Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. Haker

Haker Veteran foruma

Temu je mlak, možda ok za odjeću i to, ali za ove stvari sto mene interesuju uvijek nadjem na Aliju, temu nema. Šteta što ali dosta toga ne šalje, nadam se da ce sad vratiti na normalu kada su dobili konkurenciju

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

2. zippoo

zippoo Veteran foruma

Uzeti cemo sada i metlicu kada bude auto kod vas...zadnju sam shebao a prednja jedna je svakako shebana ali nju nisam dirao sa ovim sranjem :D
    Ma ono sranje je bilo 2,5 KM ,nije neka para ali noz je totalno tup,moras gurati svom snagom i na kraju sam poderao gumu od brisaca,razgulio je kako sam gurao svom snagom :D
    Smece obicno.

A prijavio sam i ponudili refund,pa sam uzeo...samo je glupo,jer sam narucio 2 artikla i jedan je nekompletan a refund su mi za oba. Nema opcije da se izabere samo jedan komad,nego koliko si narucio,za sve ide refund.

dams82 likes this.
  3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Metlice samo Bosch (jer moze jos) :). A Temu mi lici bas na kinesku radnju sto imamo u gradu. Za neke sitnice i dzidze ok. Sto se tice odjece, to cu tek da vidim kad dodje jesam li ubo velicinu. Najbolja stvar je sto je dostava besplatna i dosta brza.

4. dams82

dams82 Overclocker

Boli te k, ako vraćaju pare za oba njihov problem, ti si bio korektan pa prijavio za jedan. Ja se evo spreman za četvrtu narudžbu. Ove tri su super prošle, u zadnjoj uzeo i neke odjeće i jako sam zadovoljan, mnogo bolje od očekivanog. Vidjet ćemo samo koliko će trajat, ali za ove pare je extra.

5. dams82

dams82 Overclocker

Slabo, ulazio neki dan, najgluplje stvari koje sam prošle godine uzimao preko aliexpress od par dolara nema bez poštarine od 80-100KM

6. Haker

Haker Veteran foruma

Meni su bike computer poslali ali se izgubio, dok na temu i nema nikakav tj imaju ovi jeftini.

Nedavno kolega naručio beku glupost od dva dolara nije gledao poštarinu opali li ga 180km

7. dams82

dams82 Overclocker

Kolega ti je legenda

8. Reznor

Reznor Overclocker

9. Haker

Haker Veteran foruma

Sta mislite hoće li sad braća masovno ulagati žalbe.
    Ne bi me čudilo ni da nas Temu od kanta

10. zoi

zoi Veteran foruma

Što bi nas otkantao? Misliš da takve stvari ne rade po eu i usa?

11. dams82

dams82 Overclocker

Manje više tačno. Ne može sve biti kao na slikama, ne može sve biti kako očekujemo, zato vraćaju novac što je ok. Meni je došla lampa koja je bila tek nagnječena malo u transportu, vratili mi novac i da ostavim lampu koja radi, to je opet meni plus. Naručio sam jednu jaknu tanku nepromočivu i jednu debelu duksericu od flisa, obje su bile manje od 50KM,kontam mogu raditi u njima, kad su došle mnogo su bolje od očekivanog i naravno ne nosim ih na poslu, bar ne još jer su super za svaki dan.... Gledam sunčane naočare od 2,5KM,mislim šta neko od toga može očekivati, šrafciger od marku i slično.... Sigurno je da ćemo svi kupiti nešto i zahebat se, ali to je kolaterala...

12. dams82

dams82 Overclocker

Oni su fini
    Mislim da je to sve uračunato u cijenu.... Postotak svega....

Haker likes this.
  13. Haker

Haker Veteran foruma

Meni ne bi palo na pamet da se žalim na naočale i novčanik od 2,5km
    Kako god ima dole review pa malo pogledaš i td. Ne znam jesu li ljudi stvarno tako naivni da misle da će neki proizvod od par km biti neki wow.

aNaToMiC ! and dams82 like this.
  14. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma realni su ljudi i ne zale se zbog sitnica.
    Ali ako napises KAPUT,ne mozes poslati neki tanki mantil,kao cerada i to naplatiti 40 KM :D

Muljaju kinezi na veliko,nije to njima nista cudno ali kako je velika potrosnja i narudzbe ,boli ih kita...neka 50% ne trazi refund,oni su u debelom plusu.
    Ja sam jos narucio punjac za mobitel u autu,preko upaljaca,narucio neku naglavnu lampu LED...ona je dobra bas,moze posluziti u puno situacija.
    Narucio onih reflektirajucih traka,to mi trebalo za elektricni skuter, da sam vidljiv po noci iz svih uglova :D
    Takodjer pakne za kocnice skutera,mada ne znam jesu li odgovarajuce ali jeftine bile,pa ako i ne budu,nije neki trosak.

15. zippoo

zippoo Veteran foruma

Lihvari iz OLXa opet poskupili izdvajanje artikala.
    Sada sa 28 na 30 kredita,za najjeftinije izdvajanje od 2 dana .
    Drugi put ove godine kako dizu ako se ne varam. Pa sve im ebem...unistili platformu,tamo je sve manje i kupaca i oglasa i sada je jedini nacin da poskupljujes usluge,dok se ne ugasis.

16. Qler

Qler Veteran foruma

A nema dobre alternative...

17. iPlay

iPlay Komšija

Na žalost nema.
    Ja sam tek skoro primjetio da naplaćuju potražnju nekog artikla. Ali zato artikala (komponenti npr.) sa neodgovarajućim cijnama koje Shopovi non stop obnavljaju koliko hoćeš i kod prijave tih artikala nema opcija pogrešna cijena i sl.

18. Haker

Haker Veteran foruma

Sve smo za olix apsolvirali, nema potrebe vise opet isto ponavljati..

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Poslao im ja upit zasto su poskupili oglasavanje i evo Nizar se pokusava vaditi ali u lazi su kratke noge. Malo je slagao ovo vezano za "dinamicko odredjivanje cijene",kada je za obicne korisnike oglasavanje uvijek bilo fixno.

20. zoi

zoi Veteran foruma

Pa nije slagao, dinamična je cijena oglašava ja, nije isto izdvajanje za auto, mobitel i trenerku.