Godinama ja pijem to. Iskreno do prije jedno cca 5 godina nisam ni znao da se zove ristretto nego seljak uvijek tražio "skroz skroz kratku" a i sad moram često objašnjavati Nikad nisam volio duže kafe, ili one sa mlijekom pa ti još samo kriška hljeba treba da umočiš Ili kad mi bosansku kafu naspe u veliku šolju, pa da sam htio čaj, tražio bi...
Pa ima svaki, kod mog biraš koliko ćeš ml Ja npr stavim 50mil x2 bomba Samo malo je problem sto spržim kilo kafe prilično brzo Sent from my SM-S911B using Tapatalk
ma taj kraci espresso je zakon, i trazim ga iz razloga sto u vecini kafica ne znaju napraviti normalnu kafu vec prave splacinu
Hah koriste se sada ti izrazi i kod nas Ili kazes kratki espreso ,pa ce konobar znati sta prenijeti sankeru Ja ne pijem espreso,previse mi gorka a necu da se navikavam ali ove sa mlijekom malo ko zna napraviti da valja...ili nes jos gore,uliju previse mlijeka i onda razjebu sve. Isto je i sa kafom sa mlijekom,previse mlijeka unisti kafu a jos ako ne napravi kremu od mlijeka pa prekuha mlijeko,pljuc Ali kod nas niko u zivotu nije vratio kafu,svaka se popije,takvi smo jbga Sada djeca rade po kaficima,nisam dobre kafe popio ne pamtim
ima li ko preporuku za kakav salamorezac, ovo od normalnih marki vidim samo gorenje, je li ovaj r402w dovoljan ili bolje ici na na r506 ili cak r708a
Ako ćeš rezati salamu onda uzmi bilo koji. Ja imam neki Bira, star 15 godina, najjeftiniji bio tada, reže i suho meso bez problema, ali za salamu koja je mekana nema šanse da može biti loš. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
ma ja ga nazvao salamorezac, a salamu nikad ne rezem niti je nesto konzumiram, kupio sam ovaj gorenje r506e, ide suho meso i sir ok na njemu, primarno zbog suhog mesa i kupljen, vidjet cemo kakav je za sudzuku ako je kad kupimo
To sam i ja kontao kupiti ali zauzme puno prostora a ne treba mi često pa sam odustao. Zgodna stvar kad zatreba, ko ima puno prostora na radnoj ploči i ženi ne smeta onda može
Ja dobio od oca. Držim u kutiji ispod kreveta, uz to imam vakumirku. Izrežem komad suhog mesa, sudžuke i popakujem po cca 100 grama i vakumiram. Poslije kad mi se jede pojedem paketić i tjt.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Meni to vakumirano meso izgubi svoj šmek, poprimi miris plastike, ali ti je dobra ideja kome to ne smeta.
Ovako sigurno neće izgubiti šmek https://yt3.googleusercontent.com/B...0QHCc2Gj0ji13PbCaf=s900-c-k-c0x00ffffff-no-rj
Meni je ok, sačuva svježinu, ako ne vakumiram isuši se i poprimi mirise frižidera.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk