Re: Legacy Hardware Iako cu ga prije baciti ili pokloniti muzeju nego prodati, vrijedi barem da se spomene njegova egzistencija Toshiba 4090XCDT, mislim da je negdje krajem 1999 proizveden. Evo ponesto o njemu s oglasa: http://www.pik.ba/artikal/4761041/toshiba-laptop/ Jos veci vintage komad hardvera je 16bitna PCMCIA kartica za koju sam bezuspjesno trazio drivere za Linux.
Re: Legacy Hardware isti ovakav imam, ali ga ne koristim sto se tice starog hardwarea, imam tastaturu neku KeyTronic, kupljena negdje 2004, i jos radi, WASD tipke izlizane od silnog igranja PESA/FIFE davno i fps igara kasnije cu uslikati
Re: Legacy Hardware Apple Power Macintosh 7200/90, jos uvijek ziv i radi bez problema Rodjen 1995 godine, 1996 se spario uz HP monitor koji takodje jos uvijek zivi. U podrumu je, pa mi je mrsko slikati :mrgreen:
Re: Legacy Hardware jutros nesto rovio po tavanu i nadjem ovu stvarcicu, ako ima neko ko bi mogao probati radi li ovo jos uvijek nek se javi i dobije je na poklon
Re: Legacy Hardware Trenutno kuciste, mis iz 2004. IT Computers.. Monitor kupljen u kompletu s tim, tj. tom nekadasnjom konfiguracijom, LG L1717S, popravljan prosle godine, zamjenjen pokvareni dio i sad fercera ko lud. Mis sta je puta nastrado dok sam aktivno igrao COD2 3-4 godine, promjenjeno 10 tastatura ali njemu nista..
Re: Legacy Hardware Ispravna amiga, sve OK. Jest da sam se namucio prepravljanjem napajanja od PCa i pravljenjem RGB scart kabla, al se isplatilo. Hvala anel007!!!!!
Re: Legacy Hardware ocekujem neku sliku i video kako to sve radi, drago mi je da si je uspio staviti u pogon
Re: Legacy Hardware Ok al dok fino sve sredim. Sad sve gole zice posto sam prvo privremeno spojio da vidim radi li
Re: Legacy Hardware Najstarija mi je pisača mašina, koju je moja nana koristila još dok je radila u viječnici ( ako se to može uzeti kao hardvare ).
Re: Legacy Hardware Ja i danas koristim pojacalo, cd player i zvucnike iz 1984. Ili 85. Pojacalo i player su Sanyo, zvucnici Philips. Cd player i dan danas radi! Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Re: Legacy Hardware Ja još uvijek miš kupljen sa kraja 2003. godine, i kućište. Jest kućište staro prema sadašnjim standardima, ali držim ga otvorenim pa to čuva pc od pregrijevanja... I nemam žalbi na miš, Logitech, radi ko prvi put kad sam ga kliknuo, samo se prlja da to nije normalno. Valja to čistiti... :?
Re: Legacy Hardware Pa veca je efikasnost hladjenja ako imas naprijed usisni vent i nazad vent koji ce izbacivati toplotu. Nize ce ti temperature biti neg kad otvoris kuciste.
Re: Legacy Hardware Nemam usisni ventil, ali sa otvorenim kućištem svakako su temperature manje, i nije samo zato otvoreno, već imam toliki cooler na njemu da ga je nemoguće zatvoriti! Samo ne znam šta ću kad ga budem prodavao, ko će ga kupiti bez zatvorenog kućišta.
Re: Legacy Hardware uzmeš novo kućište za 30-40km :smt003 ja imam na tavanu nes konzolu i controller koji moram sklopit, nažalost ne znam da li radi jer nemam nikakvih kablova a ni vremena da kemijam nešto a imam i ove 2 stvarke, potpuno ispravne desna je iz 1993. ja ju dobio oko 2000. nekad lijeva nisam siguran, ona je stariji model kako smo se naigrali na njima :roll: edit: originali su, nisu pijačarke :mrgreen: imam i 7-8 igara u kutijama