Kupovina Laptop/Notebook 1-10000KM - Svi upiti ovdje

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by apdejt, Feb 20, 2009.

1. selvin

selvin Moderator

Za te pare tesko da mogu bolje specs. Mozes mozda uganjati bolji kvalitet kućišta i drugi proizvodjac, ali losije konfiguracije.

Almir likes this.
  2. bojler

bojler Aktivista

Treba rođak da nabavi neki laptop, a ja se slabo razumijem, a znam gdje su pravi poznavaoci :)
    Znači ulaže max 1000km. Svrha laptopa je za office/fotošop i da može Minecraft. Samo nov laptop iz nekih od radnja u Bosni i Hercegovini.

3. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

IdeaPad 1 sa R7/16GB ima u vecini radnji i tacno je ispod 1K

bojler likes this.
  4. mobsterc

mobsterc Overclocker

Tesko da baterija stara 6g moze 4h, a ts crpi dodatno bateriju. I jos to sve hoces za koliko, 250-300KM :D

5. iPlay

iPlay Komšija

Mislim da ćeš teško naći da baterija može izdržati 3-4 sata za te starije modele. Moj laptop koji je star godinu i po ne može preko 4-4,5h i to browsing samo (bez aktivnog dGPUa).

6. nivla

nivla Komšija

moze na onim thinkpadima sa dvije baterije bez problema, ja sam znao naletiti sa 50-60 ciklusa da je svaka od baterija u njima

7. mobsterc

mobsterc Overclocker

Na olx je stanje katastrofa, more laptopa, neke lude cijene, a sve i da ga objavim na nekoj, ne znam stvarno kako ce neko naici na njega, bukvalno nema nijedan sa ovim cpu. Znam da mu je pandan i7 1165G7, 4700u je cak i nesto brzi a najjeftiniji sa tim intelom je 700KM.

Last edited: Dec 23, 2024
  8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ima i starijih laptopa sa dobrim baterijama...po 6+ sati.
    Ovi touchscreen laptopi i jesu sa jakim baterijama,jer se koriste kao tableti.
    Lenovo,dell imaju top baterije a ima po olxu svega,nego mi se mrsko ganjati,p apitam ima li ko ovdje.
    I cijene ovakvih su 300-350 a bude i ispod 300,vec sam malo trazio.

Sto se tvog lapasa tice,jeste taj procesor u njemu jedan od najjacih ali ne znam koliko to kod nas raja gleda i koliko je spremna platiti,jedino da neko bas to trazi za odredjenih radnji.
    A na olxu je 85% svih laptopa starudije od 10+ godina,koje ladno imaju cijenu 300+ KM

9. mobsterc

mobsterc Overclocker

Dobro ti pazi..ako on kaze na oglasu 6 sati, racunaj 4 :D

10. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa moze biti 6 a moze biti i dva sata,zavisi od upotrebe i radnji laptopa
    Ono sto gledam kao referencu je da kada napuni bateriju 100% ,tu koliko pise sati.
    Imam ja laptop kuci ali ovo gledam bas kao tablet upotreba,u lezecem polozaju.
    Imao sam jednom 13,3 touch laptop,ali crce 3 mjeseca nakon kupovine,polovan bio ,maticna prosvirala .
    Nije lose tapkati po ekranu kada lezis a on na stomaku.

11. selvin

selvin Moderator

Ako gledas kada napuni bateriju 100% i sta pise tu, onda tu vrijednost podijeli sa 2-3 kod novih, a kod starih dijeli i sa 10 ako hoces realno prosjecno vrijeme koristenja. Imas laptopa na kojima na 100% pise 3h, a drzi bateriju 5 minuta. Cisto da znas.

Haker and zippoo like this.
  12. nivla

nivla Komšija

ja prosle godine kupio lenovo t460 laptop za 100km falile mu dvije tipke na tastaturi (imao od slicnog modela i prebacio), i5 6500 8gb ram 256 ssd, dvije baterije obje po 50-60 ciklusa, ostavio na baterijama preko 5h radio
    yoga l390 sa i5 8. generacije preko 4h placena 400km, laptop bio bez traga koristenja

a na olx ima doata preprodavaca laptopa b klase sa raznim ostecenjima koji se popravljaju a dobiju se skoro za dzaba, recimo lenovo t14 kosta oko 250-300km sa mrtvim pikselom, on ga stavi za 650km a 99% raje to ne vidi

zoi likes this.
  13. mobsterc

mobsterc Overclocker

Da ne spamamo onaj moj oglas vise pa da se ovdje nastavinrasprava o baterijama :D
    A usput da pitam preporuku, ja bih sebi neki lagan qhd i 120hz kao minimumu za nekih 1500-2000.Za sada s na asusu, zenbook i vivobook s sa oledom, ima li ko sta kontra njih ili neku drugu preporuku?

Edit: zaboravih dodati i minimum dijagonale, to je 15'

Last edited: Dec 23, 2024
  14. zoi

zoi Veteran foruma

Ja tako krenem čitati šta vi pišete o laptopima, nafuram se da i ja kupim i onda skontam da ima milion modela onda se ja ne razumijem te odustanem :D Trenutno koristim neki što sam nov kupio, dobro služi i dobro baterija drži ali mi se ne sviđa ekran pa bih volio šta novije i kvalitetnije.

15. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ako ti windows nije prioritet MacBook Air M jedan je top proizvod. Ja ga imam vec cetvrta godina i nemam mu sta zamjeriti. Sve mu je top. Jedino ima trenutaka kada mi zafali windows na njemu. Al brzina rada,ugodnost u radu,baterija,ekran,tastatura,zvucnici. Top top.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

dmr and zoi like this.
  16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Imam m4, ovo mi je da mogu i dote ponekad :D

p4ja likes this.
  17. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ima onaj OLX lik iz Broda ima dobre laptope sa dobrim cijenama

18. zoi

zoi Veteran foruma

Koji?

Ma i ja bih zbog toga Windows, sve u 1 po potrebi :D

19. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

zoi likes this.
  20. Reznor

Reznor Overclocker

Ima Wine32on64, PortingKit mogu se i igre pokrenuti, a ima i onaj novi Game Porting Toolkit.