Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. mobsterc

mobsterc Overclocker

U sarajevu bome rade do 4... Redovno mi dostave oko 1-2-3, bilo je par puta i oko pola 4, sto obicna sto brze poste.

2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Morate razlikovati obicnog postara sto nosi penzije,koverte,racune od postara na brzoj posti. To su dva potpuno razlicita posla,kao i obaveze.
    Obicni postar moze sve do 12 zavrsiti,osim kada su penzije i kakvi racuni i onda malo u kafanu odmori i pojavi se sat vremena pred kraj,da razduzi sve to.

Postari brze poste rade pet puta tezi posao i sa vise obaveza i posla,jer paketa ima puno vise nego koverti.
    Druga stvar sto neki od vas ovdje ne razumiju,imaju rokovi i vrijeme kada sta moraju obaviti i vratiti...pa obaveze im idu ovako.
    Prvo ujutro cim krenu raditi,idu pokupiti pakete koje imaju narucene preko olxa i firmi i onda uz to ako su na istoj lokaciji,donose i pakete koje treza isporuciti.
    Onda ove pakete koje su pokupili,moraju do 12h vratiti u postu,da se spreme za odlazak u regionalni centar,a to u mojoj posti bude u 13:30h. Dakle i ja ako odem licno u postu i posaljem paket do 13h,otici ce isti dan i vjerovatno sutradan biti kod kupca a ako zakasnim,onda tek sutra moj paket odlazi u regionalni centar.
    Dalje,ovo sto neki kazu da im nekada dostave i u 15-16h...to je ako im je ostalo nesto paketa i vremena,odu naprave jos jedan krug ili nogama dostave,jer ih ima vise na paketima.

Jako stresan posao i jako puno posla danas ima ,jer svi nesto online narucuju i kupuju. Dodajmo sada na to jos i Temu...ne bi bio u kozi nijednom postaru.
    Nije ni ovim na salterima lako,puni su salteri. A sve funkcionise dok su sposobni ljudi na salterima a kada dodju novajlije koji ne znaju,tu onda nastaju problemi.
    Evo meni na salteru jedan novajlija vec dva puta sranje napravio u 2-3 dana i jos me cimao da dolazim dva puta zbog paketa...meni dosla obavijest da je paket u posti i ja odem licno,ovaj kao trazio i ne zna naci,sav se unerovozio,pogubio,pun salter. Ja kazem ok,doci cu poslije podne,kada se razidje guzva. Ja dosao oko 15h,nigdje zive duse u posti,dajem mu podatke,on opet trazi,ne moze naci,pogubio se sav,hoda kao muha bez glave. Kad ja reko ovom drugom,de reko i ti provjeri,on provjeri i vidi tu je paket...ode tamo u sobicu i kroz 5 sekundi nosi paket. Paket bio na prozoru,na polici ispod,njemu iza ledja a ovaj junak trazi tamo nesto po sobama,izlazi napolje :D

Poslije,ja poslao paket,donio na salter,ostavio mu...on ga haman zaboravio protokolisati i nije ni otisao taj dan kupcu ,nego sutradan i evo ne znam ima li to veze ili je neki seljober narucio bezveze,taj paket ce mi se vratiti,jer ga ovaj nije preuzeo a i ne javlja se vise na olx,niti na broj.
    5-6 dana je vec offline na olxu.

3. mobsterc

mobsterc Overclocker

U Sa ako doneses do 17h ili 18h (radno vrijeme obicne poste), salje se taj dan, sutra bude kod kupca. To sam x puta radio kada prodajem preko olx, tipa neko naruci u 15h a meni bude usput do poste.

4. dams82

dams82 Overclocker

Joj taj novi je kritičan, ja sam neki dan išao preuzet nešto, ne bi mu pravo što sam došao u pola 4,ali mi je našao, iza mene čovjek nije donio žuti papirić, još čovjek kulturno upita jel problem, može li bez toga, kao može, ali nabi mu na nos što nije donio papirić. Kaže mi njegov kolega da je na 6 mjesecu primljen probno, a već se žale na njega ljudi....

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

5. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Nek nadju vozace i neka ih fino plate. Taj nas usrani mentalitet daj guraj sa time sto imas koliko god mozes, ali nemoj ulagati u biznis.

Pa jos kad bi ovakav deal bio i sa Ali Expressom, to bi ludilo onda bilo.

BH Posta mora svoj sistem unaprijediti. Meni je muka od zutih papirica. Cesto moram razmisljati kad kupujem kad mogu ocekivati paket i da li cu biti u Sarajevu tada.

Poznaju i mene ovi sto rade u posti, pa mi dopuste da drugi za mene preuzme paket. Dva puta mi se desilo umalo da mi vrate pakete. Jednom sam uspio doci zadnji dan prije nego sto su vratili paket nazad, a drugi put se desilo da nisu mogli procitati adresu ali je srecom ostao broj telefona, pa su me zvali i tako sam znao da je paket stigao, a ja tek otisao iz Sarajeva. Opet je drugi morao za mene preuzimati.

Jednom prilikom sam dobio sms obavijestenje da mi je stigao paket, i ja sam mislio da su to konacno uveli kad šipak. To je jednom bilo i nikad više.

Last edited: Nov 12, 2024
  6. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Gora mi je situacija što tvrde da ne mogu staviti napomenu na isporuku da paket preuzmem u recimo centralnoj posti (jer mi je usput) gdje odmah dođe sa carine nego moram čekati još jedan dan da stigne u poštu u općini prebivališta da bih ga preuzeo ili da bi mi ga dostavili.
    Ne razumijem kako im nije u cilju uštediti goriva na transport između poštanskih poslovnica.

7. Haker

Haker Veteran foruma

Vidi 14:20 dostavljaju :D[​IMG]

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Moze tako u gradovima koji su regionalni centri. Sarajevo je regionalni centar i primanje robe ide do 18h a poslije ide otprema prema sredinama gdje ide narudzba.
    U manjim mjestima ide ovako kako sam naveo u prethodnom postu.
    Moze se sve ovo pratiti i preko tracking brojeva,kada gdje ocitaju paket.

9. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja sam se i pismeno zalio na njega.
    Totalno je nesposoban...kada vidim Selima za salterom,svane mi dan a kada vidim ovog,smrkne mi se. Seljance neko Dizdar.
    Nadam se da mu nece produziti ugovor ili barem da nece raditi sa salteru,jer nije za toga.

10. dams82

dams82 Overclocker

Selim je cool,zna se ponašat,voli se lijepo pozdravit,a ovaj meščini iz Sokola da je,užas...

11. ECeh

ECeh Novi član

Kakav je prosjek dostave vremenski sa Temua? 15 dana?

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Mozebit, meni evo vec dva dana pise out for delivery :D

13. zoi

zoi Veteran foruma

Ma to sa kafe krenuo nazad u poštu da razduži, nema šanse da radi i dostavlja. /s

Haker likes this.
  14. dams82

dams82 Overclocker

15-20 kod mene.

15. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

31. Octobra legla prva narudzba, zadnji update 12.11. pise Picked up bz customs clearance company. A kako pise dostava se ocekuje izmedju 15. Novembra i 3. Decembra. Pa bum vidil.

Vidim ne prestaje cijena ici ka gore nekim artiklima sto ih imam u opticaju.

16. selvin

selvin Moderator

Zavrsio TK do 11 pa ode u ZDK poslijepodne ;) Tako je sudeći po komentarima ovdje.

17. dams82

dams82 Overclocker

Dosta je stvari poskupilo. Moguće da je na to uticalo masovno naručivanje, jer kad vide da ide roba dižu cijenu. Ja gledam artikli koje sam naručivao ranije nema ni po približnim cijenama...

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ja narucio prije 15ak dana i primjetio sam da su cijene otisle gore. Moj paket je u posti,e sada kada ce doci na red da ga dostave,to cemo vidjeti...
    Necu bezveze narucivati sigurno...jedino ako mi opet cega zatreba...

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Stigao temu paketic i odmah jedan artikal sa manjkom dijelova :D
    Drzac za mobitel u autu...narucio dva ista,jedan kompletan a kod drugog nedostaje onaj dio u koji ulegne mobitel :D
    Ostali artikli su ok,osim onog smeca za sjecenje gume za brisace...nemojte to slucajno kupiti,jer je noz tup i sansa da ces shebati cijelu gumicu je velika.
    I ono sto je zanimljivo,da su mi dva artikla iz korpe sada "discontinued"...ima slicnih ali identican nema,pa sada ne znam je li to sta felericno pa povuceno ili su uletili drugi proizvodjaci.
    Takodjer cijene su otisle opasno u odnosu na robu koju sam ja narucio prije 20ak dana.

20. dams82

dams82 Overclocker

Jesi odmah prijavio i vratio novac?
    Nema od popravke metlice ništa, samo novo i kvalitetno da bi bio zadovoljan. Trebao si pitat da ne bacaš pare džaba