Kupovina klima uredjaja

Discussion in 'Generalna diskusija' started by russ-co, May 27, 2008.

1. dams82

dams82 Overclocker

Pa produžiti crijevo i ako mora da kapa nek kapa dalje, a ne komšijama na veš ili terasu... Ili u oluk najbolje. Isto reći i komšiji iznad pa zovite majstora da obojici riješi odmah...

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

aNaToMiC ! likes this.
  2. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Mi spojili u oluk

3. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ta sto se zalila je jedina normalna u zgradi, nije njoj lako :D

4. Reznor

Reznor Overclocker

Jedina i susi ves preko prozora, svi suse na balkonu ili stave na onu zicu u stanu :D

5. Haker

Haker Veteran foruma

Ne smije nikome smetati. Meni dvije kape ravno na beton ispod jer ne smeta nikom, treća je u oluk i to je to. Da smeta snadji se kako znaš, ugl olik je najbolje rješenje i nije neki posao fino to odraditi

6. Reznor

Reznor Overclocker

Naravno da ne treba smetati, problem je sto je ovo stara stambena zgrada (neboder s 14 spratova) i pozicija stana je takva da nemas gdje razvesti, nema oluka u blizini :D
    Nista, prenio sam ja svojima, nek zovu ove sto odrzavaju klime pa nek probaju naci neko rjesenje.

7. NaLe!

NaLe! Aktivista

Ako su ti redukcije vode aktivne, kupi si bure, 40 - 80 litara, 20tak KM. :) Kod mene se napuni za ~ 4 dana 40 litara.

I da, imaš one kanistere s česmicom, 20 - 25L su svaki. Lakše je manipulisati.

Reznor likes this.
  8. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Nek podigne vanjsku jedinicu i vraća vodu gravitaciono u sudoper, recirkulacija. Održivost, Štednja, ili nek zaliva cvijece na balkonu.

9. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Zna li ko gdje u Sarajevu mogu kupiti onu plastiku sto se natakne na klimu da baca zrak prema plafonu? Sve mi se cini da je neko to spominjao ovde na temi.

Oticicu do Penija, al ako ima neko da zna gdje se moze kupti neka napise ako nije problem.

10. Haker

Haker Veteran foruma

USMJERIVAČ ZRAKA KLIME 9.000 DO 12.000 BTU 3,5 KW (39.9 KM)
    https://olx.ba/artikal/48910977

Ukucaj na pik ima i u gradu sigurno

EL NINO CFC likes this.
  11. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Meni treba u subotu, a ovo sto je na piku su online trgovine.

Javih se jednoj prodavnici na piku vezano za licno preuzimanje, kaze samo narudzbe online. Poslao ponovo upit s kojom postom suradjuju i da li ta posta dostavlja subotom, jer bih u tom slucaju odmah i narucio. Nema odgovora.

12. dams82

dams82 Overclocker

Nikad niko nije uspio od takvih kupiti lično. Oni ne žele da ih vidiš.... A subotom rijetko ko isporučuje, znatno je skuplje.... Da su danas poslali dobio bi sutra...

Ronaldo_9 likes this.
  13. Reznor

Reznor Overclocker

Pogledaj alar.ba oni su u Hadžićima, mislim da imaju fizičku trgovinu

https://olx.ba/artikal/48828928

A kad si već tu pogledaj i Bijela Tehnika Hadžići i oni svašta prodaju, bio je i OBI tu, ne znam je li još živ. Malo dalje imaš West Gate i još jedan Penny.

Što se klima tiče vidjeh u Bingo Pofalići imaju neke klime izložene, mislim da je to od Conrada izlog, a ima i Zeka, možda tu nađeš...

Imaš i dr.electronic na Otoci, u gradu, u Vogošći, a imaš i par Pennyja, Giga d.o.o, svi oni svašta prodaju, pa možda slučajno budu imali.

EDIT: Evo još Adazal mada piše nedostupno https://adazal.ba/shop/proizvod/usmjerivac-zraka-klime-9000-do-12000-btu/9350

Vidi i sa ovim ako možeš skoknuti do Zenice https://olx.ba/artikal/54475216

Last edited: Jul 19, 2024
    EL NINO CFC likes this.
  14. ECeh

ECeh Novi član

ekupi.ba i dostava za 3 dana od kupovine.

15. Mujka

Mujka Komšija

Jeste preporuka da se uzme I modeli sa montazom
    Npr aeri+ 12ka 1250Km sa montazom
    Teško da ima bolja klima za te pare
    Naručio rodici 15.07 montirali 19

16. dams82

dams82 Overclocker

Zar nije riječ o usmjerivaču, a ne o klimi?
    BTW već ima dobrih modela 12k btu sa montažom oko 1000,ili malo jače...
    Naš drug naručio expert smart 12 za 720KM plus nosači, cijevi i ugradnja oko 300KM....

17. Mujka

Mujka Komšija

Mislim da je bolji izbor neka jaca hisense 12ka ili ova gore vivax (ako neko bas hoće da se grije na klime]
    Kodmene kolega ima tu expert smart los joj termostat bukvalno se ne može koristit bez ifeela kaze ili pregrijava ili previše hladi
    Kaze kad malo zahladni oslabi dosta
    Npr ova je još bolja
    Energy se hi nano 12ka 964KM

Ja bi prije uzeo vivax ipak je to midea
    Još sad imaju akciju ako uzmeš do 31.7
    Prvi servis tj ciscenje i pregled besplatan nakon godinu dana
    I 5 god garancija
    Klimu treba cistit redovno makar jednom u 2g

18. dams82

dams82 Overclocker

Ja imam te obje, samo su 18ke. Ova energy se je bolja jer ima grijač vanjske jedinice, ali u radu ne primjetim neku razliku, obje griju extra zimi, a i hlade super sad. Ja stavim na 26-27 na hlađenje i super je.... Vivax me nervira zbog uslova garancije, svake godine hoće pregled da se produži garancija.... Bolji izbor je onda midea, ionako im oni proizvode....

19. Mujka

Mujka Komšija

Uporedi na -10 pa ćeš vidit gdje je razlika hehe
    Sto je hladnija ova smart će bit slabija
    Mislim da je ovo korektno od vivaxa za garanciju
    A nije obavezno možeš i bez održavanja 2g

Prvo redovno održavanje uključuje: pregled i provjeru rada vanjske i unutrašnje jedinice; čišćenje isparivača; čišćenje unutrašnjeg ventilatora; kontrolu i dopunu rashladnog medija – freona; dezinficiranje unutrašnjeg isparivača.
    Da biste ostvarili prava, ispunite formular na linku ovdje.

Mislim da ovo spada pod taj pregled možda se to naplati 100KM

20. dams82

dams82 Overclocker

Pa naravno, zato i napisah da je zbog toga bolja, grijat će bolje na debelim minusima, ali imam grijanje na pelet pa se ne brinem zbog toga mnogo.
    Da svi tako rade s garancijama bilo bi korektno, ali i vivax fino platiš pa opet poslije svake godine plati servis da ostaneš u garanciji, na kraju te košta ko dobar Daikin.... A teško da može bit stoja za jedan servis, sve je postalo skupo, pa i te usluge.... Jer ti mora uradit čiko s pečatom, a on je uvijek skup kao bilo koji ovlašteni servis....