Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. nivla

nivla Komšija

ja mobitel kupujem da ga koristim 5+ godina, cijena tu ne igra veliku ulogu, ali naravno ne bih izvalio 2500 za nov xiaomi

2. Haker

Haker Veteran foruma

Slikanje karbon baterije je sljedeći značajan korak, svakako sljedeći telefon treba gledati da je ima.

Idealno bi bilo da pixel predje na snap dragon plus ta baterija

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

EL NINO CFC likes this.
  3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Xiaomi priprema neki model u ovoj godini sa 6000+ mAh baterijom,u istom kucistu. Te neke nove vrste baterija koje su gusce i imaju veci kapacitet.

Vezano za raspravu,ja sinoc namjerno u postu napusao da ima 10 dobrih razlicitih proizvodjaca iz Kine a ovi standardni lelmudi ovdje se uhvatili samo Xiaomija
    Plus zoi nesto spinuje moje postove ali evo,objasnio mu adaubzero poentu.
    Ljudi,probajte svasta,koristite i ovo i ono,zanimljivo je...nego gurnuti glavu u pijesak 10 godina i mantrati da je najbolje to sto JA koristim.
    Telefoni su sada svi dobri,i software i hardware...ove price o bugovima u xioami hyper OS ili u zadnjim verzijama MIUI su bas price za malu djecu i obdaniste. Pisao sma o tome,necu se ponavljati. Samo cu reci da hyper os nema nijednog buga kojeg sam ja primjetio ili da nesto nije radilo. Koristim ga od izlaska. Sve ostalo sto pisete bez ikakvog uporista je obicno kenjanje. I ovo oko cijene je diskutabilno...ne vrijednuju svi na isti nacin nesto.
    Evo ja recimo nikada ne bi otisao u radnju i za top model u radnji izvalio 2800 KM,koliko kostaju i s24 ultra i xiaomi 14 ultra i iphone 15/16 pro max ili neki drugi kineski top model. A neko drugi to uradi bez problema.
    Zasto ne bi?
    Pa zato sto isto to mogu kupiti koristeno mjesec dana za 1000 KM manje,sa istom tom garancijom,koju si ti platio 2800 a ja cu 1800
    Ali vi automatski kada nesto kupite i platite,smatrate da je to najbolje. Svi napadaju Taleta a svi su ustvari Tale

ECeh likes this.
  4. nivla

nivla Komšija

sad najvise imam raje sto koriste xiaomi jer je najjeftiniji za ono sto im treba pa znam da se najvise i zale na isti
    meni realno ne odgovara i ne bih ga kupio kao primarni telefon, kao sekundarni bih, pa nosio sam cubot note s koji je bio fantastican i nisam imao probleme da kad pricam s nekim dodajem uhom raju u grupni poziv, to na xiaomi imaju jer jeftini njihovi telefoni nemaju proximity senzor
    da se razumijemo koristio sam nokia lumia 630 koja nije isto tako imala proximity senzor pa mi se takve gluposti nisu desavale
    sto se tice skupljih xiaomy verzija, raja koja ih je kupovala je uglavnom nakon pocetnog zanosa da je top za pare ipak brzo rijesila da predje na nesto drugo, jer su skopcali da iako ima dobre specifikacije ne radi uvijek onako kako ocekujea
    pisao sam da je samsung a14 gori od huawei p10 lite kako po brzini rada tako i po svemu ostalom, subjektivno i cubot note s je bolji
    da ne bude da samo xiaomi kudim,s23 ultra problem imao sa otvaranjem imenika, mislim da je rijesen nakon nekoliko nadogradnji firmvera, cekas po 20-30 sekundi da otvori imenik, nakon sto je to nadogradnjom popeglano nisam cuo da se osoba koja ga koristi zali da ga nesto zeza

5. zoi

zoi Veteran foruma

De nabroji nam tih 10 različitih dobrih proizvođača iz Kine a da su dostupni na našem tržištu? Dakle da neko može otići u radnju i kupiti a ne naručivati sa kineskih stranica.

6. Qler

Qler Veteran foruma

QC na Samsungu je takav, da sam na S24 Ultra prvi put u zivotu zamijenio display na telefonu. Ikad.... I to nije pukao ili neko fizicko ostecenje, nego se odlijepio ispod stakla nekako, ne kontam ni ja sta i kako... sreca u garanciji.

Ali jebi ga, radi odlicno, ima odlicnu podrsku, odlican ovlasteni servis, funkcije koje mi sluze, imam na njemu i privatni i poslovni zivot i sve radi.... i na sve to, usao sam u ekosistem, imam galaxy watch, galaxy buds... zena, djeca svi na samsung, sa familiy onim accountima na samsungu pratim djecu gdje su, lakse nego na family link app, tako da navucen sam u eko sistem naivno ko francuska sobarica...

7. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ja kad kazem da mi xiaomi baguje to je prica za malu djecu, a ti kada kazes da tebi ne baguje je za veliku djecu ili sta :D

aNaToMiC ! and Haker like this.
  8. adsubzero

adsubzero Komšija

Ti pricas o nekom jeftinijem modelu pretpostavljam? :D

9. Haker

Haker Veteran foruma

De nabroj pet ne mora deset. Znaci tebi radi i mora biti super? Ko je tu tale :)
    Kao sto kažeš ti top telefoni su 2800, znaci trebam dati 3k da malo isprobam nesto drugo?

10. adsubzero

adsubzero Komšija

Pa niko ti to ne kaze, ali kad si odredio budzet i imas nekoliko ponudjenih izbora, sto se ograniciti na jedan te isti brend?

11. mobsterc

mobsterc Overclocker

Napisao sam ranije 13T, mislim nisam uzeo da razgledam sta bi moglo biti, uglavnom zabaguje joj random aplikacija, mora force quit i ponovo pokrenuti.
    Evo qler je mijenjao display u ovlastenom servisu, gdje to da uradi za zaomi? Drug je razbio display na 13t pro, platio zamjenu, sada mu ne radi fingerprint. Treba neka rekalibracija, ali kada se odradi izbaci error. I sada se igrati te velike djece, tuci servisera, vrati pare, hocu da mi radi.
    A ja sam prvi koji ce opet reci kupi 14t nego neki precijenjeni samsung, samo treba biti svjestan rizika i poatovati sto neko ne zeli da ga prihvati. Da ne spominjem ond ostala dva kineska brenda jer kada je za najzastupljeniji problem na i servis, sta se tu dalje ima pricati.

Last edited: Jan 20, 2025
  12. Haker

Haker Veteran foruma

Za mene je izbor Jabuka, pixel, samsumg S, trenutno nosim sta mislim da je najbolje iako ne idealno. Sta bi sa pet brendova :D

13. nivla

nivla Komšija

dje sam ja napisao sta koristim, i da li valja ili ne, nisam nigdje, osim da zbog toga sto vecina ima xiaomi ima i najvise zalbi, aj ga ne bih kupio za cijenu iznad 700-800km i to mi je max koji bih dao za xiaomi, da li bih dao 1500, za xiaomi ne bih sigurno, za iphone bih, al ne bih ni za iphone dao 2500
    uopste me ne zanima preprodajna vrijednost, jer mobitel nosim toliko dugo da je to nerelevantno, a ne sjecam se da sam mobitel, osim a14,prodao

14. zippoo

zippoo Veteran foruma

U top 10 android proizvodjaca...
    Xiaomi,Oppo (onePlus),Vivo,Honor,Motorola,Huawei, Realme.

I nijedan od ovih proizvodjaca nema model koji valja?????
    Samo Samsung ima je li?

A sto se dobavljivosti tice,reci mi u kojoj si sluzbenoj radnji kupio Pixel mobitel?

15. zoi

zoi Veteran foruma

@zippoo nemoj preskakati

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

Vrati se jedan post unazad :D:D

17. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

pa valjda u ovlastenom servisu? ne znam ko je ovlasteni za xiaomi trenutno.

rekalibracija fingerprint senzora treba i na samsungovim uredjajima. u ovom slucaju za to se pobrinuo ovlasteni servis kod qlera.

ja sam davno kod sestrinog galaxy a50 mjenjao display i nije radio fingerprint. iako je oem display. kalibracija u mom slucaju nije bila moguca, a jedini nacin je bio da se vratim na prethodnu verziju androida koja je bila dostupna za taj a50, jer su sa tada novom verzijom ubacili tu neku zastitu.

meni licno ne pase niti jedan skin osim od googleovog pixela. iphone mi ne dolazi u obzir jer mi je jako dosadan telefon i ux mi je iz 2007godine. Ja licno ne bih imao problema sa Xiaomijem preko 1000 km ako bih vec trazio telefon u tom cjenovnom rangu. Samo kad bi bilo dobrih custom romova za te uredjaje i da se kamera moze iskoristiti u full potencijalu. Onda bih dobio savrsen hardver + pixel experience. Ne bi mi poslije toga trebalo nista.

Ja sam tebi htio predloziti Xiaomi EU rom da nabacis, ali vidim da ti je telefon sa mediatek procesorom tako da to otpada u startu. Inace Xiaomi EU je MIUI ili sad Hyper OS na steroidima. Dobijes odlicno optimizovan Xiaomijev OS sa dodatnim ficrima iz kine.

18. Haker

Haker Veteran foruma

Motorola
    Naravno da nama, glupo je na ovo odgovarati, kao što je već prozvakano do 500-700km ok, niko živ neće za to dati dvije milje a da nemaš servisa ovlaštenog.

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

Tako je legendo. Telefone u BiH kupuju marsovci...nema zivog covjeka koji ce dati vise od 700 KM za neki drugi telefon mimo Samsunga :D
    Sa kim ja diskutujem...odoH se samobanovati :D

Evo lik ne zna ni kakve vrhunske modele ima Motorola,zato sto je noj,jbga...glava u pijesku. Nije da si jedini sa takvim stavom no dobro.
    Odakle si izvukao ovu glupost da Xiaomi nema ovlasteni servis ?
    Pa kako te telefone prodaju u Telekomu,regularnim radnjama,ko to popravlja ?

20. adsubzero

adsubzero Komšija

Pa gdje ti je taj ovlasteni za pixel?