine, najcesce i manje. Zato stapni i best buy ne idu u istu rečenicu :)

Za jedan miele sa kablom ces dati duplo manje para od ozbiljnog stapnog a sluzit ce te 10x duze.

Ok, znam, prakticnost... :) Ali kosta ako ces svake 2 godine dat jos par stoja za bateriju (doduse zavisi od proizvodjaca). Ipak je to samo usisivac :)

17. nivla

nivla Komšija

bosch 6ah 160 km na olx nova
    4ah je bila 100km nova
    3ah dosla uz usisivac
    zasad ne pokazuje znake slabosti ni ova or 4 a ni od 3ah
    uglavnom nije bolji stapni od t10/1 karchera osim sto se brzo usisa jer je vrlo mobilan, t10/1 koristimo za generalno usisavanje koje je sad rijetko jer se ovim u dva dana sigurno prelete podovi, da ne kazem djeca mala pa poslije svakog obroka ima sta da se usisa, dosta lakse sa stapnim nego klasicnim

Haker likes this.
  18. Haker

Haker Veteran foruma

Ma sve stoji, zato velike pare davati jock. A i sa kablom nikad nisam skup uzimao svi dobro odrade. Baka uvijek skup kupovala meni to sve isti k.
    A taj strasni Milenko crče kod tetke i to mlad nesto bio, mada to nije pravilo sve moze kretat ali eto i njemu se desi

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Kod mene je karcher ovaj glavni, a stapni kao sto i ostali kazu prakitcnost je glavna prednost, ja sam napravio mali izolator za bateriju tako da ne punim stalno. Baterija na robotskom mi je trajala 4-5g, nju sam zamijenio nedavno, 25$
    Los je kvalitet ako samo 2g moze

Last edited: Jan 26, 2025
  20. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Kod nas je Philips neki vec 5+ godina, baterija nije nista losija tj ima sasvim dovoljno da se predje kompletan stan i ostane. Imamo i obicni sa kablom, ne znam da je dvaput upaljen, jednostavno nije prakticno.

dams82 likes this.