Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. dino73n

dino73n Veteran foruma

Naravno da je na punjacu. Ne bi ni kupio drugaciji. Ima svoju baznu stanicu i tu se kača. Medjutim kad se puni puni se a kad se napuni iskljuci se i svejedno je dal je na punjacu ili nije.

Veci je problem cijedjenje do zadnje kapi i kvalitet same baterije.

Imam masu aku alata gdje je jedna baterija na punjacu a druga u alatu i to tako vec godinama radi pa jos uvijek radi.

aNaToMiC ! and dams82 like this.
  2. dams82

dams82 Overclocker

Mi smo ranije dok je bio s kablom imali furku da žena i ja popola usisavamo, jedno iznese i ravuče kabal, drugo usisa pa opet ovo prvo smota i vrati. Sad je to druga priča, ovaj na dohvat ruke, za čas usisaš ili cijeli stan ili samo parcijalno po potrebi. Lako se čisti. I nek traje koliko traje, ovaj prvi hisense je bio možda oko tri godine, nije posve rikno, ali baterija malo oslabila, dali ga ženinom bratu, njega služi, i njega sam platio oko 350, ovaj rowenta 370KM, nije to neka pljačka sad.... Ne mogu vala dat milju ili više za neki Dyson mega Sega, nek daju ovi što im je milja ko meni stoja

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

bhd and Haker like this.
  3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ja prije 10 godina uzeo Samsunga za 150, i to sam mislio da je puno. :D
    1600W, klasika, kablo. Skoro naletim na nove filtere, jeftino nesto izaslo skroz i ko nov, neda se. Vidim da i dalje ima taj model u prodaji.

dams82 likes this.
  4. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Kad vec pricate o usisivacima, mater ima neki usisivac od samsunga, sad je on vec stariji, ali ima opciju paljenja preko drske.

Ono savitljivo crijevo sto ulazi u drsku, je bila popustilo, tacnije ljepilo unutra i to se odvojilo, i ona je zalijepila selotejp trakom. I nedavno uhvatim vremena da to popravim, usput joj nekad htjelo a nekad ne da pali usisivac preko te drske.

Kako sam skinuo tu selotejp traku i odvojio to crijevo, vidim da nema nikakvih žica unutra. Nije mi jasno kako uopste radi paljenje preko tipke na drsci, i ta drska nicim nije spojena na usisivac.
    Da li se neki signal salje preko te drske na usisivac?

Pravo interesantna stvar na koju dosad nisam naisao. A kad crijevo nije nataknuto u tu drsku, usisivac nece da pali.

5. zoi

zoi Veteran foruma

Takav sam ja imao, još prije 10 godina platio skoro 200 KM i nisam veće smeće od usisivaca imao. Preporodio se kad sam ga zamjenio sa Karcher wd3 koji sam prije neke tri godine platio 130 KM. Dakle, nije sve u cijeni :)

6. mobsterc

mobsterc Overclocker

Bluetooth :D

naravno da ima zica u crijevu

Last edited: Jan 27, 2025
  7. Reznor

Reznor Overclocker

Imam ja taj, filteri imaju u bingu za siću. Meh je usisivač s obzirom da na ovom mom piše čini mi se 1800W max, ali ne čini se puno jači od onog prije njega Rowenta 750W. Naziv je Alltrack.
    Ide na posudu plastičnu koja se istresa, a napuni se prilično brzo i za kuće kako rekoh negdje ranije nije idealan izbor. Posebno sad neko usisavao nakon radova nagutao se svega i sad slabo vuče, osim sitne prljavštine ne bi smio ništa veće progutati.

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Vjerojatno ovisi o tome kako se koristi. Kod nas vuce ko lud, tepih dize. Koliko dugo radi, ja mu se divim.
    A kada se zaprlja filter onda slabije vuce, mi ga peremo poslije dva-tri koristenja i onda opet ide. Ima ona spuzva i ispod nje filter, a ima filter i sa zadnje strane. Nije nikad koristen za neke gradjevinske radove, samo prasina po kuci. Najgore sto je usisavao zemlju, kad sam prevrnuo saksiju na prozoru :D

Reznor likes this.
  9. Haker

Haker Veteran foruma

Ja sam kupio onaj dodatak, posuda sto ide na drsku od usisivaca tako da ide sve u nju lakše dosta nego tako sa filterima se zezat.

dams82 and Reznor like this.
  10. Haker

Haker Veteran foruma

Evo došla makina, malo sam isprobao.
    Zadovoljan sam, na najjačoj usisava odlično, srednja razina je adekvatna, najjača ako nesto bas treba. Nema auto mod a vala i je treba, ima plus minus na dohvat palca.
    Za 350 je odličan deal.

dams82 likes this.
  11. Aldiin

Aldiin Overclocker

Mi smo za vrijeme bingo akcije uzeli stapni rowenta za nekih cca500 i prezadovoljni smo.

Usisava vodu, savija se ispod namjestaja, odvaja na sto nacina i ima svoj station gdje se puni.

Baterija cak i na turbo modu drzi super, a spremiste je dovoljno veliko da se ne mora stalno prazniti.

Daleko korisnije, prakticnije i bolje nego regularni.

dams82 likes this.
  12. nenji_avero

nenji_avero Aktivista

Preporuka za mašinicu za šišanje, da je kvalitetna?

A i preporuka za fen mi isto treba :D

13. Picoooka

Picoooka Komšija

nenji_avero likes this.
  14. mobsterc

mobsterc Overclocker

Andis ili moser/wahl pa koliko para imas

nenji_avero likes this.
  15. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam kupio na temu onaj skull shaver, 35KM, best buy definitivno :)

nenji_avero likes this.
  16. dams82

dams82 Overclocker

Ja imam rowenta mašinicu, zadovoljan sam.

nenji_avero likes this.
  17. zoi

zoi Veteran foruma

Ima li preporuka za sušilicu oko 10 kg, do 60 cm dubine? Gledao sam razne, čas mi dođe da kupim neki preko 1000 KM čas mi dođe da kupim najjeftiniju. Nije mi žao para kad bih znao da vrijedi, ali imam osjećaj da nabacaju nekih sporednih stvari, displej, wifi i slične marketing stvari da nabiju cijenu. Teško je razlučiti šta stvarno valja kad okolo sve isto izgleda a unutra ne možemo zaviriti. Po mogućnosti technoshop.ba ili Domod.ba.

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Philips masinice su isto odlicne,nema fule ni sa njima.

19. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam nedavno susilicu kupio, Gorenje... Sve gledao ove neke kao bolje marke, i onda skontam, necu da se pravim pametan, daj ono za sta ima dijelova. Doduse uzeo sam top model, ali gorenje :) i iskreno za sad radi odlicno.

20. Haker

Haker Veteran foruma

Tj kupio si Hisense

dams82 likes this.