Kućanski aparati! Iskustva/preporuke.

Discussion in 'Generalna diskusija' started by dino73n, Dec 16, 2023.

1. zoi

zoi Veteran foruma

Da li ima razlike kad se kupi gorenje i Hisense?

2. Haker

Haker Veteran foruma

Vjerujem da je i sa ostalim stvarima isto [​IMG]

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. zoi

zoi Veteran foruma

Ne znači mi to ništa jer gorenje nije pravilo, makar koliko ja znam, kafe aparate. Mene interesuje jesu li perilice i sušilice iste jer ih je gorenje prije pravilo i ima svoju fabriku. Ako nisu, koje su bolje za kupiti?

4. Stryker

Stryker Komšija

Cijenjeni forumaši,

Ima li ko povoljno kakvu traku za hodanje prodati a da mu stoji? Dakle za hodanje a ne za trčanje.

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa bila je vec prica, gorenje nema vise svoje, nije to onaj brend. Kvalitet ugradjenih komponenti gledas po energetskoj glasi, a to sto u te vise klase dodaju gimmicke razne i naplate duplo je druga prica.
    Pisao sam i konkretno za susilice i brendove, whirpool se izdvaja, onda bosch vise klase modeli i miele kao top ponude. Ovo ostalo slicno, tesla/vox najgore, candy, hisense, gorenje ta neka srednja klasa, to kako te potrefi.

Edit
    https://www.ekupi.ba/bs/Kućanski-aparati/Bijela-tehnika/Sušilice-veša/Candy-sušilica-CSOE-H10A2TE-S/p/EK000416485
    evo ti deal, dobijes jos fritezu, u svakom slucaju ja ne bih isao ispod a++

Last edited: Feb 14, 2025
    zoi and dams82 like this.
  6. dams82

dams82 Overclocker

Tako je kolega. Kod mene je stariji model takve sušilica, zadovoljan sam.... I ja sam išao na to da ima dobru energetsku klasu, toplotnu pumpu i da stane dosta veša.... Još sam ja uhvatio neku bolju akciju.... I ne vjerujem da za te novce ima nešto bolje....

7. Qler

Qler Veteran foruma

Joj ja sam Candy nabio nogom iz kuce ovu susilicu. Imao sam je dugo, kvarila se vise puta, jednom u garanciji zamjenjena, u glavnom, lose iskustvo skroz.

A ovo Gorenje, Hisense, znam da je to sad sve Hisense i bilo mi je sega sto je na jedno 50 mjesta na masini, i na netu sve oko masine naglaseno made in EU

8. dams82

dams82 Overclocker

I ja sam Indesit sušilicu išćero iz kuće, a Indesit šporetu bih spomenik digao.... Ima tu iskustava raznih....

9. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

skontao sam neki dan :D

prakticki radi preko infrareda, kao i daljinski sa tv-om. na drsci ima onaj crveni kao prozorcic, i ako to nije usmjereno prema usisivacu, ne rade onda kontrole za paljenje/gasenje i prilagodjavanje jacine usisavanja.

I ja ramisljam neko vrijeme o tako nekom slicnom Karcheru da nabavim materi. Samo ne znam kakvi su za prenositi, da li su teski.

Usisivac je obicno na spratu, pa valja ga niz stepenice nosati, pa opet vracati.

10. zoi

zoi Veteran foruma

Karcher wd3 je lagan, ne znam za ostale.

EL NINO CFC likes this.
  11. zoi

zoi Veteran foruma

Tako i mene Indesit frižider i mašina za veš slušaju preko 10 godina ,doduse na mašini je bilo nekih popravaka, tj četkice na motoru se istrošile ali to je za mene ništa. Candy mašina za sude sluša preko 3 godine.

Kad sam nedavno razgovarao sa majstorom koji mi je mijenjao četkice na mašini za veš, njemu su candy i Indesit smeća, iz njegovog iskustva. whirlpool također.

U suštini, on preporučuje ono za šta ima dijelova da se zamjeni i jeftinije uređaje jer kaže da ovi skuplji nisu ništa kvalitetniji. To je njegovo mišljenje.

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Eto, onda kupi koncar. :D

13. zoi

zoi Veteran foruma

Pa da sam htio samo jedno mišljenje poslušati, ne bih se javio ovdje na forum ;)

14. selvin

selvin Moderator

Realno za te entry level ti i jest najbolje poslusati majstora jer se tih najvise i nagledao. Izaberes nesto sto ima dobar servis i dovoljno dijelova, i naravno dugu garanciju (ali to daju sad svi). Za neki malo bolji kvalitet moras osjetno vise ici, tipa Bosch serija 6/8, ili ako si bas zagrizao onda Miele :) Ali svejedno zavisi od modela do modela jer ima i u visoj klasi fuseraja na nivou entry levela. Ako se ukljucis u tu pricu imas na forum.hr nekog lika eksperta za masine i susilice, zaboravio sam nick ali naletit ces u temi. Probat cu naci poslije.

15. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ma sve smo prozvakali nedavno ovdje, qler pisao da je imao lose iskustvo sa candy, ja sa gorenje i indesti, ostali sa necim drugim.
    Sve vrlo slicno medju ovim jeftinijim brendovima, objasnio sam da sam dobio informacije o broju reklamacija, konkretno susilica, a na kraju opet zakljucio je da kako te zapadne, jedino sto mozes ti izabrati je po energetskoj klasi jer ne moze biti isto smece kompresor b i a+++
    Pricalo se i o boschu, da nije bosch ispod serie 6 itd, nije da ima tema 2000 stranica da se vratis i procitas

16. dino73n

dino73n Veteran foruma

Moja candy susilica je ili A++ ili cak A+++ i trosila je bas malo i odjednom je nesto pobudalila. Do jula prosle godine je trosila tacno 55-60kwh mjesecno i onda odjedno u augustu skoci na 80kwh da bi u novembru bilo 105kwh.

Pratio sam i masinu za ves jer obe su na pametnoj utičnici i masina je kao i do sad tako da nije vec kolicina vesa u pitanju.

Sad je Januar bio 75kwh. Ko malo se nesto stabilizovala ali nesto definifivno nije s njom u redu.A opet nije dovoljno pokvarena da bi zvao majstora na reklamaciju.

Ja sam ocistio sto sam mogao od filtera i sto mogu dokuciti. Prijetio sam i da imam malo magle na prozoru i ogledalu kad radi a prije nije bilo.

Ne znam ima li dvije godine starosti.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

17. Haker

Haker Veteran foruma

Pa indesit je u vlasništvu whirpoola.
    Prvo prilikom kupovine treba vidjeti ko koga posjeduje npr isti djelovi se ugradd u wirpool a kupiš ih sa indesit oznakom dosta jeftinije.
    Čisto sumnjam da gorenje ima vise neke dodirne tačke sa starim gorenje sto je vjerovatno dobro jer mi je njihovo sve pocrkalo.

Kako god sve to entry level je istio sranje, traje dok traje i onda mjenjaj.

Jedino je zajeb ako kupiš skupo a ono kvalitet isti samo ti naplate WiFi modul i grijanje muda ekstra, zato bolja opcija entry level danas 500-600km nije nikakva cifra

18. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pogledaj kakvo je stanje na percima kondenzatora kad skines onaj filter iz donje ladice, sto je na sarafima. A sudeci po toj magli, zvuci kao da ne dihtuje dobro i onda para izlazi negdje prije a trebalo bi da se kondenzuje na jedno mjesto. Logicno onda i trosi vise :D

19. Mujka

Mujka Komšija

ija sam to isto primjetio na boš sa inverterom
    pomoglo je kad sam oprao dole one "sace" moracu opet...
    ova gorenje mašina dosta vise hama ima nego samsung.

20. sgt. bull

sgt. bull Aktivista

Imaš na giga.ba za 300 km nekakav walking pad. Radi bez problema kod prijatelja već mjesec dana, svakodnevno maltene. Max mu je radila sat u cugu, što bi se reklo. Max brzina je 6 km/h. Čini mi se da nude za neku sitnu doplatu i rukohvat.