Kupovina monitora - sve upite postavljajte ovdje

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Konjislav, May 6, 2008.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

2. Qler

Qler Veteran foruma

Definitivno bolja opcija.

3. mobsterc

mobsterc Overclocker

Fino covjek rekao da mu je bitniji refresh rate :D

Reznor and selvin like this.
  4. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam definitivno izrod... imam 155Hz monitor, i mozda je do vrste igri koje igram, ali ja ne primjetim neku razliku, fakat. RTS je u glavnom, malo Mortal Kombata i nekad Forza Horizon

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Jbg, neko je i daltonista.. svako valjda zna sebe, primjeti li ili ne.
    Ako mu je bitan refresh, neka ide na 24' i to je to, ima aoc g2 nov za 260. 27 je preveliko za tu rezu, navikli smo se vec na visok ppi na telefonima i onda se vise primjeti, izgleda nekvalitetan monitor.
    Mada ta metrika kako on to predstavlja, samo 10-20 ppi, je ogromna na velikoj povrsini. Na mobitelu se ne bi primjetilo

6. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Razlike su ogromne mogu ti reći.
    Da nisam pogledao video ne bih vjerovao. Isto ferari i škoda. Toliko se sve primijeti da ću uzeti za 600 KM 4K monitor.
    Meni je ovo da prostite isti *u*ac, nisam ni očekivao da će 20 DPI da pokaze neke razlike. Isto kao što nema razlike između 120hz i 240 hz, to ljudsko oko ne vidi.

7. selvin

selvin Moderator

Ja ne znam ni sto se trudimo da ti pomazemo. Svaki put se poseres na pomoc na forumu. Najbolje da zaboravimo ovu bespotrebnu diskusiju i uzmi ono sto si htio da uzmes prvobitno, ne znam ni sto si pitao uopste.

8. mobsterc

mobsterc Overclocker

Bome je selvin imao pravo, ti si odlucio, kupi sebi sta je best buy za tebe i cao :D

9. Reznor

Reznor Overclocker

Slab ti monitor pa ne možeš ni vidjeti :D
    Uživo itekako se primjeti, ovako s videa baš i ne.

10. Qler

Qler Veteran foruma

Nek stavi taj 120Hz 1080p i 60Hz 2k pa nek kaze da nema razlike...

Ili brate reci, raja ja kupujem Xiaomi monitor, pozelite mi srecu. Svi cemo reci sretno drug, da ga se nagledas :)

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

Sretno sa Xiaomijem,najbolji monitor trenutno i best buy :D

12. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Nema ti za 600KM dobrog 4k monitora.

Sent from my iPad using Tapatalk

p4ja likes this.
  13. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Best buy definitivno monitor, a sto se tice razlike izmedju Xiaomia i nekog premium Dell, Asus ili Samsunga, skoro da je nema.

Qler, zippoo and selvin like this.
  14. selvin

selvin Moderator

Tačno. Plastika obična Dell, nije ni premium više što je bio. Za te pare očekujem da i projektuje na zid i da mi masira muda. Džaba plaćate značku. Bolji xiaomi 3008 ultra pro, i on daje sliku isto i još i šljašti.

hurmash1ca and Qler like this.
  15. Picoooka

Picoooka Komšija

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa kada povecas budzet,onda imas 20 modela koji su sve bolji od boljeg.
    Ali za 100 eura nema dobrog ni polovnog monitora u 27'' velicini a kamoli novog :D

Doduse ima ovaj Xiaomi,nije najbolji ali je best buy :D

E ovakav je kod mene,samo 24'' i FHD

17. selvin

selvin Moderator

Kaze evo ovakav je kod mene, samo drugaciji skroz :D Pa sta je isto? HP "značka"? :D

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Haha ma nije...nisam sada detaljno gledao,izgled je identican ali vjerujem ni da specs nisu velika razlika :D
    Oba su 60Hz

19. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ide Xiaomi, novo je novo, ove refurbished HP ne uzimam, jedino da je neko sa foruma prodavao nešto. Za 200 KM ne očekujem mnogo, cilj mi je i smanjiti potrosnju jer monitor radi 24/7, sada je 60W jer je lampa, sa ovim će trošiti 20W, meni ne treba veća reza od full hd, 100 hz će malo da popravi situaciju.

EL NINO CFC and Qler like this.
  20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Samo se odmaknes na 1.5 m od monitora i biti ce kao 4K :D
    Kupi ti to pa nam javi utiske.