Kupovina monitora - sve upite postavljajte ovdje

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Konjislav, May 6, 2008.

1. dmr

dmr Veteran foruma

aNaToMiC ! likes this.
  2. selvin

selvin Moderator

Po konverziji pise da je to 1570 eur, stvarno toliko izadje? Tj. Ti si onda platio 1420 Eur ako je bio jeftiniji? I kakav se deal napravi sa peropom, kolika je provizija da uveze na crno? On vrati njihov pdv sebi a za tebe prosverca ili?

3. dmr

dmr Veteran foruma

Manje 50KM od te cifre, a ne zanima me kako on uveze i sta radi s cime. Bitno mi je da mi da garanciju :D

4. selvin

selvin Moderator

Ma ok, samo se onako pitam kako mu se isplati da ti da po toj cijeni. Ali sad gledam da je tamo pdv 27% tako da je jasno, 300Eur u dzep :) A garancija je svakako na rijec :)

5. Reznor

Reznor Overclocker

Skontah na kraju da mi treba IPS monitor i nađem Iiyama ProLite, opet je UltraWide, ne idem nazad na 16:9.
    To je naravno ako uspijem prodati ovog AOC-a i doplatiti, koji nije loš monitor, ali meni jednostavno nije legao.
    Jedini tradeoff bi bio ovdje refresh rate s 144Hz na 75Hz, ali dobijem USB-A hub i zvučnike.
    Sa iiyamom kao brendom prethodno iskustvo je bilo odlično, čak je i VA panel bio solidan na 24", ali jednostavno curved screen i fiksno postolje su učinili da monitor izgleda manji nego što jest.

https://iiyama.com/gb_en/products/prolite-xub3493wqsu-b5/

Last edited: Dec 3, 2024
  6. dmr

dmr Veteran foruma

Imam pozitivna iskustva s njim, vec sam reklamiso stvari kod njeg :)

aNaToMiC ! likes this.
  7. zoi

zoi Veteran foruma

Ako rade na PDV jasno mi je što ignorišu kad im se javiš za kućište. Velik teret mala zarada.

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

@dmr
    Dobar monitor, dobra cijena, neka je sa srecom.
    Da nam nema svercera cijena bi bila jos milju.

dmr likes this.
  9. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Uff, skupo je to. Mene moj AW3225QF izaso ravno 500 EUR doplate na stari LCD. Stari prodo za 180 EUR, ako se dobro sjecam. Znaci AW3225QF izaso 680 EUR. 99.9% isti monitor kao taj Asus, samo sto je blago curved, sto mi se zapravo svidja.

@dmr reko sam ti da je QD OLED superioran tom starom mat WOLED monitoru. Glossy WOLED je dobar al skup.

10. dmr

dmr Veteran foruma

Al sam dobio i light bar koji je 300KM :D. Ma da vidis cijena po olxu, ja pito za ovaj woled asus pg32ucdp kazu 4300KM :D. Ovog mog nema ispod 3200KM i kod onih sto pise 2900. A i ia sam prodo svoj prijasnji LG i jos 800€ :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

zippoo likes this.
  11. dmr

dmr Veteran foruma

Hvala drug :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ne znam sta radis na racunaru,pa ti se isplati davati po 3000 KM za monitor :D
    Za te pare,vrhunski OLED TV od 55 inca a mozda i 65 :D

Sto su monitori toliko skuplji ?

13. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

E cuj isplati. Pravi nas mentalitet haha

Covjek ima mogucnost, zeli, to mu odgovara i to je to.

Vrhunski monitor, nek je sretno.

Nije ga ni platio 3k nego upola manje, voli da ima sto bolju sliku i da sto ljepse gleda ocima, moze mu se i sto da ne :)

TV u toj dijagonali nije za pc, udaljenost koja se sjedi, fps i sl.

dmr likes this.
  14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa znam da nije tv za monitora ali ako gledas materijal i ako je OLED panel isti i za TV i za monitor i ako gledas povrsinu monitora i povrsinu 65'' TVa,drasticna je razlika a razlika u cijeni monitora i TVa 20% :D

Gledam racionalno ali dobro,ako nekome to toliko vrijedi,bujrum,nisu moji novci :D

Samo obicno se nesto jako skupo uzima ako ima neki valjan finansijski razlog,pa da taj ulog fakticki donosi dobit :D

Ne znam,ja sebe ne mogu zamisliti da monitor platim 2500 KM...do 1000 bi i mogao a i to ono nesto da naletim wow.

15. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Pa ne mogu ni ja sada jebiga, al to ne znaci da mora nesto biti isplativo :D

Ja na radnom stolu imam za sad jedan kaktus od 50 maraka, i bice uskoro jos 2.

Niti mi je isplativo, a bruku ljudi ne bi za isti dalo 10KM niti bi mozda i dzaba uzeli :D

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Lijepi su kaktusi,oni nemaju cijenu ,jeftino je to :D:D
    P.S. koliko placas saksiju aloa vere :D

17. dmr

dmr Veteran foruma

Jos gora su racunica graficke po 3-4 hljade KM :D

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa kada su rudarile i donosile lovu,to je bila druga prica.
    Placa li sada ko kartice po 4000 KM ?
    :D

19. dmr

dmr Veteran foruma

Pa cijene su takve i prodaju se :D Sto se monitora tice, ja najvise vremeena, sto se zabave interneta i opustanja kuci tice, provodim za PCem. Znaci kupio bih tv u koji ne bih pogledo ni par puta a ovako imam monitor u koji buljim vecinu svog slobodnog vremena kad sam kuci :D Jednostavno sam odlucio da najvise ulozim u ono sto najvise koristim a ne sto je vise isplativo :D U stvari meni je ovo najvise isplativo :D Jos kad vidim cijene novih telefona ovo je sica, ustedio sam ove pare sto nisam prelazio sa iphona 13pro na 14, 15 i 16 :D

Last edited: Dec 4, 2024
    p4ja likes this.
  20. p4ja

p4ja Komšija

aferim i nek je sretno :)

dmr likes this.