Pa produžiti crijevo i ako mora da kapa nek kapa dalje, a ne komšijama na veš ili terasu... Ili u oluk najbolje. Isto reći i komšiji iznad pa zovite majstora da obojici riješi odmah... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ne smije nikome smetati. Meni dvije kape ravno na beton ispod jer ne smeta nikom, treća je u oluk i to je to. Da smeta snadji se kako znaš, ugl olik je najbolje rješenje i nije neki posao fino to odraditi Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Naravno da ne treba smetati, problem je sto je ovo stara stambena zgrada (neboder s 14 spratova) i pozicija stana je takva da nemas gdje razvesti, nema oluka u blizini Nista, prenio sam ja svojima, nek zovu ove sto odrzavaju klime pa nek probaju naci neko rjesenje.
Ako su ti redukcije vode aktivne, kupi si bure, 40 - 80 litara, 20tak KM. Kod mene se napuni za ~ 4 dana 40 litara. I da, imaš one kanistere s česmicom, 20 - 25L su svaki. Lakše je manipulisati.
Nek podigne vanjsku jedinicu i vraća vodu gravitaciono u sudoper, recirkulacija. Održivost, Štednja, ili nek zaliva cvijece na balkonu.
Zna li ko gdje u Sarajevu mogu kupiti onu plastiku sto se natakne na klimu da baca zrak prema plafonu? Sve mi se cini da je neko to spominjao ovde na temi. Oticicu do Penija, al ako ima neko da zna gdje se moze kupti neka napise ako nije problem.
USMJERIVAČ ZRAKA KLIME 9.000 DO 12.000 BTU 3,5 KW (39.9 KM) https://olx.ba/artikal/48910977 Ukucaj na pik ima i u gradu sigurno Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Meni treba u subotu, a ovo sto je na piku su online trgovine. Javih se jednoj prodavnici na piku vezano za licno preuzimanje, kaze samo narudzbe online. Poslao ponovo upit s kojom postom suradjuju i da li ta posta dostavlja subotom, jer bih u tom slucaju odmah i narucio. Nema odgovora.
Nikad niko nije uspio od takvih kupiti lično. Oni ne žele da ih vidiš.... A subotom rijetko ko isporučuje, znatno je skuplje.... Da su danas poslali dobio bi sutra... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Pogledaj alar.ba oni su u Hadžićima, mislim da imaju fizičku trgovinu https://olx.ba/artikal/48828928 A kad si već tu pogledaj i Bijela Tehnika Hadžići i oni svašta prodaju, bio je i OBI tu, ne znam je li još živ. Malo dalje imaš West Gate i još jedan Penny. Što se klima tiče vidjeh u Bingo Pofalići imaju neke klime izložene, mislim da je to od Conrada izlog, a ima i Zeka, možda tu nađeš... Imaš i dr.electronic na Otoci, u gradu, u Vogošći, a imaš i par Pennyja, Giga d.o.o, svi oni svašta prodaju, pa možda slučajno budu imali. EDIT: Evo još Adazal mada piše nedostupno https://adazal.ba/shop/proizvod/usmjerivac-zraka-klime-9000-do-12000-btu/9350 Vidi i sa ovim ako možeš skoknuti do Zenice https://olx.ba/artikal/54475216
Jeste preporuka da se uzme I modeli sa montazom Npr aeri+ 12ka 1250Km sa montazom Teško da ima bolja klima za te pare Naručio rodici 15.07 montirali 19
Zar nije riječ o usmjerivaču, a ne o klimi? BTW već ima dobrih modela 12k btu sa montažom oko 1000,ili malo jače... Naš drug naručio expert smart 12 za 720KM plus nosači, cijevi i ugradnja oko 300KM.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Mislim da je bolji izbor neka jaca hisense 12ka ili ova gore vivax (ako neko bas hoće da se grije na klime] Kodmene kolega ima tu expert smart los joj termostat bukvalno se ne može koristit bez ifeela kaze ili pregrijava ili previše hladi Kaze kad malo zahladni oslabi dosta Npr ova je još bolja Energy se hi nano 12ka 964KM Ja bi prije uzeo vivax ipak je to midea Još sad imaju akciju ako uzmeš do 31.7 Prvi servis tj ciscenje i pregled besplatan nakon godinu dana I 5 god garancija Klimu treba cistit redovno makar jednom u 2g
Ja imam te obje, samo su 18ke. Ova energy se je bolja jer ima grijač vanjske jedinice, ali u radu ne primjetim neku razliku, obje griju extra zimi, a i hlade super sad. Ja stavim na 26-27 na hlađenje i super je.... Vivax me nervira zbog uslova garancije, svake godine hoće pregled da se produži garancija.... Bolji izbor je onda midea, ionako im oni proizvode.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Uporedi na -10 pa ćeš vidit gdje je razlika hehe Sto je hladnija ova smart će bit slabija Mislim da je ovo korektno od vivaxa za garanciju A nije obavezno možeš i bez održavanja 2g Prvo redovno održavanje uključuje: pregled i provjeru rada vanjske i unutrašnje jedinice; čišćenje isparivača; čišćenje unutrašnjeg ventilatora; kontrolu i dopunu rashladnog medija – freona; dezinficiranje unutrašnjeg isparivača. Da biste ostvarili prava, ispunite formular na linku ovdje. Mislim da ovo spada pod taj pregled možda se to naplati 100KM
Pa naravno, zato i napisah da je zbog toga bolja, grijat će bolje na debelim minusima, ali imam grijanje na pelet pa se ne brinem zbog toga mnogo. Da svi tako rade s garancijama bilo bi korektno, ali i vivax fino platiš pa opet poslije svake godine plati servis da ostaneš u garanciji, na kraju te košta ko dobar Daikin.... A teško da može bit stoja za jedan servis, sve je postalo skupo, pa i te usluge.... Jer ti mora uradit čiko s pečatom, a on je uvijek skup kao bilo koji ovlašteni servis.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk