Preporuka za smartphone

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by exchanged life, Sep 11, 2011.

1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Valja gluposti za zlatnu medalju. Lik uzeo ili bi uzeo Pixel telefon od 1000+ KM koji nema ovlastenog servisa u BiH a prica da niko drugi ne bi uzeo telefon bez servisa i to za Xiaomi ,koji ima regularno ovlasteni servis. Eto postavio sam sliku iznad sa mi store stranice

2. Haker

Haker Veteran foruma

Nema, ali zato na stotine Iphonea i samsumga bude jedan pixel. To je telefon koji sam ja nosio sada ne radi chipseta ali je zastupljen medju ljudima kao Motorola.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

3. ECeh

ECeh Novi član

Samo xiaomi

4. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ja sam zaboravio replicirati, taj ovlasteni xiaomi nije znao napraviti fingerprint kako sam spominjao na 13t. A prilikom zamjene je ostetio novi display. Da se neko ne zavarava da ima neki 'ovlasteni' kako treba. Doduse, to je jedno iskustvo, ima tu i do srece, tako da je ta izjava malo napuhana, uvijek je tako od strane ostecenog :D

Nego, nisam znao za ovaj problem kod s24u
    https://m.gsmarena.com/the_samsung_...ssues_improves_color_rendering-news-66303.php

Last edited: Feb 2, 2025 at 11:50 AM
  5. Qler

Qler Veteran foruma

Imalo je dosta raje taj problem sa grainingom, srecom mene je zaobisao.

6. mobsterc

mobsterc Overclocker

Neke koje ti znas ili generalno govoris?

7. Qler

Qler Veteran foruma

Generalno, reddit je bio pun ljudi da se na to žale, pogotovo kad je tek izašao telefon. Iskreno, u mom okruženju ko god ga ima, nema taj problem.

8. Reznor

Reznor Overclocker

Ma i na tom redditu svakakvih mentola tipa pitaju kako da poprave piksele na razbijenom ekranu, ili nije ekran razbijen (pukotina preko cijelog ekrana) pa poslije priznaju da imaju mačku pa ona kriva itd.
    Npr r/phonerepair ili r/macbookrepair, svega se nagledam na dnevnoj bazi.

9. zippoo

zippoo Veteran foruma

10. Reznor

Reznor Overclocker

Ne kažem ja da nema, samo ne treba uzimati reddit kao relevantan izvor već još negdje istražiti :D

11. Qler

Qler Veteran foruma

Najjači su ovi oglasi. Mobitel bez greške, samo razbijen ekran. Telefon nema mane samo se ne puni. Očuvan kao nov, ne radi kamera... I tako slični opisi...

12. nivla

nivla Komšija

ko nov, treba maticnu zamijeniti

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Najmanje pola oglasa na olxu su takvi.
    Kada im se javis da se sprdas sa njima,blokiraju.
    :D

14. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

ja prvi put cujem da s24u ima taj problem.

pratim dosta i ovih stranica sto posu vijesti, youtubera.

15. Haker

Haker Veteran foruma

Vjerovatno ima jako mali broj uredjaja.
    Treba da razumijete kome se to desi ogromne šanse da će pisati po internetu, kome radi sigurno neće reći evo pišem da mi radi. Tako za sve ne samo telefone

Stevie_Ray likes this.
  16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Koliko puta to ponavljas rekao bi covjek da ti jedini na dunjaluku to razumijes :D
    Nhf :D zajebajem se

Haker likes this.
  17. Haker

Haker Veteran foruma

Zar sam rekao vise puta :D

18. mobsterc

mobsterc Overclocker

Da, kada se spominju neki feleri (pogotovo samsunga :p)
    Ja sam malo istrazivao i izgleda da pogadja vecinu, samo neke slabije pa je neprimjetno, moras u mraku spustiti brightness skroz i otvoriti bijelu podlogu da vidis

19. selvin

selvin Moderator

Nista, onda je to rjesenje, spustit brightness skroz i otvorit bijelu podlogu i kukati po redditu kako ne valja :D

Ja upalim bijelu podlogu na tv-u i kontam pa jebote ovaj tv je za bacit, svakako je star 10 godina, ali eto kad gledam normalan sadrzaj ne primjetim nikakve fleke. Sad ne znam da li da upalim bijelu podlogu koju nikad ne gledam i da placem i kukam ili da me boli neka stvar. Ironicno, ali tv je Samsung :D

apokalipso likes this.
  20. mobsterc

mobsterc Overclocker

Hoce to kod samsunga :D