Odabir i kupovina TV-a

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Neo Bahamut Zero, Jul 18, 2007.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Na Tizenu koristim 2 aplikacije...youtube i EON i to radi odlicno. Ostalo nisam ni probao niti mi treba...imam komp spojen sa tvom,pa mozes sta hoces.
    Adroid jeste bolji,zbog veceg izbora ali opet ce se sve sveti na max 5 aplikacija...eventualno neku IPTV listu,VPN,youtube,EON i mozda jos jednu i to je to.

A na kraju krajeva...moze se kupiti android player i imati sve to sa puno brzim interfejsom,kome to treba.

2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Samo ne postavljaj magicno pitanje kao na drugom forumu :D:D

3. AggressoR

AggressoR Komšija

Posto moj samsung 48h6400 od danas nema slike a zvuka ima (sutra majstoru pa da vidi sta je), ako bude veci kvar od 300KM mislim da ga necu ni popravljati posto je vec imao par fleka na panelu (postavljao sam ovdje slike, ostavim s strane pa nekad mozda popravim poslje), sta je najbolje uzeti negdje oko 1000KM (+200 max) i da je velicina do 55-56 (malo prostora imam oko ove 48, ako se isplati za te pare uzeti veci model moze, ali valja mi selit PC). Realno najmanje gledam tv, ko stalno sam za PC.

Poklon od samsunga za novu. hhh

4. Picoooka

Picoooka Komšija

5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Taj TCL je dobar i za igre sa 144Hz panelom.

Picoooka likes this.
  6. mobsterc

mobsterc Overclocker

Na klixu? E jesam se i nasekiro, ionako samo trolam, a imam i drugi acc
    Pa neces vala ni 300 davati na popravak, previse je to staro..

dams82 likes this.
  7. AggressoR

AggressoR Komšija

Rekao sam majstoru do 200 ako bude, preko odustajem.
    (sumnja na diode da su otisle)
    A ne kupuje mi se jos uvijek novi, malo dijete samo cekam kad ce i ovaj razbiti.

Last edited: Jan 2, 2025
  8. Qler

Qler Veteran foruma

Kad se javi majstor kaže nećeš vjerovati, 200KM okruglo :)

NaLe!, Pelikan, Haker and 1 other person like this.
  9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja sam mjenjao rasvjetu na svom prije dvije godine. Bio set dioda 170km sa shippingom iz Francuske i majstor mi naplatio 70-80km za ruke.

48H6400

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

10. AggressoR

AggressoR Komšija

Ma neka bude. Ogranicio sam se, da ne bude popravljen i onda cijena 300. Ovako ako je skuplje, platim ruke i to je to.

Isti je model.

11. AggressoR

AggressoR Komšija

Ipak je 160 bilo.
    Kratak spoj na panelu (ekranu) i nije htjeo upaliti osvjetljenje (sitni kvar) ali posto je vec tv bio otvoren stavljeno je novo osvjetljenje (vecina reflektora se vec bila odljepila).
    Sad ne znam je li novo osvjetljenje jace ali slika je dosta bolja na tv nego sto je bila s istim postavkama, cak sam morao smanjivati pozadinsko jer bude previse svijetla slika.

Pustim sinoc sebi novi Alien, i tek sad vidi koliko sam detalja (na slici) propustio, pogotov gdje su tamne scene.
    (valja s vremenom kako je slabilo osvjetljenje tako se i covjek navikne i ne primjeti razliku)

Ali sve ipak planiram uzeti jos jedan tv u narednom periodu, pratit malo ako se naleti na kakvo fino snizenje.

zippoo, Reznor and Qler like this.