Tebi su onde bile dovolnje 2x12ke expert smart Kodmene kolega je generalno zadovoljan Ustedio je bruku drva sa klimom
Pa vjerovatno, ali sam stavio 18ke jer smatram da će se ove veće manje patiti da zadovolje potrebe grijanja.... Samim tim trajat će duže.... A uštede su ogromne bile zadnje dvije godine.... Prošle zime jedva da sam imao potrebe paliti peć, sve su klime derale, mislim da nisu potrošile ni 400 maraka za sezonu, a za to nisam mogao kupiti ni tonu peleta.... Inače za jedan sprat bi mi trebalo od dvije do dvije i po tone za sezonu.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pa trebale bi bar 10... Bez nekih većih kvarova uz redovne servise od kojih ne bježim, ali ne želim da me neko uslovljava zbog garancije, osim vivaxa to radi i Tesla.... Ostali koliko znam ne rade.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Za klime je najbolje da su dimenzionirane spram prostora, tad će najuglađenije raditi i najmanje se naprezati, manje nego kad je predimenzionirana.
Vivax daje baznu garanciju od 1 godinu, a da imas 5 moras dati 320KM za cetri ciscenja, ova im je cijena bila proljetos, a koliko je sad za produzenje nemam pojma.
I ta prva godina ide ako ovlašteni ugradi, a i tu je veća cijena ovlaštenih kad ugrađuju. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Sad je besplatno prvo čišćenje Znaci produženje i čišćenje je oko 100KM solidno 350 je momtaza kod ovlaštenog sasvim solidno Dobiješ fiskalni i pravu garanciju Mada to sto je ovlasteni ništa ne znači Evo sad kod komšije došao kaze ne preferiram ja vakumiranje ostario cojk a takvu bombu baci... Bajagi ozraci...
Danas cistio klimu, unutrasnju i vanjsku, koristio sprej ovaj iz penny-a cista preporuka, nevjerovatno kako cisti i odmascuje. https://pennyshop.ba/shop/proizvod/...jski-za-klima-uredaje-600ml-clinet0600/176769 Unutrasnja nije ni prljava malo prasine po izmjenjivacu svedno je ocistio sa sprejom, ali vanjska kao da sam cistio dimnjak to je crn izmjenjivac od uglja sto loze zimi, sad sve cisto ko suza.
Oboje, stim da svaki mjesec cistim filter. Masku od ventilatora skinem i skinem ventilator iz vanjske, naprscem sa spreom iznuta i sa vana izmjenjivac, ostavio da reaguje 15 minuta i isprao sa spricom za spricanje voca, kupio je namjenski za ovu stvar. Montirao je iznad stepenica, tako da mi je na ruku.
Ja kad sam radio fasadu skoro skinuo sve klime s kuće i dok su bile skinute oprao ih, naprskao Dexal odmašćivač i isprao šmrkom.... Fino je izašlo prljavštine iz njih, još ni jedna nije bila starija od 18 mjeseci, brzo se prljaju.... A defrost ih sigurno čisti, ali ipak nedovoljno.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Velika duzina, a ono crijevo ne valje usko, kupio fi75 na 50 prelaz ispod klime i cijevi fi50, osijekao onu lulicu na klimi dijagonalno napravio lijevak. Ko god vidi pita me zasto sluzi cijev svima u glavi tanko crijevo. Dobra stvar je kad ledi, zaledi nekih pola metra u cijevi na izlazu, ali stisnem cijev i led otpusti.