Online kupovina - diskusije

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by Alibegovic, Sep 23, 2009.

1. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Mislim da ne moze. Jaran je tako uzeo eksterni disk, koji je svakako morao ici na carinu, medjutim vrijednost dolara je skocila da je morao platiti jos vecu carinu na kraju + ili carina ili spediter naplacuje stajanje paketa na carini. Njemu su za to za jedan dan stajanja naplatili 90KM.

zoi likes this.
  2. zoi

zoi Veteran foruma

Upratio sam i to da naplaćuju. Ne isplati se to kad ide na carinu nikako. Ako ocarine šta ću mu ja sad, ko je mogao očekivati da ovoliko skoči dolar. Bila narudžba 285 KM sad preko 300... Sljedeća narudžba neće preko 250 KM :D

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ako te i budi zezali pokazes im izvod iz banke o uplati 285KM.

4. zoi

zoi Veteran foruma

Pa evo kolege rekoše da ne moraju to priznati i da u suštini to i ne gledaju.

5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Onda se nesto promijenilo u medjuvremenu, meni su prije par godina trazili potvrdu o uplati jer su sumnjali u vrijednost paketa. Al kako god, mislim da ce to proci bez problema.

6. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ma da se sa njima i pregovarati, malo izmolis i puste. Ne vjerujem da ce, ali ako budu carinili bori se :D
    Samo sam rekao da mogu sta hoce, ali cesto znaju biti normalni

zoi likes this.
  7. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ne isplati, jos sto je gore ja sam i ohrabrivao jarana da kupi jer sam racunao da ce biti nekih 20-27% carine, a na kraju otislo dosta preko toga.

Ako uspijem naci one dokumente sa carine sto sam dobio, okacim ovdje.

zoi likes this.
  8. zoi

zoi Veteran foruma

Dok nisu uveli ove ležarine i imalo je smisla za neke stvari, sad je već teško deranje, osim ako naručuješ nešto od nekoliko hiljada KM.

9. adsubzero

adsubzero Komšija

Bas tako, ako ces naruciti nesto od 301 KM onda ispadas budala.

10. zoi

zoi Veteran foruma