Litecoin (virtualna valuta)

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Sena, Apr 3, 2013.

1. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

to ce biti krah za LTC PC rudare, ali ima jos coina :) FTC, TRC, NVC i sl.... desit' ce se identicna tranzicija kao sa BTC-->LTC :)

2. AhmeT

AhmeT Overclocker

3. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

Pozdrav narode. Da li ima iko ko trguje na gox-u, i na koji nacin povlaci lovu na karticu? Standardni bankovni transfer ili? Zanimaju me, kakve su provizije...

4. pera_kojot

pera_kojot Novi član

povlacenje se mt. goxa radi vrlo lose, tj. nikako. novci se cekaju po mesec dana, a mozda ti jednostavno ni ne stignu.

preko bitstampa to ide mnogo brze (za 2~3 dana) preko international wire transfer-a. 15 $ oni uzmu za svaki transfer, čini mi se.

ukuca se broj deviznog računa IBAN, i ostali podaci i to je to.

--------------------------------------------------------------------

kupujem 3.5 bitcoina. plaćam 10 % nižu cenu nego na bitstampu. keš na ruke, uplaćujema u banku, itd.

5. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

kad odem na Withdraw na Bitstamp sajtu pise ovo:

Code:
    INTERNATIONAL WIRE TRANSFER
    International withdrawals will be charged with 0.09% fee, minimum fee is $15.00 on Bitstamps end and may incur additional international bank fees. Minimum amount for international withdrawal is $50.00. You have $0.00 available. You always have to insert U.S. dollar amount you wish to withdraw. This amount will be converted to the selected currency, free of charge. Third party withdrawal requests will be rejected.WHAT IS A THIRD PARTY WITHDRAWAL?Third party withdrawals are defined as those withdraws which are meant to be transferred to account or financial institution that is titled in a name that is different from registered Bitstamp account. Transfers to corporate bank accounts may require further KYC checking.

sto znaci da je minimalno 15$ sto mi je mnogo.cudi me da je gox tako nepouzdan... jesi ti siguran u to?

6. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

btw, zasto placas 10% nizu cijenu nego sto je na bitstampu. zasto ne placas 10% nizu cijenu nego sto je na gox-u? :wink:

trenutno je 1BTC=118,4$ na bitstampu, 10% jeftinije dodje 1BTC=106,56$, tj. toliko bi ti nekom platio za 1BTC
    trenutno je 1BTC=125,5$ na goxu. i kad na goxu prodas one sto kupis ovdje od nekog, ti si zaradio 125,5-106,56=18,94$ po BTC, sto je pretjerano drug ;) treba imati i obraza malo ;) na 3,5BTC-a, ti si zaradio 3,5*18,94=66,29$.....

7. pera_kojot

pera_kojot Novi član

plaćam cenu sa bitstampa zato što je novce sa mtgoxa nemoguće izvući.

uostalom, moja stvar koliko plaćam. kladim se da imaš 0.5 btc-a da prodaš, i sad tu neku filozofiju da razglabamo za 50 $ - neka hvala. :)

idi razmeni na bitstampu i svi srećni.

8. veki81

veki81 Aktivista

9. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

naravno da lupas ko maksim po diviziji ;) stavi nick "milan_tarot" posto vidim da znas moje stanje na BTC-E accountu :D :D a do jucer si nama ovdje pricao kako mi nemamo pojma kad je u pitanju trgovanje sa coinima, i da smo glupi sto placamo velike provizije (a tvoja provizija od 10% je dosta veca od onih koje smo mi placali, a i koju sad placamo - 6,3% :lol: :lol: ), a istovremeno si govorio da povlacis hiljade eura, pazi sada, sa goxa :D :) btw gdje je gox naveo vijest da imaju problema sa povlacenjem para putem bankovnog transfera? :roll:

10. pera_kojot

pera_kojot Novi član

pa realno nemas pojma.

daleko ti lepa kuća.

11. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

ne odgovori mi na pitanje ;) Gdje je gox obavjestio korisnike da imaju problem kad je u pitanju povlacenje para. To bi sigurno bilo objavljeno. Stoga, lazes da ne prodajes BTC-ove na gox-u ;) a realno je da sam te provalio u tvojoj prevari, slobodno se moze tako nazvati. nemam pojma sto tebi nisam prodao coine 10% jeftinije, kad mogu izgubiti svega 6,3% na proviziji? koji si ti kloc haha :D a o tvojoj naravi i namjerama govori i cinjenica da smo ti se ja i ado obratili kad smo htjeli prodati LTC-ove, pa si nas ignorisao kad smo rekli cijenu. Valjda treba biti covjek, pa reci, ne odgovara mi cijena momci i cao.

12. selvin

selvin Moderator

Stalno se ova tema mora cistit, jos jednom i ide na lock. Dosta je rasprave u koja je veci. Koga briga ko je koliko zaradio i zaradjuje?

13. Zeleni

Zeleni Network Ninja

335 mhs po erupteru, znaci x10 po svakom usb hubu :) Pa idi racunaj....
    Svaki je velicine steke cigara. Pa kontaj na kakvim rigovima ljudi sjede ;)

14. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

pa jednostavno je :D 335*10*11=36,85GH :roll: :roll: samo sto ovo ne moze da rudari LTC-ove, zbog SHA-256, rudari samo BTC-ove, ali i to je dovoljno. Trosi malo struje, a ima ogroman potencijal. Nisu ulaganja tako ni mala kad su ova cuda u pitanju.

15. cryptex

cryptex Novi član

Ako je netko zainteresovan, imam 100 litecoina koje prodajem za 300KM.

16. anel007

anel007 Komšija

cuo neko za ovo :mrgreen: :mrgreen:

17. XTRage

XTRage Veteran foruma

Naravno da smo culi :D

18. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

LTC vec propao, a BTC puno jaci nego kad je krenula ova tema. Barem sto se tecaja tice.

19. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

LTC jos nije propao i mišljenje ljudi je da se ovaj pad LTCa dešava jer ce se ubrzo pojaviti i na gox-u. Nije samo LTC pao,nego i NVC,NMC,TRC,PPC,FTC. Sve ih pratim zadnji mjesec dana i svi su pali,samo je BTC skocio.
    EDIT: BTC na GOX-u je za oko 15% skuplji nego na BTC-E. Na BTC-e u ovom trenu je 1BTC=~157$, dok je na GOX-u 1BTC=~180$. Znaci, kad bi isli istom logikom, s obzirom da je na BTC-E 1LTC=~1,74$, na GOX-u bi to bilo oko 15% skuplje, odnosno 1LTC=~2$. Takodjer, jedno vrijeme je LTC kostao manje od 1$, dok je BTC isao i do 250$. Treba samo cekati pravi trenutak za prodaju :) odnosno za kupovinu :D

20. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

ko ima srece u kockanju, evo i prilike da zaradi koji LTC :)

radi se o sajtu gdje ulazes LTC/BTC i igras igru tipa minskog polja, gdje je cilj isklikati po jedno polje u svakom retku, a ne kliknuti na bombu :) okusajte srecu hehe :)