Odlazak iz BiH {bez politickih analiza}

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Bio_Sam_Zmijanac, Feb 8, 2015.

?

Da li ste otišli iz BiH i kada?

1. Ne još!

69.1%
  2. 2011

0 vote(s)
    0.0%
  3. 2012

2.9%
  4. 2013

0 vote(s)
    0.0%
  5. 2014

0 vote(s)
    0.0%
  6. 2015

4.4%
  7. 2016

5.9%
  8. 2017

1.5%
  9. 2018

4.4%
  10. 2019+

11.8%
Multiple votes are allowed.
  1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Uvijek se navodi sve ukupno, to je onda bilo oko 6 bruto 14 puta godisnje.
    Jedino ako je bas bas eksplicitno receno da je cifra bez 13. i 14. ali to nisam nikad ni vidio ni cuo a pola zivota sam tu.

2. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Generalno opaska za par zadnjih stranica što se tiče odlaska.

Well well well, how the turntables. :D

zoi likes this.
  3. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Ispade nudili ti 100k brutto pa šta si ti pilot Lufthanse

Evo gledam podatke prosjek za Beč 51k brutto to je skoro onda duplo a ti velis prosjecna plata.

4. zoi

zoi Veteran foruma

Piloti zarade puno više.

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

Pa recimo i da je 85k bilo, to je za Bec vrlo dobra plata, za ostatak austrije (osim salzburga i nekih mjesta blize svicarskoj) odlicna.
    To je 54 neto + 9000 doplataka i poreznih olaksica za dvoje djece dodje na 63000 eura neto u godini, 10 hiljada maraka mjesecno :D

I opet ako zena ne radi i treba ti 100 kvadrata zivotnog prostora nisu neke pare.

6. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ovdje uzima kredit da uradi veliki servis za Mecku a malo 85k euri :D to je fenomenalna plata, da ne kazem fantasticna.

7. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

A niko ne rece na prvom mjestu koja je valuta u pitanju, BAM ili euro, ili da se neko zapita da li je lik inzinjer, u IT ili konobar :D

8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ne znam kolika su djeca, vjerovatno tinejdzeri, u tom uzrastu je voditi ih kuda muka i sa 200k, nije sve u cifri.

9. Haker

Haker Veteran foruma

Jasta. Dokle je došlo fa je 85k bilo čega malo.
    Mada i ja pozdravljam ostajanje i ja sam mogao otići za veću lovu ali draže mi nesto ovdje

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

10. Haker

Haker Veteran foruma

Muka je starima, djeci je to mjesec provikavanja i cao staro mjesto

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

EL NINO CFC likes this.
  11. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ja sam bio prije bio aplicirao u neke njemacke firme, pod njima mislim i na austrijske, i trazili su mi znanje engleskog. I vecinom zbog toga se nisam ispalio gore.

A i ne mogu stvarni njemackog jezika. Od osnovne pa do kraja srednje mi je bio glavni strani jezik, pa sam opet engleski prije savladao nego njega.

12. XTRage

XTRage Veteran foruma

Svakom je najlakse gdje je navikao, ja npr. ne znam da bih se vratio ni za platu tipa 10k maraka dole, jednostavno neke stvari novac ne moze kupiti.

13. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

On kaze da to nije neka para kad se sve poplaca, nevezano za djecu. Ne bih ni ja isao da imam stariju djecu, dosta sto su djeca, jos treba i promjena svega.

14. Qler

Qler Veteran foruma

Pa kako sam izracunao imao bih malo ispod 4k eur mjesecno netto ovih regularnih 12 plata, plus te dvije malo jace... od toga milja i po sigurno za kiriju, to sam gledao, plus krediti koje moram finansirati u BiH, plus selidba djece, zena bez posla ostaje, treba gore zivjeti... mislim da ne bi bas tako dobro prosao kako vi mislite...

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

Pa i rekao sam gore
    Da su djeca mala i zena moze zaraditi jos pola toga onda bi imalo smisla.