Šta vi mislite isplati li se dići kredit od 10 000 KM i kupiti 10-ak konfiguracija za "rudarenje"? :mrgreen: :smt021
LTC i BTC cijene loodilo i NVC je takodjer skocio sada je pravo vrijeme za prodaju ili cemo jos malo sacekati
pa ako uzmes u obzir da je 30.10.2013. godine 1LTC~2.1$ a da je sada 1LTC~3,8$, mislim da to govori dovoljno s obzirom da je cijena varijabilna, ja se ne usudjujem cekati dugo vremena da skoci poprilicno pa da onda prodam ono sto sam kupio jeftinije. Evo samo podatak, da sam od pocetka 11. mjeseca zaradio 40tak dolara samo trgujuci LTC-om, tj. sacekam da padne cijena na neku cifru za koji u tom trenutku smatram da je pogodna za kupovinu, i onda stavim da se ta ista kolicina LTC-ova prodaje za vecu cijenu, i tako stalno znaci ima situacija gdje sam jednom takvom akcijom zaradio 0,5$ kupovinom/prodajom 15LTC-a a ima situacija gdje sam zardio 4$ kupovinom/prodajom 20LTC-a. Znaci, fazon je da moras skoro pa stalno pratiti BTC-E berzu i znati neke granice kad kupiti, a kad prodati. sa NVC odnosno NMC je malo teze trgovati, jer se cijene dosta sporije mijenjaju, i ljudi dosta rjedje prodaju/kupuju.
Tu zabravo trosis samo vrijeme i struje nesto? Bolje mislim ne prodavati to, tko zna mozda kasnije budes jako veliku lovu mogao zgrnuti.
govorim samo o parama koje sam zaradio PREPRODAJOM. LTC-ove koje sam ja izrudario imam jos uvijek znaci, neka je to npr 40LTC-ova, koje sam prodao za neke pocetne $, onda cekao da LTC pojeftini, pa kupio vise od 40 LTC-ova, onda cekao da LTC poskupi pa ponovo prodao, i tako stalno. Znaci pocetnih 40LTC-ova ja imam jos uvijek, nisu nestali ali pored toga imam o 40$ koje sam zaradio preprodajuci tih pocetnih 40LTC-ova.
Znači prateći ovu temu kao i što sam pretpostavio prije par mjeseci, bum u početku da se pokupi kajmak i onda bezvrijedna valuta. Uglavnom neko je na dobitku sigurno, a to su elektroprivrede. A ove valute će padati kako pada i potražnja a i zainteresovanost raje do samog gašenja ovih stvari.
a po cemu si to zakljucio? Ja sam bio u plusu i kad je cijena bila 2.1$ ne nesto pretjerano, ali sam mogao mjesecno povuci 80tak dolara. Ljudi ulazu u dionice na berzi i ocekuju zaradu tek kroz par godina, a ti ovdje doso pricat kako ovo sve ne valja, jer se nismo obogatili kroz mjesec dana. Evo ja sad izrudarim 1,35LTC-a dnevno. s obzirom na cijenu od ~4% to je ~7,5KM dnevno, od toga potrosim 1-1,2KM struje.
Zato što je to valuta bez fundametalnog pokrića i kontrole, znači ubila se za malverzacije, ta tvoja zarada kod nas još može proći jer je struja jeftinija 3x nego u evropi. Kažem, bit će još nekakav period aktuelno dok ne padne aktivnost, tako će pasti i sama vrijednost valute.
Bilo kako bilo, na pocetku smo zakljucili da nas ni najmanje ne zanima sta rudarimo, i da li nekome donosimo profit, bitno je da sebi donosimo profit, i to je cilj, tako da ne moras ponavljati ono sto smo vec davno rekli. Takodjer,mozda je u EU struja skuplja (sto ni najmanje nije moj problem niti briga, niti utice na ovo sto ja rdim), ali je u drugim drzavama kudikamo jeftinija. Pricao sam s jednim kinezom, on za cini mi se odredjen iznos $ ima neograniceno struje. Znaci plati fixnu cijenu, trosi koliko hoces. Ja sam zaradio i zadovoljan sam a sta ces ti misliti o ovome svemu, o meni, o seni ili nekom trecem ovdje, who cares :smt003 :lol: uostalom, o padanju valute i propadanju LTC-a, BTC-a..... takvi kao ti govore vec odavno i da propadne, mene vjerovatno nece nista kostati, a tebe jos manje, tako da ne vidim neki poseban razlog zasto svoju dragocjenu energiju trosis na ovom dijelu foruma usmjeri je u nesto korisnije :roll:
da da i ici ce vjerovatno jos gore a BTC je dogurao do 291$ (na GOX-u do 330$) :shock: :shock: znaci samo sto nije dogurao do cifre od 500KM :smt007 :smt007 stevie rudaris li ti?
Bilo kako bilo, na pocetku smo zakljucili da nas ni najmanje ne zanima sta rudarimo, i da li nekome donosimo profit, bitno je da sebi donosimo profit, i to je cilj, tako da ne moras ponavljati ono sto smo vec davno rekli. Takodjer,mozda je u EU struja skuplja (sto ni najmanje nije moj problem niti briga, niti utice na ovo sto ja rdim), ali je u drugim drzavama kudikamo jeftinija. Pricao sam s jednim kinezom, on za cini mi se odredjen iznos $ ima neograniceno struje. Znaci plati fixnu cijenu, trosi koliko hoces. Ja sam zaradio i zadovoljan sam a sta ces ti misliti o ovome svemu, o meni, o seni ili nekom trecem ovdje, who cares :smt003 :lol: uostalom, o padanju valute i propadanju LTC-a, BTC-a..... takvi kao ti govore vec odavno i da propadne, mene vjerovatno nece nista kostati, a tebe jos manje, tako da ne vidim neki poseban razlog zasto svoju dragocjenu energiju trosis na ovom dijelu foruma usmjeri je u nesto korisnije :roll:[/quote] GIFSoup
Ono wtf, znaš li ti čitati, gdje sam ja spomenuo tebe senu ili bilo koga, samo sam rekao ono što sam pretpostavio pri samoj pojavi virtuelnih valuta i variranju njenih vrijednosti, ispostavilo se da je to istina. To što ti zarađuješ novac na ovakav način je za svaku pohvalu i nisam nigdje ništa loše spomenuo povodom toga.