Kupovina monitora - sve upite postavljajte ovdje

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Konjislav, May 6, 2008.

1. irhadkul

irhadkul Komšija

ako je ispravan kupuj,slabo da ces naci takvu ponudu ponovo.

2. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ima lik dva al bas malo korištena, bez ogrebotine, daje i garanciju 2 mjeseca..
    Idem sutra sa jaranom uzeti nevinost jednom..

3. edgsi

edgsi Aktivista

Ako je sve u redu s njim slobodno to kupi. S obzirom na karakteristike i navedeno stanje cijena je povoljna...

4. selvin

selvin Moderator

Ne znam da li uopste kod nas ima LCD+TV vecih dimenzija. Znam za one sa obicnim antenskim prikljuckom, a sad nesto digitalno ne znam da li ima :) U svakom slucaju ja bi isao na odvojeno.
    To moze bit dobro jedino ako nemas mjesta za oboje i ako ti ne smeta da ti je TV te velicine :)

5. dmr

dmr Veteran foruma

Samo meni tv nekako daje previse bljestavu sliku i nije mi nikako za toga da se koristi kao monitor (sa manjih udaljenosti). Uporedio bih sa opcijom na nekim monitorima kada se monitor prebaci u mod za gledanje videa a koja je neupotrebljiva za sve ostalo. Tako da je odvojeno najbolje rjesenje.

6. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Kupljen danas, jaran je prezadovoljan, monitor je cista 10-ka :)
    a i prodavac je siguran, meni poznat od ranije

7. Tesla

Tesla Aktivista

Hvala Selvine, privukao me je model od 82 cm ali da budem realan udaljenost od naslona na kojem sjedim je 2,1 m tako da mislim da je i ekran velicine 66cm prevelik ali da moze proci. Ipak sam se odlucio da idem na opciju posebno tv a posebno neki jeftikaner LCD, samo da moze sluziti kao office ( mozda zadrzim i postojeci ). Naime uzimam PS3 za koji dan i zbog toga sam se odlucio uzeti i TV, ne vjerujem da ce biti problema oko odabira TV-a koji moze kvalitetno da prikaze signal sa PS3. Ne zelim sada da otvaram jos jednu temu u podforumu TV savjeti i kupovina, malo cu potraziti, ali mislim da sam ipak nasao najbolje rjesenje za sebe.

8. Tesla

Tesla Aktivista

Hvala Selvine, privukao me je model od 82 cm ali da budem realan udaljenost od naslona na kojem sjedim je 2,1 m tako da mislim da je i ekran velicine 66cm prevelik ali da moze proci. Ipak sam se odlucio da idem na opciju posebno tv a posebno neki jeftikaner LCD, samo da moze sluziti kao office ( mozda zadrzim i postojeci ). Naime uzimam PS3 za koji dan i zbog toga sam se odlucio uzeti i TV, ne vjerujem da ce biti problema oko odabira TV-a koji moze kvalitetno da prikaze signal sa PS3. Ne zelim sada da otvaram jos jednu temu u podforumu TV savjeti i kupovina, malo cu potraziti, ali mislim da sam ipak nasao najbolje rjesenje za sebe.

9. Qler

Qler Veteran foruma

Jucer sam spojio novi monitor 24'' LG, sto ovdje sam pisao koji je model, ne sjecam se tacno. Stari crkao, pa sad stavio taj dok se ne popravi ovaj :) u glavnom, stari od 20.1'' izgleda smijesno sad. Iako mi se cini da je stari imao nekako, zasicenije boje... ili je navika.

U glavnom, jedva cekam jos taj proc da kupim pa da upregnem masineriju u punom sastavu :)

10. Majesco

Majesco Aktivista

Moze li mi neko predloziti optimalne postavke za LCD W2453TQ-PF, da bezbolno mogu preci sa starog CRT-a, imam probleme da me peku oci i svako malo se umivam ko lud radi toga.

11. GW

GW Moderator

Smanji kontrast, svjetlinu, povećaj fontove i koristi non-native, dakle manju rezoluciju dok se ne navikneš.

12. Majesco

Majesco Aktivista

@GW hvala na odgovoru.

Moze li se ikako izgasiti ovaj digital power saving mod, na monitoru.
    Nekad kad ulazim u BIOS ne vidim nista i naslijepo pritiscem delete, pa kad pretpostavim da je usao u BIOS, onda pali gasi monitor da bi proradilo.

Probao sam monitor na dugom PC-u, koji ima Nvidia grafu ali isto se desava.

13. Moncho

Moncho Komšija

14. Dog_Father

Dog_Father Moderator

Megatrend provjeri.

15. Esh

Esh HWB

Haha, opet ides na Dell opciju :D
    Disti ili Megatrend, sumnjam da bilo koja firma ima na stanju, provjeri cijenu, dobavljivost, firmware, you know the drill. :)

16. Moncho

Moncho Komšija

E verzija. TN matrica, sve OK. Imam jedan, EVE kaze treba mi drugi monitor, stoga trazim drugi monitor :)

17. Esh

Esh HWB

Javi cijenu kad (ako) ga nadjes kod nas.

18. Moncho

Moncho Komšija

Nisam nigdje uspio da nadjem, ali sam ugrabio jedan polovan na ebay.de. Sve me dodje 160 eura ( jarana iz njemacke). Ima par falicnih piksela ( ne rade najbolje na svijetlo/bijeloj podlozi). Buduci da ce monitor da bude za 2nd EVE account, eve je tamne boje, nece se ni primjetiti :).

19. Merce

Merce Novi član

Za nekoliko dana kupujem novi monitor pa bi mi dobro dosla preporuka :) Izdvojio sam oko 400 KM. Uglavnom za filmove, gaming... Hvala :)

20. Esh

Esh HWB

Last edited: Feb 11, 2018