Kupovina klima uredjaja

Discussion in 'Generalna diskusija' started by russ-co, May 27, 2008.

1. Mujka

Mujka Komšija

Tebi su onde bile dovolnje 2x12ke expert smart
    Kodmene kolega je generalno zadovoljan
    Ustedio je bruku drva sa klimom

2. dams82

dams82 Overclocker

Pa vjerovatno, ali sam stavio 18ke jer smatram da će se ove veće manje patiti da zadovolje potrebe grijanja.... Samim tim trajat će duže....
    A uštede su ogromne bile zadnje dvije godine.... Prošle zime jedva da sam imao potrebe paliti peć, sve su klime derale, mislim da nisu potrošile ni 400 maraka za sezonu, a za to nisam mogao kupiti ni tonu peleta.... Inače za jedan sprat bi mi trebalo od dvije do dvije i po tone za sezonu....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. Mujka

Mujka Komšija

Ima logike manje su opterećene
    Laganini rade
    Ja se nadam 10+ god da će trajati

dams82 likes this.
  4. dams82

dams82 Overclocker

Pa trebale bi bar 10... Bez nekih većih kvarova uz redovne servise od kojih ne bježim, ali ne želim da me neko uslovljava zbog garancije, osim vivaxa to radi i Tesla.... Ostali koliko znam ne rade....

5. zoi

zoi Veteran foruma

Za klime je najbolje da su dimenzionirane spram prostora, tad će najuglađenije raditi i najmanje se naprezati, manje nego kad je predimenzionirana.

6. Majesco

Majesco Aktivista

Vivax daje baznu garanciju od 1 godinu, a da imas 5 moras dati 320KM za cetri ciscenja, ova im je cijena bila proljetos, a koliko je sad za produzenje nemam pojma.

7. dams82

dams82 Overclocker

I ta prva godina ide ako ovlašteni ugradi, a i tu je veća cijena ovlaštenih kad ugrađuju.

8. Mujka

Mujka Komšija

Sad je besplatno prvo čišćenje
    Znaci produženje i čišćenje je oko 100KM solidno
    350 je momtaza kod ovlaštenog sasvim solidno
    Dobiješ fiskalni i pravu garanciju
    Mada to sto je ovlasteni ništa ne znači
    Evo sad kod komšije došao kaze ne preferiram ja vakumiranje ostario cojk a takvu bombu baci...
    Bajagi ozraci...

9. Majesco

Majesco Aktivista

10. Mujka

Mujka Komšija

Dal koristis klimu samo za hladjenje?

11. Haker

Haker Veteran foruma

Kako čistis vanjsku jedinicu? Meni je nemoguće do nje doći

12. Majesco

Majesco Aktivista

Oboje, stim da svaki mjesec cistim filter.

Masku od ventilatora skinem i skinem ventilator iz vanjske, naprscem sa spreom iznuta i sa vana izmjenjivac, ostavio da reaguje 15 minuta i isprao sa spricom za spricanje voca, kupio je namjenski za ovu stvar.

Montirao je iznad stepenica, tako da mi je na ruku.

13. Mujka

Mujka Komšija

Ja sam svoju prao al nije bila prljava silni defrosti je Peru
    Profi odvod odradjen hihi

14. dams82

dams82 Overclocker

Ja kad sam radio fasadu skoro skinuo sve klime s kuće i dok su bile skinute oprao ih, naprskao Dexal odmašćivač i isprao šmrkom.... Fino je izašlo prljavštine iz njih, još ni jedna nije bila starija od 18 mjeseci, brzo se prljaju.... A defrost ih sigurno čisti, ali ipak nedovoljno....

Majesco likes this.
  15. Majesco

Majesco Aktivista

Velika duzina, a ono crijevo ne valje usko, kupio fi75 na 50 prelaz ispod klime i cijevi fi50, osijekao onu lulicu na klimi dijagonalno napravio lijevak.
    Ko god vidi pita me zasto sluzi cijev:D svima u glavi tanko crijevo.
    Dobra stvar je kad ledi, zaledi nekih pola metra u cijevi na izlazu, ali stisnem cijev i led otpusti.