(Ne)naplata zavrsenog posla

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Vedo, Jan 20, 2011.

1. Esh

Esh HWB

Ili drugim rijecima, ono sto sam ja pisao vise puta na forumu, no eto drago mi je da je jos neko "u praksi" potvrdio :) Usput, uskoro ce slicna kontrola poceti i za kladionice gdje se vrsi uplata na racun nakon dobitka.

2. Alibegovic

Alibegovic Veteran foruma

Vedo očigledno se radi o velkim ciframa kada traže porijeklo love.

3. Vedo

Vedo Moderator

bilo je nekad prije godinu dana i veca cifra i nisu trazili nish, al kao sto rekoh, donijeli su taj novi zakon i sad traze, jbga :/

4. hamo pipa

hamo pipa Komšija

Zato postoji i Western union, jest da dere ali je dosta jednostavnije. Ili druga opcija Vedo da se provozas do Svicarske i otvoris sebi racun u jednoj od njihovih banaka sa uslugom internet bankarstva i onom zlatnom Visa ili Master karticom :)

5. Ace_

Ace_ Aktivista

Western Union rula, jos samo da hoce kod nas da Adsense isplacuje preko njega (kod Hrvata je poceo).

A nije lako biti freelancer, ovo ti je za pamet Vedo :(

6. Vedo

Vedo Moderator

WU nije bas ok jer je dnevni limit para koje mozes primiti 1000 KM + na 1.000 KM uzimaju ti 80 KM provizije, znaci ti na ruke dobijes 920.

7. dmr

dmr Veteran foruma

A bolje za tebe sto banka trazi ugovor, jer je i tebi to kao neko dodatno osiguranje. A i ovaj tip ti ne bi platio da mu ne trebas za slijedeci posao. Od sad pamet u glavu pa prvo lova ili bar 3/4 pa onda radovi :)

8. Zlatan

Zlatan Komšija

nisam siguran da je to najbolji recept, moozda jeste za rad sa ovim tipom...jer mnogi nikad ni ne dobiju takve poslove zato sto traze uplatu unaprijed...bolje da te neko zajebe tu i tamo, a da imas posla nego da te niko nikad ne zajebe a da ne dobijas poslove :smt003

9. dmr

dmr Veteran foruma

Pa da, slazem se. Ovakvi tipovi ce sigurno prije izabrati one koji ce raditi bez para :)

10. Vedo

Vedo Moderator

ovdje se i ja slazem, radije radit i znat da ti je neko duzan neg ceskat yayca po cijeli dan a nigdje para :p

11. dmr

dmr Veteran foruma

Velis ne moze i jare i pare :D